Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

ewakatowice 22:25, 15 cze 2014

Przypuszczasz, że to problem obecnej ery?
Gonitwa aby ładniej, aby zgrabniej aby więcej???
makkasia 22:34, 15 cze 2014

Sebek napisał(a)

Czy mam ogrodowego świra? Mam - ale leczyć nie zamierzam Chyba, że grupowo na zlocie ogrodowiska
Na zlocie może sie tylko na szczęście pogłębić
Sebek 22:48, 15 cze 2014

ewakatowice napisał(a)
Przypuszczasz, że to problem obecnej ery?
Gonitwa aby ładniej, aby zgrabniej aby więcej???

Wchodzimy na grząski grunt
Czy mamy obecnie erę dorobkiewiczów??? Nie ma co ukrywać, że tak... Chcemy dogonić państwa zachodu i nie ma w tym nic złego. Zauważam jednak coraz większe dysproporcje między można już powiedzieć "warstwami" społecznymi - ale nie zatrzymamy świata biegu... W dużej mierze zależy od nas gdzie się znajdujemy - widzę to po mojej miejscowości, gdzie chyba w co drugim domu osoby w wieku produkcyjnym siedzą w domu. Powód? Bo on za dwa tysiące na rękę robić nie będzie... Jak to słyszę to nóż mi się w kieszeni otwiera... Jednak najgorsze jest to, że z zawiścią taka osoba patrzy na drugiego człowieka i życzy mu jak najgorzej...Dlatego chcę zamieszkać na stałe podczas studiów w Katowicach lub innym większym mieście... Czy mi się uda? To tylko wola nieba, ale nigdy się na niej nie zawiodłem Jak raz podczas rozmowy powiedziałem w klasie, że w przyszłości marzy mi się praca, której będę mógł poświęcić się kilkanaście godzin dziennie i robić ją z uśmiechem na ustach, to do dziś pamiętam ich wyrazy twarzy mówiące "z jakiej planety przybywasz??"

Siem rozgadałem - chyba mus do kffiatków wrócić
Sebek 22:50, 15 cze 2014

makkasia napisał(a)
Na zlocie może sie tylko na szczęście pogłębić

Dokładnie - a potem jak przyjeżdżam do siebie to mam ochotę przekopać kolejny raz ogród, by mieć tak pięknie jak tamta osoba, u której zlot był
Ozz 22:52, 15 cze 2014

Sebek - masz absolutną rację, taka praca daje i satysfakcję i pieniądze (choć nie zawsze olbrzymie), to mówię na swoim przykładzie. A jak ktoś coś robi z pasją i odpowiedzialnie to z czasem też pojawiają się nowe możliwości.
ewakatowice 22:53, 15 cze 2014

Sebek napisał(a)

Wchodzimy na grząski grunt
Czy mamy obecnie erę dorobkiewiczów??? Nie ma co ukrywać, że tak... Chcemy dogonić państwa zachodu i nie ma w tym nic złego. Zauważam jednak coraz większe dysproporcje między można już powiedzieć "warstwami" społecznymi - ale nie zatrzymamy świata biegu... W dużej mierze zależy od nas gdzie się znajdujemy - widzę to po mojej miejscowości, gdzie chyba w co drugim domu osoby w wieku produkcyjnym siedzą w domu. Powód? Bo on za dwa tysiące na rękę robić nie będzie... Jak to słyszę to nóż mi się w kieszeni otwiera... Jednak najgorsze jest to, że z zawiścią taka osoba patrzy na drugiego człowieka i życzy mu jak najgorzej...Dlatego chcę zamieszkać na stałe podczas studiów w Katowicach lub innym większym mieście... Czy mi się uda? To tylko wola nieba, ale nigdy się na niej nie zawiodłem Jak raz podczas rozmowy powiedziałem w klasie, że w przyszłości marzy mi się praca, której będę mógł poświęcić się kilkanaście godzin dziennie i robić ją z uśmiechem na ustach, to do dziś pamiętam ich wyrazy twarzy mówiące "z jakiej planety przybywasz??"

Siem rozgadałem - chyba mus do kffiatków wrócić

odpowiem krótko bo i nie czas i miejsce ...wypowiedź Twoja nie tylko prawdopodobna ale rzeczywista. Jak chcesz zamieszkac w Katowicach to zawsze pomogę

Pamiętaj! no...
Sebek 22:58, 15 cze 2014

Ozz napisał(a)
Sebek - masz absolutną rację, taka praca daje i satysfakcję i pieniądze (choć nie zawsze olbrzymie), to mówię na swoim przykładzie. A jak ktoś coś robi z pasją i odpowiedzialnie to z czasem też pojawiają się nowe możliwości.

Na ogrodowisku poznałem wielu ludzi, którzy pokazali, że niemożliwe staje się możliwe Dlatego tak często tu jestem Rzadko jeżdżę na zloty, ale jak już to ładuję sobie Wami akumulatory na dłuższy czas
Kasik 22:59, 15 cze 2014

Sebastian- czy te limki tak urosły w ciągu jednego roku? Jak to możliwe? One się tak rozkrzewiły?

Jestem w szoku. Zmiany rewolucyjne, a efekty powalające. Gratulacje.

pozdrawiam
Sebek 22:59, 15 cze 2014

ewakatowice napisał(a)

odpowiem krótko bo i nie czas i miejsce ...wypowiedź Twoja nie tylko prawdopodobna ale rzeczywista. Jak chcesz zamieszkac w Katowicach to zawsze pomogę

Pamiętaj! no...

Nie obiecuj, bo mogę to jeszcze wykorzystać Ale dziękuję
Sebek 23:09, 15 cze 2014

Kasik napisał(a)
Sebastian- czy te limki tak urosły w ciągu jednego roku? Jak to możliwe? One się tak rozkrzewiły?

Jestem w szoku. Zmiany rewolucyjne, a efekty powalające. Gratulacje.

pozdrawiam

Tak urosły w rok Jednak mało co je pociąłem i kwiatów było mnóstwo W tym roku uciąłem je nisko, ale krzewy są już dość pokaźne