Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Przetacznik 16:01, 11 mar 2013

no ja 3 razy werbenę siałam, w końcu kupiłam gdzieś z resztką nadziei i się udało, rośnie : )
Pszczelarnia 16:13, 11 mar 2013

Pamiętam, że kiedyś wiosna przyszła ok. 10 kwietnia.
Sebek 16:18, 11 mar 2013

Pszczółko nie strasz Ja bardzo liczę na przyszły tydzień, bo już mi się ta zima znudziła
gunia1990 16:34, 11 mar 2013

Sławko, jak na AK to na SGGW, wszyskie inne uczelnie są za nimi daleko w tyle niestety...

spóźnionego najlepszego na dzień mężczyzny
Slawko 17:38, 11 mar 2013

Gdzie mi tam do Warszawy Chcę iść na zaoczne, więc tym bardziej W planach mam politechnikę krakowską... gdyż na większości uczelni jak uniwersytet rolniczy w Krakowie czy przyrodniczy we Wrocławiu, na architekturze bardziej skupiają się na roślinach i innych aspektach, które bardziej podchodzą pod ogrodnictwo niż architekturę, chodź i tam moim zdaniem w Polsce nie ma naprawdę dobrej uczelni z architekturą krajobrazu. To takie moje skromne zdanie Dzięki za życzenia (jeśli były też do mnie oczywiście)
Madzenka 21:19, 11 mar 2013

Pozdrawiam. Mam nadzieję, ze Cię nie przysypało.
Sebek 21:26, 11 mar 2013

Przysypało mi lekko trawnik - a tak to tylko deszcz - i teraz mrozi......Wolę śnieg....Jutro pozbieram resztki co zostały i wrzucę na stroisz, bo mi padną te wymarzone dywany cebulowych.....A tego nie zniosę...

A tak w ogóle to poszukuję roślin po necie na bylinówkę.....bo sobie takie wymyśliłem, że nawet nasion dostać nie mogę.,....Ostrogowce już zmieniłem na róże the fairy (strasznie drogie są teraz...), a z takich bardziej wymyślnych potrzebuję jeszcze bodziszki korzeniaste ( lub jakieś inne dość niskie) - i znaleźć nie mogę - a tak to szałwie i niskie przetaczniki, do tego floksy wiechowate, ale na te....mam plan I wcale nie niecny

A może ktoś ma ich nadwyżki??? Chętnie podzielę się czymś innym - albo odkupię
kaisog1 21:47, 11 mar 2013

http://www.ogrodniczy.eu/ tu masz ostrogowca i różne inne
Sebek 22:55, 11 mar 2013

Tylko to nasiona...a ja kcem kffitnące w tym roku.... Będę szukać w szkółkach Ale zamiast nich kupię róże the fairy - były na liście chciejstw wcześniej I dłużej kwitną
Madzenka 22:19, 12 mar 2013

Sebek Ty odliczaj te dni do wiosny, leniłeś się i zima wróciła!!!

Ps. Nawet nie wiem jak strogowiec wygląda... Wygooglam sobie....

A wiesz źe ja odkryłam , że w całej batrii okrywowych chyba tylko kilka szt mam fairy... Chyba mi się bonica też trafiła...