Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lecę w kulki...

Lecę w kulki...

Madzenka 06:45, 13 lip 2012

anna_studio napisał(a)
Witam, witam, witam......
Zniknęło mi się .......... Musiałam, nieco wystopować.... z ogrodem, z forum......tu tyle sie dzieje...

Ostatnio...,mój syn oglądał zdjęcia z czasu...przed ogrodem, westchnął i powiedział:
Jacy byliśmy wtedy szczęśliwi......
Zastanowiło mnie to .............

Ostatnio...,w towarzystwie toczyła się dyskusja...o ludziach, którzy tracą zdrowie by zarobić kupę szmalu,
a potem wydają te pieniadze by ratować swoje zdrowie...,
o ludziach, którzy pracują w swoich ogrodach, ale nie mają czasu by się nimi cieszyć...bo ciagle jest w nich coś do zrobienia....wtedy, mój syn spojrzał na mnie...jednoznacznie.

Ostatnio..., cieszyłam się moim ogrodem.......
mało w nim pracowałam... nie robiłam mu zdjęć...
Przyjmowałam gości.......i leżałam na leżaku nawet...ba, opaliłam brzuch

Ania święta prawda!!!! Czasami zapominamy że ogród to spokój i radość!!!
Ja przez dwa lata zakładania ogrodu zapomnialam, źe można w nim wypoczywać i latałam jak szalona. Ale wreszcie nadszedł ten czas aby wypoczywać nawet chwasty już mnie tak nie stresują....
Buziole i opalaj dalejj brzuch i trzymaj balans
grupa_trzyma... 09:34, 13 lip 2012

Aniu! Masz 100% rację jeśli chodzi o wyhamowanie piętą w ogrodzie. Cieszę się,że Ci się udało odpocząć, nabrać dystansu...ale nie zapominaj o nas. Z leżaczka też robisz piękne zdjęcia. Pozdrowienia dla syna o jednoznacznym spojrzeniu
baraga1904 09:39, 13 lip 2012

...tak Aniu...racja ...to takie nasze życiowe paradoksy...niestety...
...najważniejsze jednak znależc równowagę pomiędzy tym co nas otacza i tym w czym uczestniczymy...
...pozdrowienia dla S...
GabiK 09:45, 13 lip 2012

Aniu, dlatego czasem się cieszę, że mój ogródek taki mały. Bo i tak jest co robić, zwłaszcza jak praca zabiera cały dzień.
Tylko w takim można mieć wszystko zrobione i znaleźć chwilę na wypoczynek. Chociaż teraz to i u mnie czasu na wypoczynek nie ma.

Chciałabym mieć wielki ogród, ale z ogrodnikiem.
jotka 09:59, 13 lip 2012

Aniu, gratuluję decyzji, że brzuszkowi też należy się opalenizna, a nie tylko plecom przy okazji prac ogrodowych

Jak zwykle trzeba podejmować decyzję: "mieć" czy "być"

Pamiętam moment, kiedy moja najstarsza córka jako małe dziecko chciała mi coś powiedzieć, a ja zalatana odpowiedziałam jej: później. A ona odeszła smutna. Za jakiś czas zapytałam: Aniu, co chciałaś mi powiedzieć? Teraz nie ważne, WTEDY było ważne! - odpowiedziała ze smutkiem w oczach. To był przełomowy moment w moim życiu. Od tamtego momentu wiedziałam, że czas dla dzieci musi być zawsze, niezależnie co ważnego dzieje się wokół ...

Niech Ci pachnie ta twoja lawenda jak leżakujesz
grupa_trzyma... 10:12, 13 lip 2012

jotka napisał(a)
Aniu, gratuluję decyzji, że brzuszkowi też należy się opalenizna, a nie tylko plecom przy okazji prac ogrodowych

Jak zwykle trzeba podejmować decyzję: "mieć" czy "być"

Pamiętam moment, kiedy moja najstarsza córka jako małe dziecko chciała mi coś powiedzieć, a ja zalatana odpowiedziałam jej: później. A ona odeszła smutna. Za jakiś czas zapytałam: Aniu, co chciałaś mi powiedzieć? Teraz nie ważne, WTEDY było ważne! - odpowiedziała ze smutkiem w oczach. To był przełomowy moment w moim życiu. Od tamtego momentu wiedziałam, że czas dla dzieci musi być zawsze, niezależnie co ważnego dzieje się wokół ...

