Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Donia72 17:31, 23 wrz 2014

Miro, kochana jesteś Ja z chęcią poczekam na werbenkęDziewczyny chcą przysłać mi nasionka, może też mi się z nimi uda Najwyżej na parapecie w sypialni doniczki ustawię
Donia72 17:40, 23 wrz 2014

Miro, widziałam u Ciebie świecznicę. Kupiłam sobie w Skierniewicach sadzonkę. U ciebie ile czasu rośnie i czy na zimę jakoś ją specjalnie traktujesz?
Mala_Mi 22:15, 23 wrz 2014

Ależ tym razem zapodałaś fotek... szok... i sie pogubiłam co miałam napisać..
1. Grujecznik mój już bez liści, nic sie nei przebarwiło bo albo choroba albo poparzenie słoneczne.. wiec i zapachu nie ma , twój.. tfu, tfu by nie zapeszyć, piękny jest.
2. Trawki będziesz dzielić... one przyrastają, a potem bez przekopania marnieją
3. Rozchodniki coraz gorsze?? sprawdź pod katem opuchlakowym.. te krewety bardziej lubią rozchodniki niż żurawki
4. Komentarz Rysia.. leżę kwiczę...
5. Było tego sporo, ale ... już nie komentuję..
6. Muszę skomentować , rabata bylinowa cudna.. nawet jesienią ..
Richie 23:14, 23 wrz 2014

Mira, tatarak trawiasty w kompozycji z żurawkami w donicy jest super.
Też go mam ale na rabacie i tak się nie prezentuje
mira 23:35, 23 wrz 2014

Justyna napisał(a)
Miro, ja też jestem ciekawa Twojego zdania na temat zapachu grujecznika. Słyszałam różne opinie, a sama nie miałam jeszcze okazji wsadzić w niego nos jesienią.
Zarówno rubinowe jak bursztynowe wcielenie piękne. Mnie bardziej zachwyca ogniste. I to jest prawdziwe drzewo. Ma się ochotę poczuć jego energię z bliska, dotknąć, powąchać, usiąść pod nim.

P.S. posłałam Ci na PW paprocie.

Justynko codziennie chodzę i wącham mój grujecznik ale nic z opisywanych zapachów wanilii, liścia dziś pomięłam - przyjemny zapach jesiennej aury i tyle i rzeczywiście to przyjazne i miłe drzewo. Jeśli chodzi o siedzenie pod drzewem to dla mnie nr 1 jest brzoza i nie potrafię tego wyjaśnić a od tego roku dodatkowo hamak między brzozami / ja nie mam ale miałam okazję pokosztować- rozkosz /.
mira 23:45, 23 wrz 2014

WilczaGora napisał(a)

mialam 2 lata i "przeprowadziłam" go do ogrodu teścia, bo to było jego wielkie marzenie...a nie mogłam nigdzie kupić w październiku ...
mialam nadzieję, ze jeszcze na niego gdzieś w szkółkach "wpadnę" ale dotychczas bez sukcesu
znalazlam moje fotki z zeszlego roku na forum; luknij
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3842-wilcza-gora?page=40#post_4

i ja też pooglądałam, mam podobnej formy klon ale przebarwia się jeden na złoto drugi pomarańcz a ten klon ciekawy -piękne są kolory jesieni
to zapowiedź kolorów października

mira 23:46, 23 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Miro, kochana jesteś Ja z chęcią poczekam na werbenkęDziewczyny chcą przysłać mi nasionka, może też mi się z nimi uda Najwyżej na parapecie w sypialni doniczki ustawię

to teraz muszę bardziej postarać
Malgosik 23:46, 23 wrz 2014

mira napisał(a)

Justynko codziennie chodzę i wącham mój grujecznik ale nic z opisywanych zapachów wanilii, liścia dziś pomięłam - przyjemny zapach jesiennej aury i tyle i rzeczywiście to przyjazne i miłe drzewo. Jeśli chodzi o siedzenie pod drzewem to dla mnie nr 1 jest brzoza i nie potrafię tego wyjaśnić a od tego roku dodatkowo hamak między brzozami / ja nie mam ale miałam okazję pokosztować- rozkosz /.

ponoć mają pachnieć opadłe liście w deszczową pogodę
mira 23:51, 23 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Miro, widziałam u Ciebie świecznicę. Kupiłam sobie w Skierniewicach sadzonkę. U ciebie ile czasu rośnie i czy na zimę jakoś ją specjalnie traktujesz?

moje świecznice kupiłam w ub roku 3 w necie maleńkie sadzonki i w ub roku nie kwitły a jedną w szkółce wypasioną za wypasioną cenę i też nie zakwitła ale ładnie się rozrosła a w tym roku wszystkie zakwitły i liczę że się zagęszcząw kolejnym sezonie.
Ja z bylinami robię tak że jak mam jakieś cenniejsze albo wiem że może być kiepsko z zimowaniem to biorę taczki kompostu i sypię górkę na taką bylinę ja z tych co bylinową rabatę nie golę do zera zostaje zawsze coś.

W ub roku było już późno i kupowałam nawet taką specjalą ziemię do osłon - reklamowali - i posypalam takie byliny - no i zimy nie było ale śniegu też.
mira 23:58, 23 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ależ tym razem zapodałaś fotek... szok... i sie pogubiłam co miałam napisać..
1. Grujecznik mój już bez liści, nic sie nei przebarwiło bo albo choroba albo poparzenie słoneczne.. wiec i zapachu nie ma , twój.. tfu, tfu by nie zapeszyć, piękny jest.
2. Trawki będziesz dzielić... one przyrastają, a potem bez przekopania marnieją
3. Rozchodniki coraz gorsze?? sprawdź pod katem opuchlakowym.. te krewety bardziej lubią rozchodniki niż żurawki
4. Komentarz Rysia.. leżę kwiczę...
5. Było tego sporo, ale ... już nie komentuję..
6. Muszę skomentować , rabata bylinowa cudna.. nawet jesienią ..

1. To ja się wściekam na moje jarzębiny i inne bo bez liści - to już nie narzekam ale w ub roku grujecznik był już bez liści z powodu suszy - nie podlewałam go a susza była gigantyczna
2. ufff

3.sprawdzę nie strasz nic tam nie sadziłam to skąd by się przyplątały

4.No Pan Ryszard to taka mądrala - stale się śmieje co my tyle robimy w tym ogrodzie a to kupują to wyrzucają to przesadzają to dzielą i stale robota a to trzeba skosić,podlać i przyciąć i tyle

6.Cieszę się że Ci się podoba
chciałabym zimą mieć taką