Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

mateuszmichn 21:13, 27 lip 2015

eee_taam napisał(a)
mateusz ...ty chyba nie znasz Sebka?nie widziałes jego rabat...on nawet od linijki chwasty układa na pryzmie

jemu sie zawsze chce ładnie mieć))

Hahaha no to nieźle. Chociaż na szybko i byle jak nie oznacza wcale brzydko
Sebek 22:13, 27 lip 2015

JulkAd napisał(a)
I u Ciebie Sebek nie byłam długo ale miło się ogląda Twój ogród po tak długiej nieobecności, kolory, zieleń i rewelacyjne trawy, o jeżówkach nie wspomnę....cudo

Jeżówki i trawy - jak się zaczyna sierpień to na nic innego do zimy już nie zwracam uwagi
Sebek 22:14, 27 lip 2015

mateuszmichn napisał(a)
Sebek moja rada jest taka, posadź ja byle jak wtedy wszystko rośnie jak na drożdżach. Zauważyłem ta zależność u siebie, jak ładnie cacy wszystko zrobię to rośnie tak średnio, a jak mi się spieszy i tylko wrzucę w dołek i zasypię to rośnie i rosnie. Spróbuj tej techniki

Spróbowałem i wiesz co? Jak mogłem chodzić koło tego codziennie to jakoś te rośliny dawąły radę, teraz umierają lub w ogóle nie rosną Widzę po przedpłociu
Sebek 22:15, 27 lip 2015

eee_taam napisał(a)
mateusz ...ty chyba nie znasz Sebka?nie widziałes jego rabat...on nawet od linijki chwasty układa na pryzmie

jemu sie zawsze chce ładnie mieć))

Może i się chce, ale wychodzi jak zawsze... różnie Chwasty na kompostowniku na pewno od linijki ułożone nie były, co najwyżej świeżo wyrwane
Sebek 22:18, 27 lip 2015

eee_taam napisał(a)
Sebek popatrz co mam na rabatach! ..tylko moje sa do kolan ...czy to są te same bo mam je od jesieni w zeszłym roku może 1 kwiatek był.

Te drugie są odmianowe, piękne zresztą - i moga być niskie A pierwsza wygląda na zwykłą purpurową U mnie w drugim roku też nie szalały z wysokością, dopiero po trzech latach były większe A po 4 wyglądają tak jak widziałaś Mam nadzieję, że cyfr nie pomyliłem
Sebek 22:21, 27 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
Sebek tak nawrzucał hoście na starcie..by nie była jak u Irenki.... i sie posłuchała ☺
Postument gabionowy nadal czeka na coś.....
Jeżówki masz cudowne...az mnie w dołku ściska..

Czeka nadal... Ostatnio na coś wpadłem i... znów zgubiłem... Chyba zostanie w wersji saute

22:21, 27 lip 2015
to ta sama jeżówka! najpierw jest karminowoczerwona potem blednie i się przebarwia.
Sebek 22:21, 27 lip 2015

malkul napisał(a)

i to mówi królowa jeżówek!

Mala_Mi napisał(a)

Poddani królowej zastrajkowali. Zrobili rewolucję.. i nie ma królowej.

Ania, nie wierzę - jakim cudem? Przecież Ty miałaś ich srylion odmian w ogrodzie?
Sebek 22:26, 27 lip 2015

Gardenarium napisał(a)

Sebek, pomaluj tę huśtawkę. taka być nie może.

Danusiu, nie wiem dlaczego, ale na tym zdjęciu wyszła słabo - w rzeczywistości jest pomalowana na złoty dąb - ten sam kolor co stolarka okienna i altana. Ja chciałem jak zwykle drewno bielone, ale... jako osoba w domu mieszkająca dwa dni w tygodniu zostałem przegłosowany Pocieszam się, że i tak pewnie po 3 latach ta nowa huśtawka zgnije, więc następna będzie metalowa Wytrzymamy, musimy wytrzymać
Sebek 22:27, 27 lip 2015

malkul napisał(a)
Fajne spotkanie!
jednak znów potwierdziłą się zasada że ogród widziany oczami (obiektywami) innych jest zupełnie inny
ślicznie zdjecie przy gabionie rewelka

Gosiu, będzie okazja do następnych Będę Cię kusić