Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 19:30, 16 wrz 2014

ana_art napisał(a)
piękne te silverki, musi być milutko tak przechodzić koło nich do domku
a co to jest to takie kwitnące a fioletowo? to rozchodnik jakiś?

Bardzo miło Wszyscy chcą ode mnie sadzonki
Jeśli chodzi o fioletowe kwiaty to nie wiem o które Ci chodzi - bo u mnie ogród teraz głównie stał się różowo-fioletowy.... Aż wstyd
Sebek 19:34, 16 wrz 2014

Anita1978 napisał(a)

To zależy od stanowiska chyba.....u mnie jeszcze nie brązowieją....no, może trochę....silver jak widzisz różowieje a to jest zasadnicza różnica.....
Moja limka obecny stan ( ma około 1,80m)

Sebuś, mam nadzieje, ze wybaczysz zaśmiecanie wątka....

U mnie tylko pojedyncze kwiaty stały się brązowe, ale może nawet o uszkodzenia mechaniczne, a nie wina słońca. Nie mogę stwierdzić różnic między Silver Dollar a Limelight, bo drugiej nie mam - jednak obie są piękne

I wcale nie zaśmiecacie wątku - uwielbiam kiedy jest w nim ruch - nim założę trzeci wątek to już chyba będę miał nowy ogród
Sebek 19:36, 16 wrz 2014

Ozz napisał(a)
No piękny busz

Cieszymy się, że Ci się trawki rozsiewają, cieszymy

Powiedz no jeszcze czy te rozchodniki pod kannami to takie zwykłe czy siakieś ,,specjalne", że są takie niskie?

To zwykłe, choć one od początku są takie niskie i drobne, nigdy nie dochowałem się okazałych kęp...

A skoro się cieszysz to ja również - i nie tylko wysyłam uśmiech, ale za chwilę prośbę o adres na PW, bo lilie przecież Wam obiecałem
Malgosik 20:18, 16 wrz 2014

Sebek napisał(a)

Małgosiu - wtedy to była nowość - a Danusia wykazała się ogromną uprzejmością i nie dość, że mi je kupiła to jeszcze je wysłała z Warszawy
Ściąłem je wiosną może na 40 cm, a mają mniej więcej po 1,5 metra wysokości - jeśli wiosną potraktuję je łagodnie (i zima również ) to na pewno będą mieć ponad 2 metry

Dzięki
jula81 20:19, 16 wrz 2014

Sebek napisał(a)

Runianka i bukszpan świetnie razem wyglądają, to połączenie zobaczyłem na GAP photos i stwierdziłem, że muszę to powtórzyć Miło mi jak ktoś ode mnie coś zgapia, przynajmniej wtedy wiem, że jednak nie wygląda to źle
Moje SD mają chyba 3 lata - może dościgną, może nie Swoje dość ostro tnę i dzięki temu kwiaty mają wielgachne - i nie pokładają się tak bardzo, gdy deszcz namoczy kwiaty

Sebku mam taki mały "romansik" do Ciebie ... powiedz mi czy mam ściąć kwiaty z łodygami u Silverków jak będę je wysadzać z donic na zimę do ogrodu?
co radzisz?
Madzenka 20:27, 16 wrz 2014

Jestem na bieżaco Poczytałam i znikam . Wreszcie jesień, jakoś da się forum ogarnąć...
Sebek 20:30, 16 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Jestem na bieżaco Poczytałam i znikam . Wreszcie jesień, jakoś da się forum ogarnąć...

Ostatnio ogarnąłem wątki tematyczne - i znów pełno plusików... Ale ulubione wątki ogrodowe ogarniam na bieżąco
Sebek 20:31, 16 wrz 2014

jula81 napisał(a)

Sebku mam taki mały "romansik" do Ciebie ... powiedz mi czy mam ściąć kwiaty z łodygami u Silverków jak będę je wysadzać z donic na zimę do ogrodu?
co radzisz?

Nigdy w życiu! Nie ma chyba nic ładniejszego niż koronkowe kwiaty hortensji ozdobione szronem w zimowy dzień Wsadź je wraz z kwiatami
22:59, 16 wrz 2014
Sebek napisał(a)

Bogda już podała - ja jeszcze polecę sklep forumowiczki Marty-finki
Swoje trawy kupowałem na ryneczku albo w szkółkach

Dziękuję
07_Rene 22:06, 17 wrz 2014

Witam sąsiada zza mniedzy Bywam od Ciebie od czasu do czasu. Super masz ogród, zarośnięty tak jak lubię, ale to pewnie wiesz Jestem pod wrażeniem mycia okien, prasowania firan i uroczych kompozycji wodnych z dalii - Twoich ulubionych. Hortensje przy wejściu do domu o niebo lepsze od wcześniejszych gazonów
A studiami się nie martw. Dasz radę i będzie super