Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ukochane miejsce na ziemi

Moje ukochane miejsce na ziemi

Bogdzia 17:57, 20 lis 2013

Ja sadzonki z pelargoni robiłam zawsze po połowie lutego wkładając do wody. w ten sposób przez zime miałam jedną lub dwie doniczki a na wiosne sporo sadzonek i trzymałam je w wodzie do chwili az można było posadzic w doniczkach na zewnątrz. Nie były piękne bo w wodzie nie miały warunków do rozwoju wszerz ale bardzo szybko dorównywały tym kupowanym . A przez pierwszy tydzień po posadzeniu nie dostawały nawozu a potem juz tak.W ten sposób nie musiałam stawiac kilkunastu lub wiecej doniczek na parapecie. Teraz wogóle z nich zrezygnowałam bo spodobaly mi sie begonie. Pozdrawiam.
agata19762 08:13, 21 lis 2013

Bogdzia napisał(a)
Ja sadzonki z pelargoni robiłam zawsze po połowie lutego wkładając do wody. w ten sposób przez zime miałam jedną lub dwie doniczki a na wiosne sporo sadzonek i trzymałam je w wodzie do chwili az można było posadzic w doniczkach na zewnątrz. Nie były piękne bo w wodzie nie miały warunków do rozwoju wszerz ale bardzo szybko dorównywały tym kupowanym . A przez pierwszy tydzień po posadzeniu nie dostawały nawozu a potem juz tak.W ten sposób nie musiałam stawiac kilkunastu lub wiecej doniczek na parapecie. Teraz wogóle z nich zrezygnowałam bo spodobaly mi sie begonie. Pozdrawiam.

Bogdziu w tym roku robiłam dokładnie tak samo jak piszesz....
pelargonie miałam piękne,
chciałam spróbować tak jak robiła znajoma,
ponieważ te szczepione teraz dużo szybciej kwitną ....

zatem z czystej ciekawości zrobiłam kilka sadzonek teraz
zbigniew_gazda 08:32, 21 lis 2013

Agatko pozdrawiam również a rabaty pięknieją z dnia na dzień. Dawno dawno temu widziałem u kogoś dużo sadzonek zrobionych w jesieni. Pani mówiła że wynosi je na zimę di nieogrzewanego pomieszczenia (poddasze). I tam sobie rosną - warunek to widne pomieszczenie.
olaw 08:41, 21 lis 2013

Agatko moje pelaśki od Ciebie jeszcze kwitną, do soboty stały jeszcze na zewnątrz, a kiedy przeniosłam do domu puściły pąki i mają zamiar nadal kwitnąć... i co ja mam z nimi zrobić?
Nie mam zimnego pomieszczenia a szkoda takich cudów...
Chyba postawię je w jadalni i niech sobie kwitną ... tylko czy będą kwitnąć w lecie?
Bogdzia 12:05, 21 lis 2013

agata19762 napisał(a)

Bogdziu w tym roku robiłam dokładnie tak samo jak piszesz....
pelargonie miałam piękne,
chciałam spróbować tak jak robiła znajoma,
ponieważ te szczepione teraz dużo szybciej kwitną ....

zatem z czystej ciekawości zrobiłam kilka sadzonek teraz

Dobrze jest sprawdzac co mówią ludzie a potem wybrac najlepsze wyjscie. Ja tak robiłam tylko i wyłącznie by nie miec w domu za dużych ilości doniczek.Pozdrawiam serdecznie.
Agania 14:24, 21 lis 2013

Agatko, ale Twój ogród się zmienia, tyle pracujecie, efekty od razu widać

Pogoda dopisuje na końcowe prace i deszczyk popadał, dla roślinek super sprawa i rozłożony kompost, będzie się wchłaniał i przy okazji dodatkowa ochrona jako ściółka
agata19762 20:38, 21 lis 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Agatko pozdrawiam również a rabaty pięknieją z dnia na dzień. Dawno dawno temu widziałem u kogoś dużo sadzonek zrobionych w jesieni. Pani mówiła że wynosi je na zimę di nieogrzewanego pomieszczenia (poddasze). I tam sobie rosną - warunek to widne pomieszczenie.

Witaj Zbyszku

daaaaaaaaawno Cię u mnie nie było ...
agata19762 20:42, 21 lis 2013

olaw napisał(a)
Agatko moje pelaśki od Ciebie jeszcze kwitną, do soboty stały jeszcze na zewnątrz, a kiedy przeniosłam do domu puściły pąki i mają zamiar nadal kwitnąć... i co ja mam z nimi zrobić?
Nie mam zimnego pomieszczenia a szkoda takich cudów...
Chyba postawię je w jadalni i niech sobie kwitną ... tylko czy będą kwitnąć w lecie?

Ola pisałam wcześniej jak z nimi postępować,
myślę, że latem dadzą radę...
zasilisz odżywką

agata19762 20:42, 21 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Dobrze jest sprawdzac co mówią ludzie a potem wybrac najlepsze wyjscie. Ja tak robiłam tylko i wyłącznie by nie miec w domu za dużych ilości doniczek.Pozdrawiam serdecznie.

Bogdziu świetna myśl !!!

odwzajemniam pozdrowionka
agata19762 20:44, 21 lis 2013

Agania napisał(a)
Agatko, ale Twój ogród się zmienia, tyle pracujecie, efekty od razu widać

Pogoda dopisuje na końcowe prace i deszczyk popadał, dla roślinek super sprawa i rozłożony kompost, będzie się wchłaniał i przy okazji dodatkowa ochrona jako ściółka

Miło Aga , że zaglądasz