Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Milka 14:39, 20 sie 2014

Sebek napisał(a)

I dzisiejsze zdjęcia - było już ciemno i jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia - a rabaty też nie wyglądają najlepiej... Dzisiaj było o wiele ciężej, bo się rozpadało, ale gdy już tak mocno nie dawało z nieba to postanowiłem działać dalej - kaptur na głowę i jazda. O ile kaptur pozostał czysty to do szyi byłem cały w błocie Buty mi przemokły i teraz czarny frencz mam nawet za paznokciami u stóp Jak szaleć to szaleć Zdjęcia już po podlaniu całości i umyciu trawnika, który zamienił się w klepisko po zadeptaniu go błotem

Zaszalałeś koncertowo, ze tak powiem, ależ cię łapki swędziały, pytam czy teraz jesteś zadowolony, czy jeszcze coś planujesz, mnie poprzednia wersja zachwycała
dróżka jakoś inaczej biegnie, a reszta odbije, teraz sucho i wietrznie, akurat tego ci potrzeba
AlKa 19:36, 20 sie 2014

To się nazywa demolka. Działaj, działaj bo jeszcze miesiąc i Katowice Cię pochłoną
Sebek 22:30, 20 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Matko i córko!!! Aleś bałaganu narobił!!! I jak szybko uprzątnąłeś!!! Mnie taki wielki bałagan też czeka...żadnego entuzjazmu u siebie z tego powodu nie widzę...jak to zrobić, żeby się zagonić do takiej roboty??? Dawaj receptę

Powodem był nieodpowiedni układ roślin na rabatach i bałagan, teraz może nie będzie porządku, ale jestem coraz bliżej ideału
Sebek 22:35, 20 sie 2014

ewakatowice napisał(a)
Toż to ja wiedziałam, żeś TY Sebuś wariat ale nie do tego stopnia.
Cóż się tak czepiłeś tej rabaty
Dziki spokojniejsze i łagodniej ryją w ziemi

A tak ogrodowo, to mogłeś iść na całość i bardziej poszerzyć rabaty?
(hi hi hi)

A tak serio, bardzo mi się podoba Twój zapał nie za bardzo co prawda czuję rabaty bylinowe wiec hmmm
Może z czasem to przychodzi, dla mnie to BUSZ, na ale piękny BUSZ!

Ewa, jakbym zakładał ogród 9 nowa wiesz jakby wyglądał Te rabaty to efekt kilku lat zbieraniny badylkow No i oczywiście po wyjeździe to ogrodów angielskich musiałem mieć coś podobnego u siebie Rabaty bylinowe zachwycają tym, że w każdym miesiącu są inne Jak będę ciąć kant to chyba zrobię go bardziej widocznym, tylko wtedy znów stracę proporcje między trawnikiem a rabatami, o ile w ogóle jakieś są Pozdrawiam z bliska
Sebek 22:39, 20 sie 2014

Milka napisał(a)

Zaszalałeś koncertowo, ze tak powiem, ależ cię łapki swędziały, pytam czy teraz jesteś zadowolony, czy jeszcze coś planujesz, mnie poprzednia wersja zachwycała
dróżka jakoś inaczej biegnie, a reszta odbije, teraz sucho i wietrznie, akurat tego ci potrzeba

Irenko, krawędzi rabat jeszcze nie ruszyłem Ale zostanie łuk, podoba mi się od początku Nie wiem czy sam na to wpadłem czy ktoś mi to podsunął, ale pomysł był trafiony Teraz przydałby się deszcz przez kilka dni, żeby rośliny się nie " zorientowaly" , że fruwaly sobie wte i wewte
ewakatowice 22:41, 20 sie 2014

Sebek napisał(a)

Ewa, jakbym zakładał ogród 9 nowa wiesz jakby wyglądał Te rabaty to efekt kilku lat zbieraniny badylkow No i oczywiście po wyjeździe to ogrodów angielskich musiałem mieć coś podobnego u siebie Rabaty bylinowe zachwycają tym, że w każdym miesiącu są inne Jak będę ciąć kant to chyba zrobię go bardziej widocznym, tylko wtedy znów stracę proporcje między trawnikiem a rabatami, o ile w ogóle jakieś są Pozdrawiam z bliska

nie łapie piękna bylin. Jakieś ograniczenie mam.
Mam do posadzenia kilka jude de obscura, nawet myślałam czy z bylinami posadzić i wiesz jak się skończy
Wsadzę w bukszpany i trawy
Nawet jeżówki mi nie „leżą” pewnie dlatego, że różowe. Musze wywalić…
Odmachuję

Sebek 22:42, 20 sie 2014

AlKa napisał(a)
To się nazywa demolka. Działaj, działaj bo jeszcze miesiąc i Katowice Cię pochłoną

Z tego powodu zmiana nastąpiła teraz, bo miałem to robić w drugiej połowie września, ale potem mogę być nieczasowy Poprawka, będę na pewno
Sebek 22:44, 20 sie 2014

ewakatowice napisał(a)

nie łapie piękna bylin. Jakieś ograniczenie mam.
Mam do posadzenia kilka jude de obscura, nawet myślałam czy z bylinami posadzić i wiesz jak się skończy
Wsadzę w bukszpany i trawy
Nawet jeżówki mi nie „leżą” pewnie dlatego, że różowe. Musze wywalić…
Odmachuję

Trawy i bukszpany oraz inne zimozielone są niezawodne Nie lubisz różowego? No fiesz!
ewakatowice 22:53, 20 sie 2014

Sebek napisał(a)

Trawy i bukszpany oraz inne zimozielone są niezawodne Nie lubisz różowego? No fiesz!

Nie no, różowy to ja uwielbiam. Nawet czasem coś zakładam prócz czerni hahhaha...
Ale w moim ogródku nie za bardzo mi pasuje

JulkAd 23:47, 20 sie 2014

AlKa napisał(a)

Sebek to " miszcz demolki", ale też "fachura od ekspresowych przeprowadzek"