powiedz mi jak zaprawialas dolki pod kule bukszpanowe, moje kule cos marnieja, nie wiem czy za mocne slonce, za malo/duzo wody, ale od dolu jakby tracily listki i w niektorych miejscach sa takie zoltawe. Zastanawiam sie czy to kwestia zlej ziemii czy...
O rany....jakie zmiany....!!!
Zuch dziewczyna....świetnie sobie poradziłaś......
A ja namówiłam brata.....na ten taras z tych płyt...
i są zadowoleni....bo nie wiem czy pamiętasz...obawiali się...
taras wyszedł super....może kiedyś go wrzucę pokazać
Małgosiu - oczywiście mogę doradzić, tylko że ja specjalistą nie jestem , ale powiem jak to wygląda u mnie. Kule bukszpanowe mam posadzone zarówno w całkowitym cieniu jak również w pełnym słońcu. Te które rosną w cieniu mają się zdecydowanie lepiej, chociaż w tym roku wielkiej różnicy nie ma. Wydaje mi się że słońce powoduje u nich że ten kolor nie jest taki soczyście zielony (to są tylko moje spostrzeżenia). W ubiegłym roku po cięciu pod koniec czerwca miałam problem z przypalonymi listkami. A ziemię do dołów dawałam uniwersalną do roślin (kupowana w ogrodniczym).
Mam nadzieję że chociaż trochę pomogłam...
Marta w miejscu tej rabaty słońce mam od południa do samego wieczora, ale trzmielina doskonale daje sobie radę. Zamierzam ją zmienić ponieważ ostrokrzew bardziej mi się podoba, chociaż obawiam się że może nie wytrzymać mrozu...