Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

greglis 08:28, 11 cze 2012

Sebek napisał(a)
U mnie teraz burza - z grzmotami i piorunami - a ja się tyle w konewkami nachodziłem! Ale za to przedtem posypałem trochę magiczną bylinowe - to przynajmniej się nawóz rozpuści

No prosze a ja dzielnie odmierzam łyżkami magiczną do konewki, Nie wpadłam na to ze mozna sypać. Ale tego wiecej chyba wtedy wychodzi. W jaki posób odmierzasz ilość na sucho ?
arcobaleno 11:11, 11 cze 2012

Ja też do konewki odmierzam i to jeszcze takiej 5 litrowej - muszę sobie sprawić w końcu większą
Sebek 16:10, 11 cze 2012

greglis napisał(a)

U mnie teraz burza - z grzmotami i piorunami - a ja się tyle w konewkami nachodziłem! Ale za to przedtem posypałem trochę magiczną bylinowe - to przynajmniej się nawóz rozpuści

No prosze a ja dzielnie odmierzam łyżkami magiczną do konewki, Nie wpadłam na to ze mozna sypać. Ale tego wiecej chyba wtedy wychodzi. W jaki posób odmierzasz ilość na sucho ?

Pierwszy raz spróbowałem na sucho - bo wiedziałem, że będzie padać to co tam - ale więcej wychodzi. Oszczędnie sypałem
Sebek 16:10, 11 cze 2012

arcobaleno napisał(a)
Ja też do konewki odmierzam i to jeszcze takiej 5 litrowej - muszę sobie sprawić w końcu większą

Ja też mam 5 litrowe - ale dwie
hania 17:06, 11 cze 2012

wpadłam zobaczyć co u Ciebie????......ogród pięknieje z dnia na dzień!!!-pozdrawiam
Sebek 19:50, 11 cze 2012

Dzisiaj wyplewiłem drugą bylinówkę - od razu mi lepiej A - i hostę posadziłem - no i od razu kilka przesadziłem - jest prawie bujnie
waska 20:30, 11 cze 2012

Sebek kupiłam co radziłeś czekam aż bąki zasną i biegnę podlać

Krys 22:03, 11 cze 2012

Sebek napisał(a)
Dzisiaj wyplewiłem drugą bylinówkę - od razu mi lepiej A - i hostę posadziłem - no i od razu kilka przesadziłem - jest prawie bujnie

Sebek coraz piekniej u Ciebie teraz dzielisz hosty ?
Sebek 22:10, 11 cze 2012

Teraz host nie powinno się przesadzać, ale skorzystałem z pochmurnej pogody - musiałem jedną przesadzić bo całkowicie zakryła hortensję limelight - która już drugi rok ma 10 cm - za to więcej pędów - ciekawe czy zakwitną takie malutkie? Ale teraz jest fajniej
bociek 22:11, 11 cze 2012

Sluchajcie, a nie wygodniej zakupic te konewki do nawozu i podpinac pod weza? Ja mam takowa zakupiona do magicznej sily, wlewam Florovit, albo wsypuje nawoz Magiczna Sila i do przodu. Dobre, bo nie trzeba z konewka bez przerwy latac...

Sebek, jak obstawiasz jutrzejszy wynik?