Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Ana 09:46, 12 cze 2012

bociek napisał(a)
Sluchajcie, a nie wygodniej zakupic te konewki do nawozu i podpinac pod weza? Ja mam takowa zakupiona do magicznej sily, wlewam Florovit, albo wsypuje nawoz Magiczna Sila i do przodu. Dobre, bo nie trzeba z konewka bez przerwy latac...
?

Właśnie kupiłam wczoraj tę konewkę do węża - ale jak dozowac tam florovit? Bo jest tylko napisane, ze 75g magicznej siły....jak to przeliczyć,żeby nie przedobrzyć z nawozem (ani nie dac za slabego roztworu)?
arcobaleno 10:43, 12 cze 2012

Ja mam taką konewkę od innego preparatu

http://www.zielen24.pl/popup_add_image.php?pID=1026
- z magiczną nie próbowałam, ale podlewam nią florowitem - robiliśmy próby proporcji
i wyszło, że muszę tam wlać do tego pojemnika tyle samo florowitu co wody - i to pod węża z wodą podłączyć i wtedy jest dobrze.
Sebek 19:35, 12 cze 2012

No i już Anuś wiesz
motylla 19:52, 12 cze 2012

arcobaleno napisał(a)
Ja mam taką konewkę od innego preparatu

http://www.zielen24.pl/popup_add_image.php?pID=1026
- z magiczną nie próbowałam, ale podlewam nią florowitem - robiliśmy próby proporcji
i wyszło, że muszę tam wlać do tego pojemnika tyle samo florowitu co wody - i to pod węża z wodą podłączyć i wtedy jest dobrze.

Boże, popłakałam się jak przeczytałam nazwę tego preparatu
Sebek 20:00, 12 cze 2012

Żegnaj, adios...
Mala_Mi 21:30, 12 cze 2012

Szkda, żeś do buchmachera nie poleciał.... własnie mnie M poinformował, że już jednego nam strzelili .... M mecz tez nie interesuje..... ale jednym uchem słucha w necie....
Joku 21:35, 12 cze 2012

Zaciekawił mnie twój zbiornik na deszczówkę. Ma połączenie z rynną?
Bogdzia 21:36, 12 cze 2012

Sebek napisał(a)
No właśnie dziś myślałem o tej konewce, żeby raz ją zakupić i potem podlewać prosto z węża. ale z drugiej strony czeka na mnie 1000 litrów wody w deszczówce, a wylewać jej bez powodu nie będę - więc od razu leję nawóz do konewek.

Boćku - jutrzejszy wynik - szczerze to w ogóle mnie Euro nie jara, ale co tam - 3:1 dla Rosjan Ale na pewno do bukmachera z tym nie polecę jak duuuużo moich znajomych W końcu dziś kupiłem nawóz do trawy za całe 79 złotych - ale 25 kilo - mam nadzieję, że na dwa lata starczy

ja w ciągu roku zużywam dwa worki tego nawozu do trawy ale u mnie jest po 99zł.
Sebek 21:49, 12 cze 2012

Aniu - ciekawe jaki będzie końcowy wynik

Jolu - tak - woda z rynny bezpośrednio do niego spływa

Bożenko - no nieźle - u nie 5 kilo jest za 27 złotych to sobie pomyślałem, że wydam więcej i będę mieć na 5 razy tyle
Gabriela 21:59, 12 cze 2012

A u mnie idą dwa takie worki po 25 kilo, ale za jednym razem. I u nas też więcej taki nawóz kosztuje.
Chociaż, to też zależy od rodzaju. Kupiłeś taki granulowany jak Florovit czy taki sypki? Notabene, ten sypki bardzo źle się rozprowadza wózkiem do nawozów, bo zalepia dziurki w urządzeniu.