Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenie o...

Marzenie o...

kasiula79 10:09, 10 kwi 2014

Tusiala napisał(a)
Poczekam nie mam wyjścia a dasz radę zrobić fotki z góry? z okna? dachu?

a to mi zadanie zadałaś - chyba będzie problem, bo mam domek parterowy, ale pomyślę (już widzę minę mojego męża, jak mnie widzi chodzącą po dachu)
elzbieta_g 10:10, 10 kwi 2014

kasiula79 napisał(a)
Ela Maria jest niesamowity - gdzieś u siebie w watku pokazywałam jak pieknie zmienia kolory w ciągu roku. Zimą faktycznie łysy jest, ale za to wiosną wcześnie startuje

pozdrawiam

pamiętam dlatego muszę choć ze dwa sobie kupić , stwierdzam...jak dla mnie ...ładniejszy i ciekawszy od czerwonych odmian
Tusiala 10:15, 10 kwi 2014

kasiula79 napisał(a)

a to mi zadanie zadałaś - chyba będzie problem, bo mam domek parterowy, ale pomyślę (już widzę minę mojego męża, jak mnie widzi chodzącą po dachu)

Mina Męża - bezcenna tylko proszę uważaj i nie spadnij bo bym sobie nie darowała....
Joaska 13:04, 10 kwi 2014

kasiula79 napisał(a)

Kasiu śliczna ta rabatka i nie ważne czy tulipki będa czerwone czy różowe, cudna jest i już.
Bogdzia 20:32, 10 kwi 2014

kasiula79 napisał(a)

dziękuję Bogdziu - powiem nieskromnie że mi też ta rabata w takim wydaniu bardzo odpowiada, ale w sumie przeszła już 4 metamorfozy

narcyze mnie zaskoczyły - myslałam że już nie wyjdą - a jak się przebiły przez ziemię to od razu z pączkami Czy jesienią mam je wykopać i wsadzić ponownie już na mniejszą głębokość?

Jeśli urosną do normalnej wielkości to nie przesadzaj ale jesli bedą takie niziutkie to nie masz wyjścia trzeba bedzie pod koniec maja albo na początku czerwca jak liście zrobią sie żólte posadzic je płycej.
kasiula79 21:40, 10 kwi 2014

Joaska napisał(a)

Kasiu śliczna ta rabatka i nie ważne czy tulipki będa czerwone czy różowe, cudna jest i już.

Asiu mówisz jak moja mama, a mąż to nawet bardzo zadowolony jest z tego czerwonego koloru
kasiula79 21:42, 10 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Jeśli urosną do normalnej wielkości to nie przesadzaj ale jesli bedą takie niziutkie to nie masz wyjścia trzeba bedzie pod koniec maja albo na początku czerwca jak liście zrobią sie żólte posadzic je płycej.

Bogdziu wygląda na to że będą niziutkie - więc przesadzenie konieczne. Dzięki za podanie terminu ich przesadzenia (myślałam że dopiero jesienią).
Cleo 23:24, 10 kwi 2014

Pięknie jest jak zwykle
Pozdrawiam po dluzszej nieobecności.
Janina 11:00, 11 kwi 2014

Mi się wydaje że to jest odmiana taka niska, ma takie falbankowe liście. U mnie właśnie z takimil lśćmi są są niższe. Rabata bardzo piękna.
kasiula79 12:05, 11 kwi 2014

Cleo napisał(a)
Pięknie jest jak zwykle
Pozdrawiam po dluzszej nieobecności.

odpozdrawiam i lecę do Ciebie