Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Madzenka 22:42, 14 sie 2013

Sebek napisał(a)
Nie przesadzajcie - one u mnie mają o wiele gorszy żywot niż ogród Co dwa tygodnie podlane i tyle
Aniu - stopkę rzeczywiście wymyśliłem inną - chyba lepsiejsza

A ode mnie właśnie goście pojechali - dwa dni z noclegiem już są trochę męczące, więc wybywam trochę odpocząć Do potem

Zawsze miałam problem aby przycisnąć odpowiedni link... Teraz wygodniej
gierczusia 22:46, 14 sie 2013

A ja myślałam ,że Sebek ńowy wątek otworzył ... ... Ze znana blond lokowaną Madzią G od rewolucji mi się skojarzyło

Sebek 22:52, 14 sie 2013

Madżenko - szczerze mi też Teraz jest łatwiej

Ela - ja chyba z panią G niewiele mam wspólnego Chociaż oboje nie boimy się używać wulgaryzmów jak zaistnieje taka potrzeba

A tak w ogóle to dzisiaj popracowałem ogrodowo....Bo mimo codziennego podlewania trawnik nadal usycha....No to wziąłem pazurki i zacząłem drapać.....I niestety krewetki.....Mnóstwo krewetek.....)0,5 metra od piennego cisa....Trawę przeżyję, ale tego drugiego nie.....Podlałem to miejsce Dursbanem i zobaczymy....Potem znowu dosiewka....Ale chyba muszę cały ogród polecieć tym środkiem.....Ojjj chyba nie będę mieć już trawnika w tym roku
Madzenka 23:00, 14 sie 2013

Sebek napisał(a)
Madżenko - szczerze mi też Teraz jest łatwiej

Ela - ja chyba z panią G niewiele mam wspólnego Chociaż oboje nie boimy się używać wulgaryzmów jak zaistnieje taka potrzeba

A tak w ogóle to dzisiaj popracowałem ogrodowo....Bo mimo codziennego podlewania trawnik nadal usycha....No to wziąłem pazurki i zacząłem drapać.....I niestety krewetki.....Mnóstwo krewetek.....)0,5 metra od piennego cisa....Trawę przeżyję, ale tego drugiego nie.....Podlałem to miejsce Dursbanem i zobaczymy....Potem znowu dosiewka....Ale chyba muszę cały ogród polecieć tym środkiem.....Ojjj chyba nie będę mieć już trawnika w tym roku

Ajaj , jak ja nie lubię krewetek...
Sebek 23:06, 14 sie 2013

Myślałem, że wygoniłem - to się w drugą część ogrodu przeniosły....Ale nasiona zasypałem WŁASNYM kompostem, to powinna szybko ta trawa wzejść

W tym miejscu chciałbym podziękować Alince za olśnienie w sprawie przesiewania kompostu - mój kręgosłup za to już nie dziękuje....Ostatnio znowu byłem z nim u innego lekarza i jakby mnie dziś widział to chyba by mnie pogonił z tą skrzynką do przesiewania......Krucho ze mną, ale intensywna rehabilitacja może coś pomoże - do kliniki za stary jestem - no dacie wiarę? 19 lat i za stary.....No świat się przekręca
Gabriela 23:12, 14 sie 2013

A ja dzisiaj właśnie przesiewałam, ale z dzieckiem, wiele taczek, uff.
Sebek, już kłopoty z kręgosłupem? Niedobrze.
A co to za krewetki w trawniku, bo pierwsze słyszę?
Sebek 23:16, 14 sie 2013

Gabrysiu - z kręgosłupem już od "dawna", ale niestety inni lekarze zamiast rzeczywiście pomagać to tylko chcą zarobić kasę i nic więcej....Ten jako jedyny okazał się konkretny i chce mi po prostu pomóc.....

A krewetki - to pędraki....duużo pędraków....
Ania 00:06, 15 sie 2013

Biomass Sugar ostatnio kupiłam podobno działa na pędraki, ale uciążliwe jest jego stosowanie. Dopiero pierwszy raz opryskałam w celu poprawy właściwości gleby, u mnie strasznie zbita glina z iłem więc o efektach trudno mi coś powiedzieć, myślę że trzeba przez dłuższy czas. Masz rękę do storczyków , piękne
Ania 00:06, 15 sie 2013

Polecają też EM na pędraki , chodź dursban to wiadomo pewniak
Gardenarium 08:26, 15 sie 2013

Kupiłam w Anglii środek na opuchlaki, u nas takiego nie ma, może pomoże i jeszcze specjalny nawóz do bukszpanów po cięciu.Pokażę jak wrócę. Pozdrawiam Sebku.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies