Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Pszczelarnia 15:57, 23 maj 2013

Bo sianie bratków to wyczyn nie lada.

Te róże historyczne są ok. Kwitną dobrze (ale fakt, że proporcja liści i kwitnienia nie jest zachowana, tzn. mają dużo liści w stosunku do kwiatu, ich powód istnienia tam jest jako pachnąca przegroda). Na Rose de Rhest już widziałam mszyce, na Reine de Violettes nie.

Widziałam i u mnie w szkółce chmiel złoty ale się powstrzymałam, że zbyt natrętny. Posadziłaś już swój?
KasiaBialofi... 16:52, 23 maj 2013

Witaj Mirko! Nie było mnie trochę a tu tyle pięknych zdjęć! Niebieskie kule mnie zachwyciły!
Welka 18:04, 23 maj 2013

Ulala, ale miałaś gości
Zdjęcia ogrodu śliczne
Pozdrawiam
mira 21:45, 23 maj 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Bo sianie bratków to wyczyn nie lada.

Te róże historyczne są ok. Kwitną dobrze (ale fakt, że proporcja liści i kwitnienia nie jest zachowana, tzn. mają dużo liści w stosunku do kwiatu, ich powód istnienia tam jest jako pachnąca przegroda). Na Rose de Rhest już widziałam mszyce, na Reine de Violettes nie.

Widziałam i u mnie w szkółce chmiel złoty ale się powstrzymałam, że zbyt natrętny. Posadziłaś już swój?

Ewa na różach mam już choć co ale stale coś pada więc nie ma jak pryskać - ale pryskać mus - no ciekawa jestem tych róż

ja posadziłam chmiel w donicy na tarasie - pnie się ostro w górę - póki nie doświadczę przez sezon to nie będę wiedzieć czy warto

Gabriela 21:50, 23 maj 2013

Wreszcie zobaczyłam na zdjęciach Twój ogród, a nie pojedyncze rośliny i zakątki. I to nie na zdjęciach właścicielki wątku, tylko od Szefowej Ogrodowiska. Teraz dopiero widzę jak jest pięknie, jakie ładne zestawienia. Proszę o więcej zdjęć planów z większej odległości.
Widzę też pierwiosnek Viali, zawsze mi się to cudo podobało.
mira 21:54, 23 maj 2013

KasiaBialofiolet napisał(a)
Witaj Mirko! Nie było mnie trochę a tu tyle pięknych zdjęć! Niebieskie kule mnie zachwyciły!

Kasiu niebieskie kulki to pamiątka z wakacji z Bornholmu

tak sobie jechałam

przy drodze był taki dom, ogród pokazowy i sklep z cudeńkami gdzie te kule były

a to ten ogród

mira 21:57, 23 maj 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Ulala, ale miałaś gości
Zdjęcia ogrodu śliczne
Pozdrawiam

Ewelinka noooooooooooo już po gościach i power jeszcze większy - teraz jest chłodniej i wreszcie można coś w ogrodzie porobić bez topienia się w słońcu

pozdrawiam
mira 22:02, 23 maj 2013

Gabriela napisał(a)
Wreszcie zobaczyłam na zdjęciach Twój ogród, a nie pojedyncze rośliny i zakątki. I to nie na zdjęciach właścicielki wątku, tylko od Szefowej Ogrodowiska. Teraz dopiero widzę jak jest pięknie, jakie ładne zestawienia. Proszę o więcej zdjęć planów z większej odległości.
Widzę też pierwiosnek Viali, zawsze mi się to cudo podobało.

się robi - czyli jutro sfocę odległości - właśnie wróciłam ze spaceru po ogrodzie i stwierdziłam, że teraz lubię najbardziej ogród - nie za wiele kwitnie i dominuje zieleń i to mi się najbardziej podoba

to fajna pora bo jeszcze ni kwitną piwonie i róże które za chwilę dołożą sporo koloru

były pojedyncze rośliny bo uwielbiam robić portrety przestawię się na krajobrazy
Gabriela 22:09, 23 maj 2013

mira napisał(a)

były pojedyncze rośliny bo uwielbiam robić portrety przestawię się na krajobrazy

Spoko, rób jedne i drugie, nie ma to jak złoty środek.
danuta_szwajcer 06:14, 24 maj 2013

Cudne te Twoje boginie Jak zreszta wszystko, taki ogród z zapachami Pozdrawiam