Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

eda 00:49, 22 maj 2013

mira napisał(a)
wszystkim życzę miłego tygodnia i sympatycznego czasu w ogrodzie

z tyłu powojnik nowy i czekam na kwitnienie / żółte listki i granatowe kwiatki - ma byc/

nowa urocza hostka

pierwiosnki zaczynają kwitnienie

trochę ostry kolor
Witam serdecznie .Piękne rosliny u Ciebie Miru a hostka to miniaturka czy tylko malutka ma takie wąskie listki ciekawe jak będzie rosła ?Pozdrawiam serdecznie
Rench 00:49, 22 maj 2013

mira napisał(a)
buk ma listki dopiero od kilku dni

Piękne miejsce !
Pozdrawiam
Celina 10:26, 22 maj 2013

[

Dzięki Mirko!
jesienią zrobiłam nową rabatę .Pozbierałam wszystko co białe i czekam na wiosenne kwitnienie , ciekawa jestem jak to będzie wyglądać.

Chciałam jeszcze wsadzić tam dwie kosodrzewiny ale M marudził że to nie będzie wyglądać OKI. Ale teraz widzę u Ciebie i jak tylko pojadę na działkę zrobię to co zamiarowałam

Ta Twoja rabatka super!! bardzo mi spasiła
Pszczelarnia 13:26, 22 maj 2013

Miro, obejrzałam wizyty sąsiedzkie i gości z daleka - gratuluję. Emocje, jakie opisywałaś i ja miałam przed rokiem.
To się widzimy w Anglii!
A komentarz do roślin z ogrodu: cytrynowa hosta z niezapominajkami, sosną i kulami niebieskimi - piękne.
Irysy, szaro-stalowa hosta i bratki (przez Ciebie wyhodowane, jak pamiętam) - mistrzostwo obiektywu i kompozycji.
Bukiet dla Danusi zerwany z ogrodu - miodzio!
Rabata zachodzącego słońca???

I mówisz, że żeleźniak pachnie? Jak?
ewawisnia 13:32, 22 maj 2013

Witam
Pytanie jak nazywa się roślina która jest na rabacie przed domem po prawej stronie czy to jest jakieś pnącze?
mira 23:34, 22 maj 2013

ewawisnia napisał(a)
Witam
Pytanie jak nazywa się roślina która jest na rabacie przed domem po prawej stronie czy to jest jakieś pnącze?

Ewo to jest kalina sztywnolistna - nie pnącze krzak - u mnie ma w tym miejscu bardzo dobre warunki i widać że jej jest tam dobrze - tam ma cieplutko bez wiatru
mira 23:36, 22 maj 2013

Celina napisał(a)
[

Dzięki Mirko!
jesienią zrobiłam nową rabatę .Pozbierałam wszystko co białe i czekam na wiosenne kwitnienie , ciekawa jestem jak to będzie wyglądać.

Chciałam jeszcze wsadzić tam dwie kosodrzewiny ale M marudził że to nie będzie wyglądać OKI. Ale teraz widzę u Ciebie i jak tylko pojadę na działkę zrobię to co zamiarowałam

Ta Twoja rabatka super!! bardzo mi spasiła

cieszę się że Ci spasila, ja stale coś na niej wywracam

tak było w 2011 bo chciałąm tam mieć rh ale mi padły

mira 23:40, 22 maj 2013

edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
Witam serdecznie .Piękne rosliny u Ciebie Miru a hostka to miniaturka czy tylko malutka ma takie wąskie listki ciekawe jak będzie rosła ?Pozdrawiam serdecznie

Edytko ta hosta jest mała i myślę że lepiej jej będzie w doniczce niż w gruncie - znaczy lepiej się prezentuje
zobaczymy - dam znać - u mnie jest nowa to też nie wiem
mira 23:45, 22 maj 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Miro, obejrzałam wizyty sąsiedzkie i gości z daleka - gratuluję. Emocje, jakie opisywałaś i ja miałam przed rokiem.
To się widzimy w Anglii!
A komentarz do roślin z ogrodu: cytrynowa hosta z niezapominajkami, sosną i kulami niebieskimi - piękne.
Irysy, szaro-stalowa hosta i bratki (przez Ciebie wyhodowane, jak pamiętam) - mistrzostwo obiektywu i kompozycji.
Bukiet dla Danusi zerwany z ogrodu - miodzio!
Rabata zachodzącego słońca???

I mówisz, że żeleźniak pachnie? Jak?

Ewa jakie miłe komentarze - pamiętasz że siałam bratki ? to mnie wzruszyło

a rabata zachodzącego słońca to moja dawna nazwa mojej czarnej drogi - czyli zbiór roślin o ciemnych liściach i czerwone kwiatki - tam słonce zachodzi więc mam fotel czarny do patrzenia na świato zachodzącego słońca

dziś kupiłam do donic 2 ogrodowe hortensje o czerwonych kwiatach - ta aleja powstawać będzie długo

pozdrawiam
mira 23:46, 22 maj 2013

miłych dni, Renia, Marzenka i dla wszystkich odwiedzających mój wątek