Ok, czas zabrac się za falistą rabatę

jak się ciesze, że rozwiałyście moje wątpliwości i nie będę się meczyć czy nie lepiej by wyglądała inna linia - zostaje fala

Pozostaje wybrać roślinki i je poustawiać
1) - myślę, że roślinami powinna nawiązywać do rabaty sąsianiej - dla przypomnienia rosną tam hortensje Silver Dollar i Everbloom (Blue Wonder), świerki serbskie, łan runianki i łan hacone, do tego kule bukszpanowe.
Przed łukiem pasy turzycy i żurawek
2) na pewno chcę carex the Beatles - tyle fajnych rzeczy o nie j ostatnio przeczytałam że
must have
3) na pewno tez żurawki
4) cos przydałoby sie wyższego, ale.... no właśnie...
to jest zdjęcie zrobione z okna w kuchni - gdzie bym nie posadziła cos wyższego to zasłoni mi widok na furtkę...
5) szary mur z kostki świetnie komponowałby się z różami w bladym różu i do tego lawenda.... mhhhh, miodzio... ale....
nie da się posadzić niczego tak blisko muru - był tam rów na szerokość ok 0,5 m, a ze cały czas tam stała woda po zimie i w czasie większych deszczów to musieliśmy cos z tym począć.
Zasypane sa tam rury odprowadzające wodę i jak widać wyłożone włóknina (pomysł M., nie wiem jakie zadanie ma to spełniać....) i całość zasypana czystym piaskiem...
6) to jest zdjęcie ja stoje w furtce - może źle kombinuje - ale czy nie pasowałoby tu cos reprezentacyjnego...?