Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 21:44, 18 kwi 2012

Bogda napisał(a)
eee, za delikatnie

Nie chciałem brzydko napisać, bo jeszcze mnie by pozwali o zniesławienie
malwes 22:40, 18 kwi 2012

No to są takie trudne sytuacje...mieliśmy tu już podobny problem. Ja bym może nie straszyła ich jakąś odpowiedzialnością karną, na razie - ale dałabym wyraźnie do zrozumienia, że każda osoba, niekoniecznie startująca na Allegro, jest chyba świadoma istnienia praw autorskich, i nie wystarczy powiedzieć "przepraszam" bo to jest naprawdę dość poważne naruszenie prawa. Może lekko zartobliwie bym dodała, że niech w takim razie kontrybuują w piękności tego, co na fotografii podkradli i niech dorzucą jakąś roślinke na szczeście i na przyszłe "nie-natykanie-się-na-podobnych-delikwentów"

Z jednej strony nie ma co się szarpać, ale też nie można nie reagowac na takie przypadki, bo jak się takim osobom uzmysłowi, że wystarczy potem przeprosić i już, to jeszcze niejedne inne fotografie wykorzystają w podobny sposób.

Ale też dziwię się ludzkiej głupocie, bo na cwaniactwo...to za głupie
Martek 01:10, 19 kwi 2012

Ale to perfidni ludzie .Jakby wrzucili kwiaty same to jeszcze ,ale zdjęciem z fragmentem czyjegoś domu z gejzerkiem to już przesada.
malwes 20:23, 19 kwi 2012

Martek napisał(a)
Ale to perfidni ludzie .Jakby wrzucili kwiaty same to jeszcze ,ale zdjęciem z fragmentem czyjegoś domu z gejzerkiem to już przesada.

Przeoczyłam to. Bardzo nieładnie. Tym bardziej nie należy pozostawiać bez echa....
Sebek 20:43, 19 kwi 2012

Odpisali najpierw tak
Przepraszamy

Dobrze-poczekamy w takim razie na odpowiedź...(zespołu allegro)

A za chwilę tak

Przeprosiliśmy- zdjęcie usunęliśmy.Co mamy jeszcze zrobić..?

A ja
Może dostawa heliotropów ...?

Miałem dodać oczko, ale by wyszło, że wcale się nie gniewam

Jak fajnie się z kimś droczyć Zwłaszcza jak się ma humor zepsuty
Juzia 20:51, 19 kwi 2012

Hahaha.... przecież przeprosiliśmy....co jeszcze mamy zrobić????
No nie mogę.... STANĄĆ NA GŁOWIE!!!!
Trzeba było jeszcze coś dopisać

Zirytowali mnie!
justi 21:06, 19 kwi 2012

Trzeba było numer artykułu z odpowiedniej ustawy podać
Ja też dziś jestem zła, wrrr
...żartowałam.
Madzenka 21:13, 19 kwi 2012

malwes napisał(a)
No to są takie trudne sytuacje...mieliśmy tu już podobny problem. Ja bym może nie straszyła ich jakąś odpowiedzialnością karną, na razie - ale dałabym wyraźnie do zrozumienia, że każda osoba, niekoniecznie startująca na Allegro, jest chyba świadoma istnienia praw autorskich, i nie wystarczy powiedzieć "przepraszam" bo to jest naprawdę dość poważne naruszenie prawa. Może lekko zartobliwie bym dodała, że niech w takim razie kontrybuują w piękności tego, co na fotografii podkradli i niech dorzucą jakąś roślinke na szczeście i na przyszłe "nie-natykanie-się-na-podobnych-delikwentów"

Z jednej strony nie ma co się szarpać, ale też nie można nie reagowac na takie przypadki, bo jak się takim osobom uzmysłowi, że wystarczy potem przeprosić i już, to jeszcze niejedne inne fotografie wykorzystają w podobny sposób.

Ale też dziwię się ludzkiej głupocie, bo na cwaniactwo...to za głupie

Sebku jak dasz kopiuj i wklej tekst Malwes to też bedzie naruszenie jej oraw autorskich
Sebek 21:14, 19 kwi 2012

No właśnie - dlatego tak ważne są cytaty
Sebek 21:20, 19 kwi 2012

Napisali w odpowiedzi

TZN?

JA

Mieli Państwo w ofercie heliotropy - jeślibyście podarowali mi je w rekompensacie to nie robiłbym szumu, bo naruszenie praw autorskich to jednak poważna sprawa....

Teraz akurat nic nie sprzedają, ale zobaczę co odpiszą