Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Magda_ 23:34, 15 cze 2014

Sebek napisał(a)

Wchodzimy na grząski grunt
Czy mamy obecnie erę dorobkiewiczów??? Nie ma co ukrywać, że tak... Chcemy dogonić państwa zachodu i nie ma w tym nic złego. Zauważam jednak coraz większe dysproporcje między można już powiedzieć "warstwami" społecznymi - ale nie zatrzymamy świata biegu... W dużej mierze zależy od nas gdzie się znajdujemy - widzę to po mojej miejscowości, gdzie chyba w co drugim domu osoby w wieku produkcyjnym siedzą w domu. Powód? Bo on za dwa tysiące na rękę robić nie będzie... Jak to słyszę to nóż mi się w kieszeni otwiera... Jednak najgorsze jest to, że z zawiścią taka osoba patrzy na drugiego człowieka i życzy mu jak najgorzej...Dlatego chcę zamieszkać na stałe podczas studiów w Katowicach lub innym większym mieście... Czy mi się uda? To tylko wola nieba, ale nigdy się na niej nie zawiodłem Jak raz podczas rozmowy powiedziałem w klasie, że w przyszłości marzy mi się praca, której będę mógł poświęcić się kilkanaście godzin dziennie i robić ją z uśmiechem na ustach, to do dziś pamiętam ich wyrazy twarzy mówiące "z jakiej planety przybywasz??"

Siem rozgadałem - chyba mus do kffiatków wrócić

SEbku faktycznie świata nie zmienisz całego ale swoje życie możesz - jeśli o czymś marzysz to próbuj to zrealizować nie patrz na innych bo oni za ciebie twojego życia nie przeżyją
agam 08:43, 16 cze 2014

Sebek zmiany rewelacja. Rabata frontowa zyskała najbardziej, nie ujmując pozostałym. Busz kontrolowany to mi się podoba, sama tak nie potrafię. Wyższa szkoła jazdy dla mnie. Pozdrawiam .
Sebek 11:02, 16 cze 2014

Magda_ napisał(a)

SEbku faktycznie świata nie zmienisz całego ale swoje życie możesz - jeśli o czymś marzysz to próbuj to zrealizować nie patrz na innych bo oni za ciebie twojego życia nie przeżyją

Realizuję je w miarę możliwości czasowych i finansowych Takim marzeniem m.in był ogród
Sebek 11:06, 16 cze 2014

agam napisał(a)
Sebek zmiany rewelacja. Rabata frontowa zyskała najbardziej, nie ujmując pozostałym. Busz kontrolowany to mi się podoba, sama tak nie potrafię. Wyższa szkoła jazdy dla mnie. Pozdrawiam .

Skoro mowa o buszu kontrolowanym dziś pocialem pecherznice, bo potwory z nich urosły ogromne Teraz są prawie lyse, ale może odrosna Jeśli nie to wcale ich nie będę żałować
Zeta 12:27, 16 cze 2014

Kurczę chyba i ja muszę w tym roku limki ściąć.....tzn na wiosnę tak??
Matka 12:44, 16 cze 2014

limki ciąć teraz?po co?
Tess 12:51, 16 cze 2014

Sebek, zmiany pięknie pokazane, a efekt taki, że chce mi się rzucić już na dziś robotę i do ogrodu lecieć, działać
Sebek 13:00, 16 cze 2014

Zeta napisał(a)
Kurczę chyba i ja muszę w tym roku limki ściąć.....tzn na wiosnę tak??

Hortensje bukietowe tniemy tylko i wyłącznie wiosną
Sebek 13:03, 16 cze 2014

Bogda napisał(a)
limki ciąć teraz?po co?

Teraz czekamy na kwiaty Chyba, że chcesz z kilku gałązek zrobić sadzonki Ale i tak lepiej poczekać
Sebek 13:05, 16 cze 2014

Tess napisał(a)
Sebek, zmiany pięknie pokazane, a efekt taki, że chce mi się rzucić już na dziś robotę i do ogrodu lecieć, działać

U siebie rozgrzebalem cześć rabaty bylinowej , ale chyba poczekam do jesieni ze zmianami Może coś posieje w to miejsce, by nie było puste, np. Łubin