Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenie o...

Marzenie o...

kasiula79 06:37, 16 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Trzmielinki są bezobsługowe, trzeba je tylko ciąć

Tak, tak Marzenko - masz rację- jedno co mnie powstrzymuje to to, że na sąsiednich rabatach mam już trzmielinę Emerald Gold - więc albo wsadzę "Sunspot", albo będzie tojeść.
Borbetka 08:13, 16 wrz 2013

Kasiu, trzmielinę na zadarnienie możesz podnieść w kancik, widziałaś u mnie. Tnąc robi się gęsta i możesz wynieść zadarnienie nawet do 15 cm, a tojeść będzie płaska. Obie włażą gdzie się da. Trzmielina potrafi mi z kuli Danica się pokazać.
kasiula79 18:29, 16 wrz 2013

Borbetka napisał(a)
Kasiu, trzmielinę na zadarnienie możesz podnieść w kancik, widziałaś u mnie. Tnąc robi się gęsta i możesz wynieść zadarnienie nawet do 15 cm, a tojeść będzie płaska. Obie włażą gdzie się da. Trzmielina potrafi mi z kuli Danica się pokazać.

Nie wiem Borbetka czy dobrze Cię zrozumiałam - chodzi o to że albo trzmielina albo tojeść?

Danusia radziła sadzić wachlarzem: trzmielina i żurawki, jednak żurawek tam raczej nie dam, ponieważ wcześniej już tam rosły i za bardzo zasłaniały cisowe kulki (te są najmniejsze).
Kurczę codziennie zmieniam zdanie - już mam siebie dość
Borbetka 20:12, 16 wrz 2013

Aj, to ja się chyba nie przyjrzałam tematowi chyba, sorki. Żurawki cisy zasłaniały tak? No to chyba im bardziej płaskie zadarnienie tym lepiej prawda?
leon60 22:42, 16 wrz 2013

Doczytałam, że decyzja zapadła dobry wybór
kasiula79 06:35, 17 wrz 2013

leon60 napisał(a)
Doczytałam, że decyzja zapadła dobry wybór

Ola decyzja zapadła tylko w sprawie trawek: co do reszty to jeszcze się miotam tzn. myślę żeby Ice Cream dać zewnętrznym pasem - nie wiem czy czytałaś wcześniej, że Danusia radziła podsadzić kulki "wachlarzem". Zdecydowałam się co do zewnętrznego pasa tego wachlarza - pozostało jeszcze dwa pasy myślę o trzmielinie (ale nie EG, bo ma, jej już dużo w ogrodzie), tylko Sunspot i może jeszcze jednak żurawki, które zniosą słońce. Tylko czy nie za dużo tego dobrego, może lepiej zdecydować się na jeden gatunek?
kasiula79 19:32, 24 wrz 2013

wreszcie u nas popadało - więc klon posadzony (nareszcie)

na żurawkowej rabacie miłorzęba na krzywej nóżce zastąpił taki sam - tyle że już na prostej nodze

kasiula79 19:36, 24 wrz 2013

ambrowiec zaczyna się przebarwiać - ciekawe czy będzie tak samo różowy jak w ubiegłym roku

i jeszcze liść ambrowca
leon60 20:18, 24 wrz 2013

Piękne masz drzewa w ogrodzie, ambrowiec wymiata a rabata z cyprysikami taka radosna ciagle mnie zachwyca ! piekno jednak tkwi w prostocie
Myślę, że pomysł z nasadzeniem wachlarzowym jest wart przemyślenia
beta 20:31, 24 wrz 2013

ale fajna ta rabata z cyprysikami...taka wesolutka...popieram Olę- piekno tkwi w prostocie