Niech Ci pachnie ta twoja lawenda jak leżakujesz

Ładnie powiedziane! Też kiedyś dojrzałam do tej prawdy.
Ana 10:29, 13 lip 2012

a ja dopiero dojrzewam...szkoda, że czasem kosztem maluchów
Milka 10:37, 13 lip 2012

Marzena2007 napisał(a)

Witam, witam, witam......
Zniknęło mi się .......... Musiałam, nieco wystopować.... z ogrodem, z forum......tu tyle sie dzieje...

Ostatnio...,mój syn oglądał zdjęcia z czasu...przed ogrodem, westchnął i powiedział:
Jacy byliśmy wtedy szczęśliwi......
Zastanowiło mnie to .............

Ostatnio...,w towarzystwie toczyła się dyskusja...o ludziach, którzy tracą zdrowie by zarobić kupę szmalu,
a potem wydają te pieniadze by ratować swoje zdrowie...,
o ludziach, którzy pracują w swoich ogrodach, ale nie mają czasu by się nimi cieszyć...bo ciagle jest w nich coś do zrobienia....wtedy, mój syn spojrzał na mnie...jednoznacznie.

Ostatnio..., cieszyłam się moim ogrodem.......
mało w nim pracowałam... nie robiłam mu zdjęć...
Przyjmowałam gości.......i leżałam na leżaku nawet...ba, opaliłam brzuch

Ania święta prawda!!!! Czasami zapominamy że ogród to spokój i radość!!!
Ja przez dwa lata zakładania ogrodu zapomnialam, źe można w nim wypoczywać i latałam jak szalona. Ale wreszcie nadszedł ten czas aby wypoczywać nawet chwasty już mnie tak nie stresują....
Buziole i opalaj dalejj brzuch i trzymaj balans

Bardzo ważne i mądre spostrzeżenia! U mnie też przyszedł krytyczny moment, z tym upiekszaniem, ciągłym pracowaniem w ogrodzie, aż czułam, że coś musi sie zmienić, bo jaki sens tego wszystkiego, być niewolnikiem ogrodu, to już nie radość i wypoczynek, tylko udręka i stres!
Na chwilę obecną też wrzuciłam luz
pozdrawiam Aniu
Enya73 11:40, 13 lip 2012

anna_studio napisał(a)
Ewo, szkoda, że Cię nie było....
Irenko, proszę....z wielką przyjemnością

Postawiłam stopę na pięknym kawałku ziemi...
Oto dowód, że tam byłam.......

To znak szczególny tego ogrodu...nie ma wąptpliwości gdzie spędziłam niedziele...

Zdjęcie z gospodynią, niesamowicie gościnną i serdeczną...

A to Kochana Madzia..., o której dostałam piękny prezent...kapelusz, buziak jeszcze jeden...

.....ma naprawdę duże rondo....
...a tu po zawodach

Na koniec, komitet pożegnalny, w okrojonym składzie...

Na koniec zagadka...czyje to rączka i nóżka ???

CDN.....

No piękne ogrodniczki Zazdroszczę, że mogłyście się spotkać w realu. Na pewno to było super udane spotkanie
Może kiedyś będę mogła się do Was przyłączyć? sąsiadko

jotka 11:56, 13 lip 2012

Enya73 napisał(a)

Ewo, szkoda, że Cię nie było....
Irenko, proszę....z wielką przyjemnością

Postawiłam stopę na pięknym kawałku ziemi...
Oto dowód, że tam byłam.......

To znak szczególny tego ogrodu...nie ma wąptpliwości gdzie spędziłam niedziele...

Zdjęcie z gospodynią, niesamowicie gościnną i serdeczną...

A to Kochana Madzia..., o której dostałam piękny prezent...kapelusz, buziak jeszcze jeden...

.....ma naprawdę duże rondo....
...a tu po zawodach

Na koniec, komitet pożegnalny, w okrojonym składzie...

Na koniec zagadka...czyje to rączka i nóżka ???

CDN.....

No piękne ogrodniczki Zazdroszczę, że mogłyście się spotkać w realu. Na pewno to było super udane spotkanie
Może kiedyś będę mogła się do Was przyłączyć? sąsiadko

Spotykajcie się, róbcie sobie zdjęcia w pieknych ogrodach i pokazujcie nam
Patrze i widzę jaki świat wokół mnie jest piękny