Aha, widzę... , tzn. Ty robisz pieniek, splatając jej gałązki?? Spróbuję tak zrobić z moją drugą odkładką, bo idzie na 2 pędy. Może być ciekawie... za 10 lat
Sebku- co do rabaty hidcotowej znalazłam w wątku II wiele stron z jej wyglądu i wklejam u Ciebie informacje (może komuś się przydadzą). Nie umiem linkować więc podam tylko strony, może to przerobisz na linki. Jest tego dużo: str.208,310,326,357,427-428,436,439,462-464,468,491-493,518,523
Sebku czy Ty myślisz o rohan weeping? Jeżeli taki udałoby Ci się go kupić w szkółce, to proszę daj namiar. Nie mam szczęścia go spotkać, a boję się kupić z sieci.
Oj, Sebek, jak u Ciebie pięknie
Dziś dopiero zauważyłam, że wizytówkę edytowałeś
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Pięknie u Ciebie Sebek,ogrodowiskowo i bajkowo. Cudnie wygląda łano verbeny ,ale Danusia pisała ,że nigdy jej nie przezimowała. Czy wysiewasz je co roku z nasion prosto do gruntu?
I jeszcze kilka pytań. Twoje żurawki są cudne,jakie masz odmiany i czy wszystkie Ci przezimowały ?Rosną w półcieniu?
Dziekuję z góry
Booooziuuuuuuuu - zdziczałem!!!! Prawie 5 dni bez ogrodowiska Normalnie już nie wiedziałem co ze sobą robić - tak tęskniłem za forum ! Jak znowu mi się laptop popsuje to chyba kupię nowy - do tego już nie mam siły
To straszne jak się uzależniłem od forum i od Was Skoro mowa o Was zapraszam potem na relację ze spotkania u Alinki
Werbeny patagońskie mam pierwszy raz w gruncie. W zeszłym roku Danusię bardzo późno poprosiłem o nasiona i nie zdążyły zakwitnąć. Ale udało mi się cudem przetrzymać sadzonki no i mam One bardzo łatwo się wysiewają - ziemia różowa od nasion - w przyszłym roku zakwitną
Żurawki Dużo tego
Przy ciurkadełku mam odmianę Key Lime Pie - rosną w słońcu - drugi rok
Przy huśtawce są Georgia Peach - też przezimowały - one są dobre na słońce, ale rosną u mnie w półcieniu
Na bylinówce mam Peppermint Spice - rosną w słońcu, też przezimowały bez problem
Na froncie mam Southern Comfort - rosną na patelni i niestety je przypala.... Te mam pierwszy rok.