Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 10:29, 25 lut 2015

makkasia napisał(a)
Ja namawiam mojego E-ma na wyjazd ale podsunąłeś mi świetny pomysł przecież są pociągi - a jak z dworca dojechać na targi ?

Wysiadasz na dworcu głównym, przechodzisz przez ulicę i witamy na targach Idealnie
makkasia 13:54, 26 lut 2015

Sebek napisał(a)

Wysiadasz na dworcu głównym, przechodzisz przez ulicę i witamy na targach Idealnie

no to chyba przyjadę
Sebek 14:13, 26 lut 2015

makkasia napisał(a)

no to chyba przyjadę

W takim razie do zobaczenia Kup marcową Magnolie, bo tam jest kupon, który można wymienić na bilet
makkasia 14:55, 26 lut 2015

Sebek napisał(a)

W takim razie do zobaczenia Kup marcową Magnolie, bo tam jest kupon, który można wymienić na bilet

dziękować
Sebek 17:58, 26 lut 2015

makkasia napisał(a)

dziękować

Ależ proszę
Milka 18:20, 26 lut 2015

No to fajny wypad się szykuje, ciutwam zazdraszczam, cout ale obejrze relację, bedzie was tam sporo szybko z sesja się uwinełes
Sebek 18:44, 26 lut 2015

Mam nadzieję, że ta lista nie umknie mi między stronami, bo postanowiłem sobie takową zrobić Czyli wiosenne To do in garden by Sebek

W weekend 6-7 marca - jedynie wolna sobota - jeszcze nie cała...A zapowiadają śnieg...

-na początek wygrabienie lub wertykulacja trawnika(może pierwszy raz uda mi się wypożyczyć sprzęt do tego zabiegu) plus pierwsze nawożenie trawnika
-oprysk Miedzianem
-może kanciki - nóż do kantów całą zimę spędził na zewnątrz - dobrze, że jest ze stali nierdzewnej
-przycięcie liściastych zrzucających liście na zimę - pęcherznice, berberysy, hortensje, tawuły, wierzby, derenie, itd.
-wycięcie resztek bylin, które zostały na zimę
-wycięcie miskantów, wyczesanie turzyc i innych traw
-podlanie żurawek Dursbanem
-nawożenie cebulowych
-obsadzenie donic bratkami lub prymulami
-zrobienie wianków wiosennych (muszę się zaopatrzyć w Tychach)

A w następne weekendy planuję:
-przy ciurkadełku pozbywam się żurawek - rozsadzam żółtą trawkę kupioną w Wojsławicach
-przesadzenie obwódek bukszpanowych na froncie i posadzenie carexów Ice Dance po całości
-przycięcie róż, lawend i perovski
-rozsadzenie (waham się jeszcze ) miskantów Morning Light by utworzyły ścianę przy schodach
-jednak wcześniej pomalowanie tynku, bo nieładnie już wygląda...(tu muszę Mamę powiadomić )
-rozsadzić turzyce Amazon Mist, by trafiły również do gazonów
-przesadzić brązowe trawy za obwódkę bukszpanową- w ich miejsce nie wiem co dać...
-nawożenie reszty roślin
-jeśli mnie natchnie (a na to liczę) to przesadzenie pęcherznic, berberysów i innych, by wreszcie jakoś wyglądały te rabaty na froncie)
-przerzucenie i wydobycie złota w postaci kompostu - plus umiejscowienie go na rabatach
-posadzenie do donic pacioreczników i dalii
-cięcie żywopłotów, obwódek i topiarów z roślin zimozielonych
-mycie domu i kostki myjką ciśnieniową
-posadzenie w salonie nowych roślin do donic, bo aktualne są bleeee... Wstyd mi za nie )
-uruchomienie ciuradełka

I pewnie jeszcze milion rzeczy o których zapomniałem... Do maja mi zejdzie
Sebek 18:48, 26 lut 2015

Milka napisał(a)
No to fajny wypad się szykuje, ciutwam zazdraszczam, cout ale obejrze relację, bedzie was tam sporo szybko z sesja się uwinełes

Ojjj dłużył mi się ten czas, uwierz Irenko Inni mają gorzej, bo będzie się im on dłużyć do początku marca...

Relacji nie obiecuję, bo telefonem dużo nie popstrykam...
Milka 19:04, 26 lut 2015

Zawalic sesje, to beznadzieja Madzenka pofoci, on ma aparat bede twoje teksty czytac
po przeczytaniu, co masz zrobić, to mnie głowa rozbolała, mnostwo pracy, lapki zabolą
Agania 19:15, 26 lut 2015

Poczytałam, egzaminy zdałeś celująco, na Gardenię Pendolino może kiedyś mi się uda, plany ogrodowe ambitne, my ruszamy na szu, szu, teraz u mnie leje i ziemia lepi się do butków, nic nie zmienìę....jeszcze front robót musi poczekać.....tobie kibicuję i czekam na relację z Gardeni