Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenie o...

Marzenie o...

16:13, 10 wrz 2013
kasiula79 napisał(a)
i pokazuję czwarty raz zmienianą rabatę przy tarasie (jak znajdę chwilkę to pokażę po kolei jej "metamorfozy") - to chyba za mocne określenie...

gdybam jeszcze czym ją podsypać (żwirek?, kora?) - bardziej skłaniam się na korę, ponieważ wiosną planuję posadzić między kulkami ostrokrzew Golden Gem, coby trochę rozjaśnił tę rabatkę, ale kurka wodna żwirek też mi się podoba...

Ja bym podsypała korą,dookoła jasna kostka to złamałabym tę jasność korą

Kasiu a ja dalej cuduję...wykopałam swoje bukszpany..bo posadziłam lawendę ( 1 sztukę ) i stwierdziłam,że bukszpany już tam nie pasują i mam teraz 5 sporych bukszpanów w donicach i po co było mi je ruszać Ło matko..to kombinowanie

A jak sadzenie cebul wiosennych,idzie jakoś ?
16:15, 10 wrz 2013
A zapomniałam..patrzę na Twój taras..czy masz wypełnione fugi na nim,fugą żywiczną czy jakąś inną czy może żwirkiem ? Bo my cały czas myślimy...a jesień za pasem...
Aneczka 16:32, 10 wrz 2013

Witam, bardzo mi się podoba ułożenie kostki przed domem, no masakrycznie mi się podoba. Już jest u ciebie ekstra, to co będzie dalej...? Acha i mam pytanko, czy podcinasz tujom czubki, że tak równo rosną, bo jeśli się nie mylę to to są szmaragdy. Ja gdy swoje sadziłam były równe, jednak po dwóch latach różnica ich wysokości zrobiła się bardzo wyraźna. Jak ty to robisz, że u ciebie jest tak równiutko? Pięknie masz wszystko poplanowane, ja na razie tylko same ciapy mam, ale jak popatrzę na wspaniałą jpracę tak jak u ciebie to budzi się we mnie nadzieja Pozdrawiam.
ana_art 18:16, 10 wrz 2013

ależ masz pięknego klonika co to za odmiana? choruję na ładnego klona
Loosiuu 21:10, 10 wrz 2013

Nie jestem na bieżąco, ale piszę żwirek Zobacz jak ładnie wygląda ten ostrokrzew i kule ze żwirkiem w Ogrodzie z lustrem!
kasiula79 21:12, 10 wrz 2013

beta napisał(a)
a ja bym żwirku nie dawała...jakoś jak dla mnie za dużo białego...kostka biała, żwirek biały...

przepraszam że się wtrącam

a tak wogólę to Dzień Dobry

Cześć Beatko

to dobrze że się wtrącasz, bo na to właśnie liczę zgadzam się całkowicie z Tobą że za dużo białego dlatego usunęłam biały żwirek (kostka wprawdzie nie jest biała) - jeśli miałby być żwir to myślałam o szarym granicie....no cóż dylematy dalej są

kasiula79 21:13, 10 wrz 2013

beta napisał(a)

ale mi się te rabatki podobają...miodzio...ide dalej w Twój wątek

miłego czytania/oglądania
baraga1904 21:15, 10 wrz 2013

...cudownie wrzoskowo i buksikowo...piękne kulki...
kasiula79 21:17, 10 wrz 2013

Anulka napisał(a)

Ja bym podsypała korą,dookoła jasna kostka to złamałabym tę jasność korą

Kasiu a ja dalej cuduję...wykopałam swoje bukszpany..bo posadziłam lawendę ( 1 sztukę ) i stwierdziłam,że bukszpany już tam nie pasują i mam teraz 5 sporych bukszpanów w donicach i po co było mi je ruszać Ło matko..to kombinowanie

A jak sadzenie cebul wiosennych,idzie jakoś ?

dzięki Anuś za radę - jeszcze się nie zdecydowałam....

fajnie że cudujesz - przynajmniej coś się dzieje (ja uwielbiam ogrodowe zmiany, inne już mniej) ale bukszpanów sie nie pozbywaj...

za cebule jeszcze się nie zabrałam - wciąż czekam na deszcz, bo miejsce które dla nich wybrałam to "klepisko"...
kasiula79 21:20, 10 wrz 2013

Anulka napisał(a)
A zapomniałam..patrzę na Twój taras..czy masz wypełnione fugi na nim,fugą żywiczną czy jakąś inną czy może żwirkiem ? Bo my cały czas myślimy...a jesień za pasem...

na tarasie nie ma fugi - zaraz po ułożeniu był zasypany piaskiem, ale w tej chwili piasku nie ma,a w szczelinach fugowych rośnie mech(tylko w miejscu, które nie jest zadaszone), którego się nie pozbywam, bo mi się podoba