Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 17:37, 15 cze 2014

dorciabe napisał(a)

Ja swoje stipy podzieliłam jak sadziłam w ubiegłym roku. Wszystkie rosną i kwitną

No to super - ja ciągle odwlekam ich zakup Może znajdę jakąś miejscówę dla nich
Sebek 17:39, 15 cze 2014

Luki napisał(a)
Świetne te porównania, bo nie widziałem wcześniej wszystkich zdjęć początków rabat. No i tak jak piszesz, ogród potrzebuje czasu i chcąc czy nie trzeba być cierpliwym... no wiadomo można to wszystko przyśpieszyć, ale co potrzebne to również oczywiste

Szczerze na bylinówkę mało co kupiłem roślin - albo je rozsadziłem albo dostałem i też rozsadzałem na pojedyncze badylki - i najpierw się modliłem, żeby przetrwały, a potem, żeby wreszcie zaczęły rosnąć. Teraz plewienie to niezłe wyzwanie, by niczego nie podeptać
Sebek 17:42, 15 cze 2014

Magda_ napisał(a)
świetnie wyszło to porównanie przed i po. Ja najbardziej lubię właśnie takie porównania bo dzięki nim widać jak pięknie i szybko rosną roślinki

U mnie właściwie wszystkie badyle są cięte i ograniczane - niektóre bez cięcia byłyby pewnie dwa razy większe
Sebek 17:43, 15 cze 2014

leon60 napisał(a)
Uwielbiam porównania bo na nich widać zmiany i ogrom włożonej pracy cudnie masz

A ciągle planuję nowe zmiany
Madzenka 21:40, 15 cze 2014

Sebek ja znam Twój ogród od 2012, niemal pamiętam rewolucję kaźdej rabaty. Ale żby zobaczyć tak prosto w oczy te zmianyw. Ciągu trzech lat, toż to SZOK!
makkasia 22:04, 15 cze 2014

Dla mnie to naoczny dowód, że "świr" ogrodowiskowy jest nie do pokonania
niesamowite zmiany...i świetna dokumetacja
makuśkam
ewakatowice 22:07, 15 cze 2014

sebuś, ciekawe czy ja też będę tak przesadzać hhhihihihih

toż to jakieś wyścigi w stronę mety... doskonałość "roku" ihihi

Sebek 22:17, 15 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Sebek ja znam Twój ogród od 2012, niemal pamiętam rewolucję kaźdej rabaty. Ale żby zobaczyć tak prosto w oczy te zmianyw. Ciągu trzech lat, toż to SZOK!

Szczerze to aż sam się zdziwiłem - największe wędrówki roślin nastąpiły w zeszłym roku, bo na palcach chyba mógłbym policzyć co nie zmieniło miejsca Teraz jest OK, a będzie jeszcze lepiej Ogród mógłby już wyglądać dużo dojrzalej, ale nie kupowałem roślin hurtowo tylko dzieliłem co mogłem Zresztą nadal to robię, bo w garażu mam kilkanaście sadzonek żurawek Czekam aż podrosną i będę szukać dla nich miejsca Ogród na początku dawał mi oderwanie od dość trudnej rzeczywistości, obecnie jest miejscem do wyciszenia się Teraz jak patrzę na nowo zakładane ogrody to z jednej strony zazdroszczę innym, bo ja już wielu głupich nasadzeń u siebie nie cofnę - ale z drugiej strony mam już założony ogród i nie muszę się już martwić pustką na rabatach i czy kiedykolwiek urosną te badyle
Sebek 22:22, 15 cze 2014

ewakatowice napisał(a)
sebuś, ciekawe czy ja też będę tak przesadzać hhhihihihih

toż to jakieś wyścigi w stronę mety... doskonałość "roku" ihihi

Nie łudź się - będziesz Nawet jak będzie Ci się podobać na początku to coś wyrosnie za duże, coś za małe, tu coś dorwiesz, tam coś zobaczysz i będziesz ciągle dążyć do ideału A mety chyba nie ma Ten temat poruszyłem nawet na prezentacji z polskiego
Sebek 22:23, 15 cze 2014

makkasia napisał(a)
Dla mnie to naoczny dowód, że "świr" ogrodowiskowy jest nie do pokonania
niesamowite zmiany...i świetna dokumetacja
makuśkam

Czy mam ogrodowego świra? Mam - ale leczyć nie zamierzam Chyba, że grupowo na zlocie ogrodowiska