Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

marzena 19:04, 21 wrz 2014

Mira, zaglądam do Ciebie i patrzę na Twój ogród, piękne obrazki i kompozycje widać
niestety u mnie też gliniaste podłoże, znam to wszystko od swojej strony, dodatkowo mam trochę spadku, jak wiesz, też mnie pozalewało...
ale chyba już lepiej ?
pozdrawiam serdecznie
Ewkakonewka 19:20, 21 wrz 2014

Wpadam prosto od Betki z Ogrodu z rowem i dziękuję niejako przy okazji za info o słupach, bo gdybałam ostatnio nad swoim straszydłem. I lecę u Ciebie pozwiedzać pozdrawiam i zapraszam
Ewkakonewka 19:43, 21 wrz 2014

Mira, zostaję pięknie masz A stolik ogrodniczy ach będę kopiować nie ma siły, w końcu nie tylko Anglicy je muszą mieć hihiihihi
I jeszcze pytanie o hortensję pnącą. Miałam ją kiedyś na drewnianym słupie od północnej strony na tarasie, ale rosła w donicy.... no i wymarzła oczywiście. A słup elektryczny u mnie przed płotem jest niemal w szczerym polu, wytrzyma tam? To, że powoli rośnie to nic, mi się nie spieszy
Justyna 19:57, 21 wrz 2014

Pięknie

Doniczek to Ty masz

Podobnie myślę o żurawkach.

Świecznicę uwielbiam za jej upojny zapach.

Serdecznie
mira 20:34, 21 wrz 2014

Witajcie w ten jesienny mokry wieczór który rozgrzewają jesienne fotki no i emocje siatkarskie. Trochę to głupio oglądać mecz i skrobać na ogrodowisku ale ja kibic jestem choć akurat siatkówka nie jest moim ulubionym sportem no ale emocje się liczą i basta

tak więc na rozgrzewkę dla naszych pasuje coś wstawić
trochę ognia się przyda dokładnie sprzed miesiąca czyli Westerland - zdrowiutka !

mira 20:39, 21 wrz 2014

Trochę tęsknię za praca w ogrodzie, dawno nic nie robiłam a na dodatek ostatnie tygodnie prawie nie byłam w ogrodzie! a ostatni tydzień było upalnie wręcz i ładnie wieczorami .
Tak więc stęskniona pomimo, że ogród zapuszczony a 18.20 z mgłą, po ulewnym deszczu i kiepskim światłem nie sprzyja fotkowaniu to pokusiłam się na spacer po ogrodzie.

Zaraz powklejam trochę zdjęć jak się da a na razie podziękuję za miłe wpisy.

mira 20:43, 21 wrz 2014

Richie napisał(a)
Wszystko zrozumiałem, to takie kobiece...

hehe akurat tego wywodu nie musiałeś czytać bo żurawki masz i basta bez dumania czy wiosna czy zima a ponadto one szczególnie pasują do Twojego uporządkowanego ogrodu

mam nadzieję na luźniejszy tydzień to może omówimy kwestię żurawek
mira 20:46, 21 wrz 2014

Ryska miło mi dziękuję no i już w kolejnym tygodniu mamy jesień astronomiczną i nie ma zmiłuj

Pani Przyrodo - pozdrawiam, oby czytać co było
mira 20:48, 21 wrz 2014

marzena napisał(a)
Mira, zaglądam do Ciebie i patrzę na Twój ogród, piękne obrazki i kompozycje widać
niestety u mnie też gliniaste podłoże, znam to wszystko od swojej strony, dodatkowo mam trochę spadku, jak wiesz, też mnie pozalewało...
ale chyba już lepiej ?
pozdrawiam serdecznie

Marzenko fajnie że jesteś, niestety dzisiejsza ulewa a nawet burza pozostawiła masę wody, zaraz wstawię zdjęcia piwonii i mi powiecie co z tego będzie
mira 20:55, 21 wrz 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Mira, zostaję pięknie masz A stolik ogrodniczy ach będę kopiować nie ma siły, w końcu nie tylko Anglicy je muszą mieć hihiihihi
I jeszcze pytanie o hortensję pnącą. Miałam ją kiedyś na drewnianym słupie od północnej strony na tarasie, ale rosła w donicy.... no i wymarzła oczywiście. A słup elektryczny u mnie przed płotem jest niemal w szczerym polu, wytrzyma tam? To, że powoli rośnie to nic, mi się nie spieszy

Ewkakonewka hehe fajnie nazwałaś się, i cieszę się że do mnie zawitałaś

hortensja pnąca potrzebuje stanowiska z półcieniem lub cieniem, raczej wilgotno niż sucho i trochę kwaśnej ziemi - jeśli tam masz palące słońce to bym nie sadziła zwłaszcza, że na efekt trzeba poczekać
no i nie dziwię się, że w donicy nie wytrzymała bo o ile inne do donic mogą być to pnąca hortensja nie bardzo, a i tak inne hortensje w donicy trzeba schować do garażu

pozdrawiam