Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 14:39, 18 sie 2012

Nie mam wiśni Madżenko

Aniu - tutaj jest o nich wątek

pH gleby: gleby zasadowe, gleby obojętne
Rodzaj gleby: żyzne, piaszczysto-gliniaste

Ale jeśli możecie mi doradzić to potrzebuję drzewko Najlepiej purpurowe Na wymianę za wierzbę Iwę - wkurza mnie, bo już jest cała w grzybie i zaczyna mi zasłaniać tuję i hortensję.

Zobaczcie co by tu mogło być??? Teraz jest już bardziej brązowa, bo zdjęcie jeszcze z lipca

Pomyślałem o buku Rohanku - widziałem nowo posadzony na rynku - taki mały na może 1.2m - i mnie totalnie zauroczył Tylko czy nie będzie za duży na ileś lat?
Urszulla 16:38, 18 sie 2012

Sebku-jeśli mogę wbić się z innym tematem : jesli masz gdzieś zapisane na której stronie u Danusi jest rabata hidcote (nie wiem czy dobrze napisane) ta od ulicy???? (nie chcę jej głowy zawracać takimi drobiazgami
Sebek 22:28, 18 sie 2012

A mam Teraźniejszego wyglądu nie mam, bo mam notatki tylko ze starego wątku

https://www.ogrodowisko.pl/watek/13-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy?page=38

https://www.ogrodowisko.pl/watek/13-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-i?page=168

https://www.ogrodowisko.pl/watek/13-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-i?page=422
Gardenarium 22:30, 18 sie 2012

Ta moja rabata bardzo ewoluowała, bo nie ma wcale na niej jeżówek już.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:30, 18 sie 2012

Sebciu a buka Rohan Obelisk możesz ciąć i nie dać mu rosnąć w górę.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 22:34, 18 sie 2012

No to będzie rohanek No tak - powód by jechać do szkółki
Madzenka 22:37, 18 sie 2012

No rohanek będzie piękny!!! Bo smukły i piękny kolor
tricolor też bym tam widziala ale to za duże drzewo w to miejsce ...
Urszulla 23:47, 18 sie 2012

Dzięki Sebuś- właśnie o to mi chodziło.
Elfik 00:01, 19 sie 2012

Sebciu, zapomniałam Cię pytać, jak przeżyła Twoja hortensja, co to miała być na pniu? Moja ma już 60cm "pieniek", ale cieniuśki jest i jakoś nie myśli grubnąć ... Trzeba by chyba odkład zrobić z jakiejś najgrubszej gałęzi, a nie z wierzchołka... ?
Sebek 09:56, 19 sie 2012

Elfik napisał(a)
Sebciu, zapomniałam Cię pytać, jak przeżyła Twoja hortensja, co to miała być na pniu? Moja ma już 60cm "pieniek", ale cieniuśki jest i jakoś nie myśli grubnąć ... Trzeba by chyba odkład zrobić z jakiejś najgrubszej gałęzi, a nie z wierzchołka... ?

Elu - tą hortensję "widać" przed wierzbą Iwą co jest na powyższych zdjęciach. Przezimowała bardzo dobrze, puściła w maju pączki liściowe i zamarła...Nie wiem co się stało. Ale wyciąłem ją i został tylko ten pienek - teraz się odbudowała, ale kwiatów nie będzie. Jednak ten pień też jakoś nie widać, żeby był grubszy- właściwie jest taki sam...U dołu wypuścił mi jeszcze taką jedną wysoką gałąź - dowiążę do tych dwóch co są splątane.