Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Pszczelarnia 11:20, 12 cze 2013

Sebciu, to dbaj o szkołę najpierw (choć ona nie zając nie ucieknie).
Sebek 19:19, 12 cze 2013

Dbam I nawet jest lepiej niż przewidywałem W piątek jeszcze zaliczę słówka z inglisza i spoooookój

Aha - zapomniałem się pochwalić Uczęszczam na kurs florystyczny Mamy takowy w szkole zorganizowany i siem zapisałem A nasza florystka jest genialna Twierdzi.....a co tam, pochwalę się że jestem fenomenem I że marnuję się na ekonomii.....No i tu znów pojawiają się życiowe dylematy ...... Ale na prawdę kurs podoba mi się
baraga1904 19:26, 12 cze 2013

...ależ Ty masz chłopie energii i zapału...szkoła, ekonomia, ogrodnictwo i teraz jeszcze florystyka... pozytw...duży pozytyw...mało mamy takiej młodzieży...wiem coś o tym...
co do dylematów...
...hobby to jedno ale rachunki płacic trzeba...wybieraj tak aby nie miec kiedyś żalu....
AgnieszkaW 19:26, 12 cze 2013

Najpierw szkoła, bo już końcówka na ten rok szkolny, więc trzeba przypilnować. Potem możesz myśleć o samych przyjemnościach. Gratuluję odkrytego nowego talentu - florysta, hmmm, fajnie brzmi. Pozdrawiam
Madzenka 22:03, 12 cze 2013

Ekonomia a potem architektura krajobrazu
Sebek 22:08, 12 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ekonomia a potem architektura krajobrazu

A wiesz, że myślałem podobnie Ale się okaże Na razie matuuuraaaaaa w przyszłym roku....
agatanowa 23:34, 12 cze 2013

Sebek napisał(a)

Aha - zapomniałem się pochwalić Uczęszczam na kurs florystyczny Mamy takowy w szkole zorganizowany i siem zapisałem A nasza florystka jest genialna Twierdzi.....a co tam, pochwalę się że jestem fenomenem I że marnuję się na ekonomii.....No i tu znów pojawiają się życiowe dylematy ...... Ale na prawdę kurs podoba mi się

Hmmm... florystka może i z niej genialna, ale ekonomistka marna!
Inaczej od razu wiedziałaby, że największe profity (nie tylko materialne!) przynosi połaczenie hobby z ekonomią (czytaj: zawodem). Zatem ekonomi wcześniej czy później przyda Ci się.
Sebek ekonomia bez niszy, w której działasz i jesteś dobry, jest niewiele warta, bo jesteś wówczas tylko jednym z bardzo, bardzo wielu (czytaj: siedzisz na 12 piętrze, na openspejsie i kleisz tabelki, a za niotwieralnym oknem biurowca wybucha wiosna, aż kipi, ziemia nagrzewa się od słońca, a pąki nabrzmiewają; a na openspejsie chodzi klimatyzator i dzwoni szef, że cyferki są w złej kolumnie, a klient czeka na drugiej linii z pytaniem, kiedy przygotujesz mu ten wniosek o-coś-tam, a hr pytają kiedy pójdziesz na to zaległe szkolenie z bhp...)

Musisz się chłopie na czymś znać, aby móc to potem przełozyć na aspekt zarobkowy. Będziesz świetnym florystą, architektem krajobrazu, kwiaciarzem, ogrodnikiem, etc. który do tego potrafi liczyć! Toż to idealne połączeni pasja + zawód. Nie zmarnuj szansy, bo sam wiesz, co lubisz i kochasz. Wykorzystaj to - zastanów się, jak zarobić na swojej pasji.

Nie ma jak "podnosić kruszec" robiąc coś, co naprawdę się lubi. Wtedy kręgosłup (również moralny) nie boli.

Wiem, co mówię. Sama jestem po ekonomii.
Sebek 23:36, 12 cze 2013

Zdjęcia z poniedziałku Porosło zielsko niesamowicie Nie zwracać uwagi na chwasty Kiedyś je wyplewię

Taka trawa

Pod altanką.....chyba kupiłem stojące petunie.....jeśli tak to chyba będę je wiązać, żeby wisiały

Gardenarium 23:37, 12 cze 2013

"Jeśli w pracy robisz to co lubisz, nigdy nie będziesz pracował".

Instagram Ogrodowiska
Sebek 23:38, 12 cze 2013

Sylwia i Danusia

Bylinówki poszalały.....

Przywrotniki

Orliki