Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Elfik 23:50, 19 sie 2012

Aha, widzę... , tzn. Ty robisz pieniek, splatając jej gałązki?? Spróbuję tak zrobić z moją drugą odkładką, bo idzie na 2 pędy. Może być ciekawie... za 10 lat
Urszulla 04:18, 20 sie 2012

Sebek napisał(a)
A mam Teraźniejszego wyglądu nie mam, bo mam notatki tylko ze starego wątku

https://www.ogrodowisko.pl/watek/13-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy?page=38

https://www.ogrodowisko.pl/watek/13-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-i?page=168

https://www.ogrodowisko.pl/watek/13-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-i?page=422

Sebku- co do rabaty hidcotowej znalazłam w wątku II wiele stron z jej wyglądu i wklejam u Ciebie informacje (może komuś się przydadzą). Nie umiem linkować więc podam tylko strony, może to przerobisz na linki. Jest tego dużo: str.208,310,326,357,427-428,436,439,462-464,468,491-493,518,523
malwes 17:38, 21 sie 2012

Iwy są niefajne, moja też zagrzybiona, choć malutka.
Rohanek fajna sprawa, też się nad nim zastanawiam pod oknem....
Kindzia 19:21, 21 sie 2012

Sebku czy Ty myślisz o rohan weeping? Jeżeli taki udałoby Ci się go kupić w szkółce, to proszę daj namiar. Nie mam szczęścia go spotkać, a boję się kupić z sieci.
Tess 13:47, 23 sie 2012

Oj, Sebek, jak u Ciebie pięknie
Dziś dopiero zauważyłam, że wizytówkę edytowałeś
adka 15:14, 23 sie 2012

Pięknie u Ciebie Sebek,ogrodowiskowo i bajkowo. Cudnie wygląda łano verbeny ,ale Danusia pisała ,że nigdy jej nie przezimowała. Czy wysiewasz je co roku z nasion prosto do gruntu?
I jeszcze kilka pytań. Twoje żurawki są cudne,jakie masz odmiany i czy wszystkie Ci przezimowały ?Rosną w półcieniu?
Dziekuję z góry
adka 17:27, 23 sie 2012

Sebku mógłbyś zajrzeć do wątku z liliami str 18 proszę.
Sebek 18:38, 23 sie 2012

Booooziuuuuuuuu - zdziczałem!!!! Prawie 5 dni bez ogrodowiska Normalnie już nie wiedziałem co ze sobą robić - tak tęskniłem za forum ! Jak znowu mi się laptop popsuje to chyba kupię nowy - do tego już nie mam siły
To straszne jak się uzależniłem od forum i od Was Skoro mowa o Was zapraszam potem na relację ze spotkania u Alinki
Sebek 18:44, 23 sie 2012

adka napisał(a)
Pięknie u Ciebie Sebek,ogrodowiskowo i bajkowo. Cudnie wygląda łano verbeny ,ale Danusia pisała ,że nigdy jej nie przezimowała. Czy wysiewasz je co roku z nasion prosto do gruntu?
I jeszcze kilka pytań. Twoje żurawki są cudne,jakie masz odmiany i czy wszystkie Ci przezimowały ?Rosną w półcieniu?

Werbeny patagońskie mam pierwszy raz w gruncie. W zeszłym roku Danusię bardzo późno poprosiłem o nasiona i nie zdążyły zakwitnąć. Ale udało mi się cudem przetrzymać sadzonki no i mam One bardzo łatwo się wysiewają - ziemia różowa od nasion - w przyszłym roku zakwitną

Żurawki Dużo tego
Przy ciurkadełku mam odmianę Key Lime Pie - rosną w słońcu - drugi rok
Przy huśtawce są Georgia Peach - też przezimowały - one są dobre na słońce, ale rosną u mnie w półcieniu
Na bylinówce mam Peppermint Spice - rosną w słońcu, też przezimowały bez problem
Na froncie mam Southern Comfort - rosną na patelni i niestety je przypala.... Te mam pierwszy rok.
Sebek 18:44, 23 sie 2012

Kindzia napisał(a)
Sebku czy Ty myślisz o rohan weeping? Jeżeli taki udałoby Ci się go kupić w szkółce, to proszę daj namiar. Nie mam szczęścia go spotkać, a boję się kupić z sieci.

Nie będzie buka Będzie berberys - taki wąski