Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 21:56, 28 kwi 2015

Mathildis napisał(a)
Szkoda tulipanów, u mnie choć niewiele to jednak wszystkie kwitną...
Ogród pięknie się prezentuje i bez nich ... ich strata, że nie chciały na takim wybiegu się zaprezentować

P.S. U mnie pada...

Jeszcze nikt nie porównał mojego ogrodu do wybiegu - bardzo mi miło przeczytać taki komplement Dziękuję
Sebek 21:58, 28 kwi 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Nie były mnie chwilę, a tu tyle stron do nadrobienia! Wszystko przeczytałam, obejrzałam i pozdrawiam z mokrych Kielc

Odpozdrawiam również z miasta na K. U mnie mokro i wietrznie... Choć jak dziś zobaczyłem co się dziś działo w centralnej Polsce to ani trochę nie narzekam na ten przenikliwy wiatr...
Sebek 21:59, 28 kwi 2015

tusiawka napisał(a)

Ale on ładny, muszę o nim poczytać.

Ja też muszę kiedyś zgłębić tajemnice jego uprawy A zanim znajdę dla niego odpowiednie miejsce to już pewnie sto razy mi się odwidzi
Sebek 22:02, 28 kwi 2015

nicol21 napisał(a)

haha... czyli prawie weekend juz masz? Działasz ogrodowo czy może patrzysz jak wszystko rośnie i kwitnie?

Prawie... Próbuję ogarnąć duuuuży projekt na studia i nie idzie mi to ani trochę...

W weekend będę działać - a jakże Ale być może znajdę chwilkę, by usiąść na huśtawce i popatrzyć jak wszystko rośnie w oczach Ponoć dziś ogród dostał porządną dawkę wody z nieba to ruszy z podwójną siłą
Nula 08:59, 29 kwi 2015

Sebciu co ile cm sadzić carex evergold?
lojalna_ 09:30, 29 kwi 2015

Sebek masz tak pieknie, ze sobie nie wyobrazam jakby one wszystkie wylazły ....... Swoja droga ciekawe dlaczego sprawdzales co tam w ziemi słychac?
Sebek 09:52, 29 kwi 2015

Nula napisał(a)
Sebciu co ile cm sadzić carex evergold?

Choć wiem, że dziewczyny sadzą gęściej, to wydaje mi się, że co 60 cm będzie optymalnie. Ciągle przed oczami mam okaz Beaty butterfy, której Evergold zajął całe taczki... Jednak nie wiem jak szybko chcesz usyskać efekt i jak duże są to sadzonki. Jeśli są małe to możesz nawet gęściej, a potem je rozrzedzisz
Sebek 09:53, 29 kwi 2015

lojalna_ napisał(a)
Sebek masz tak pieknie, ze sobie nie wyobrazam jakby one wszystkie wylazły ....... Swoja droga ciekawe dlaczego sprawdzales co tam w ziemi słychac?

Jeszcze nic nie sprawdzałem, ale pewnie to zrobię Interesuje mnie, czy te cebule są zdrowe czy jednak coś ze żżera...
ewakatowice 09:54, 29 kwi 2015

Sebuś nic się nie martw tulipanami,... ja nawsadzałam tyle a mój eM to skomentował...że dupy nie urywa

ubaw po pachy
Sebek 10:08, 29 kwi 2015

Ewa - nawet jak u mnie też nie było drugiego Keukenhof to jednak zawsze te cebule mocno cieszyły W zeszłym roku było tak...