Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 00:01, 26 maj 2013

Mariska napisał(a)
Witaj Sebku,

przyszłam do Ciebie z wątku o kosiarkach. Chciałam zapytać o opinie. Czy nadal jesteś zadowolony z tej spalinowej kosiarki Bruta z LM? Jest akurat w promocji, a my z eMem pilnie potrzebujemy, bo nasza Gardena kiepsko sobie już radzi. Będę wdzięczna za zdanie zdolnego ogrodnika.

Pozdrawiam

Jestem zadowolony z zakupu - ostatnio była w naprawie, ale teraz śmiga
Jednak mam pytanie - ile macie koszenia? Bo jeśli dużo wywijania to kosiarka z napędem jest niepotrzebna, ja u siebie właściwie nie używam. Napęd przydaje się na dużych nawierzchniach - a najbardziej jak jest pod górkę
bociek 12:55, 26 maj 2013

Czesc Seba. Avatarek pierwsza klasa, fotka robiona w szkolce do ktorej sie wybieram i wybrac nie moge Ale Twoj avatarek zawiera element mobilizacyjny
Wszystko Ci rosnie jak na drozdzach, bylinowa super. U nas przestalo wreszcie lac

Fotka rodka na tle trawnika jest nieziemska
Sebek 13:30, 26 maj 2013

Wczoraj po powrocie od lekarza zahaczyłem o centrum ogrodnicze - kupiłem dwie kulki, ale o tym później
Na początek nowy wianek Podkład troszkę wybieliłem

I szczegóły

Mariska 13:37, 26 maj 2013

Sebek napisał(a)

Jestem zadowolony z zakupu - ostatnio była w naprawie, ale teraz śmiga
Jednak mam pytanie - ile macie koszenia? Bo jeśli dużo wywijania to kosiarka z napędem jest niepotrzebna, ja u siebie właściwie nie używam. Napęd przydaje się na dużych nawierzchniach - a najbardziej jak jest pod górkę

Dużo mamy do koszenia. Działka ma prawie 21 arów, z czego 15 do koszenia, górki i dołki. Gardena elektryczna wymięka, ale działa, bo kupowaliśmy lepszy model, więc jeśli uda nam się jakieś rabatki stworzyć, to się przyda do wywijasków. Tam gdzie mamy sad i wolny obszar potrzebujemy czegoś mocniejszego.
A co się zepsuło? Oddawałeś do naprawy w sklepie, czy w serwisie? Czy obsługa jej jest łatwa czy raczej klopotliwa? Czy trzeba ją w okresie gwarancji serwisować, czy wystarczy postępować zgodnie z instrukcją?
Dziękuję i pozdrawiam
Sebek 13:38, 26 maj 2013

Zakwitły irysy

I trzykrotki

Mariska 13:38, 26 maj 2013

Jaki piękny wianek!! Zdolniacha z Ciebie
Sebek 13:43, 26 maj 2013

Mariska napisał(a)

Dużo mamy do koszenia. Działka ma prawie 21 arów, z czego 15 do koszenia, górki i dołki. Gardena elektryczna wymięka, ale działa, bo kupowaliśmy lepszy model, więc jeśli uda nam się jakieś rabatki stworzyć, to się przyda do wywijasków. Tam gdzie mamy sad i wolny obszar potrzebujemy czegoś mocniejszego.
A co się zepsuło? Oddawałeś do naprawy w sklepie, czy w serwisie? Czy obsługa jej jest łatwa czy raczej klopotliwa? Czy trzeba ją w okresie gwarancji serwisować, czy wystarczy postępować zgodnie z instrukcją?
Dziękuję i pozdrawiam

Kosiarka nie wchodziła na obroty...i jakiś kabelek urwałem.....Obsługa jest bardzo łatwa - wystarczy mocno pociągnąć za sznurek i już Potem naciskasz na napęd jak chcesz
Kosiarkę oddawałem do serwisu - nawet nie wiem czy jeszcze mam gwarancję na tą kosiarkę....
Wg mnie kosiarkę raz na rok powinno się oddać do serwisu - żeby ją naostrzyć, wymienić olej, itd. - jak z autem
Urszulla 13:48, 26 maj 2013

Sebek zmiany potrzebne,
a przywrotnik na obwódce idealny
Konstancja30 13:53, 26 maj 2013

ten przywrotnik ... wow i ten wianek !!! ... olala
Sebek 14:00, 26 maj 2013