Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenie o...

Marzenie o...

11:22, 25 lip 2013
Widzę śliczne wrzosowisko..jak tak napatrzę się na Twój śliczny ogród to mam ochotę zaraz pędzić do swojego i szukać miejsca gdzie wsadzić te moje chciejstwa
pozdrawiam cieplutko a wręcz upalnie
Hogata 12:09, 25 lip 2013

kasiula79 napisał(a)
rabatka żurawkowa założona wiosną:

Bardzo mi sie podoba ta kompozycja z miłorzębem. A jaki miłorząb masz posadzony??

Wątek sobie zapisuję, będę zaglądać
MalgosiaR 13:22, 25 lip 2013

Kasiek,

jak sypalas zwirek ile cm mniej wiecej? Pod spodem masz tylko ziemie, czy ja jakos utwardzalas dodatkowo, czy syplas na ziemie bez trawy?

Zastanawiam sie ile zamowic, bo tez mam kilka rabat zwirkowych
Dzieki wielkie za odpowiedz
MartaS 13:31, 25 lip 2013

kasiula79 napisał(a)
rabata przy tarasie po liftingu (mąż traci pomału nadzieję, że kiedykolwiek przestanę przesadzać

Teraz czekam, aż to wszystko zacznie rosnąć

Kasiu pokaż te rabatki jak wyglądają obecnie, jestem ciekawa jak to się rozrosło przez rok
kasiula79 17:32, 25 lip 2013

Joaska napisał(a)
Ogród cudny.... bardzo w moim guście zapisuje się do podglądania i łapania inspiracji...
te złote tuje pomięszy Szmaragdami to co za gatunek?

Joasiu podglądaj do woli
Złote tuje między szmaragdami to Europe Gold - rosną szybko i bardzo długo utrzymują złoty kolor.
kasiula79 17:34, 25 lip 2013

Anulka napisał(a)
Widzę śliczne wrzosowisko..jak tak napatrzę się na Twój śliczny ogród to mam ochotę zaraz pędzić do swojego i szukać miejsca gdzie wsadzić te moje chciejstwa
pozdrawiam cieplutko a wręcz upalnie

Anulka jak sadziłam roślinki to wrzosowisko było jedynym elementem ogrodu, który od razu spodobał się mężowi
kasiula79 17:36, 25 lip 2013

Hogata napisał(a)

Bardzo mi sie podoba ta kompozycja z miłorzębem. A jaki miłorząb masz posadzony??

Wątek sobie zapisuję, będę zaglądać

Agatko miłorząb jest ogrodowiskowy - Mariken (szczepiony na pniu). Kupiony okazyjnie (niska cena) ale wymaga ukształtowania - wiosną będę trochę przycinać.
kasiula79 17:40, 25 lip 2013

MalgosiaR napisał(a)
Kasiek,

jak sypalas zwirek ile cm mniej wiecej? Pod spodem masz tylko ziemie, czy ja jakos utwardzalas dodatkowo, czy syplas na ziemie bez trawy?

Zastanawiam sie ile zamowic, bo tez mam kilka rabat zwirkowych
Dzieki wielkie za odpowiedz

Małgosiu żwirek jest sypany na ziemię bez trawy (wcześniej M ściągnął darń). trudno określić ile go jest mniej więcej 2 - 3cm grubości. Z tym żwirkiem to zawsze mam problem - jeszcze ani razu nie udało mi się dobrze obliczyć (za każdym razem musiałam dokupić).
kasiula79 17:53, 25 lip 2013

MartaS napisał(a)

Kasiu pokaż te rabatki jak wyglądają obecnie, jestem ciekawa jak to się rozrosło przez rok

Marta proszę bardzo - nie pokazywałam wcześniej tej rabaty, bo jest do zmiany. Wiosną przesadzę z niej żurawki i trzmielinę (w jej miejsce zamierzam wsadzić ostrokrzew ), a zamiast żurawek będzie czarna trawka. Dosadzę jeszcze dwie duże kule bukszpanowe. takie mam plany, a jak wyjdzie zobaczymy

18:20, 25 lip 2013
kasiula79 napisał(a)

Anulka jak sadziłam roślinki to wrzosowisko było jedynym elementem ogrodu, który od razu spodobał się mężowi

A inne miejsca? Mi od razu wszystkie się spodobały i to bez żadnego ale.. Macie tak ślicznie..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies