Dziękuję dziewczynki za odwiedzinki
Może ktoś mi pomoże w identyfikacji tej bylinki. Posadziłam ją latem. Dostałam od znajomej. Ladnie się rozrosła, nie kwitła.
Andziulka mądrze gadasz. Mój M chemik z wykształcenia, rolnik też z wykształcenia i z papierami nawet....... azofoska ma skąłd taki jak większosć nawozów w sklepie..... płąci sieza opakowanie. U mnie ziemia żyzna (ogród młody) wiec sypiemy tylko trawnik.... Kupiłam nawóz jesienny by podsypać to i w owo i mnie wyśmiał, ze takiego nawozu to on ma cały 25 kg worek w garażu.. tylko bez ładnego opakowania...... I przeczytał mi skład jednego i drugiego..... No cóz to samo, tylko kilka razy drożej..... Nawozy specjalistyczne róznia się składem chemicznym.. i pewnego pierwiastka może być wiecej a innego mniej. Ale większość roslin potrzebuje tego samego.... a to jest w azofosce Wyjątek stanowią kwasoluby.....
Sorki Ania za wywód, ale popieram to co piszesz .......
dzięki Aniu za mądre wywody poparte przez Twojego M, który zna się na rzeczy. Musimy założyć wątek ,, Jak można oszczędnie nawozić swoje roślinki w ogrodzie" Wszyscy dobrze wiemy, ile wydaje się na przeróżne nowości zmieniające tylko opakowanie