Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

hanka_andrus 09:39, 11 gru 2012

gusiarz napisał(a)
Witaj Haniu. Uwielbiam Twoje wiersze - masz potencjał . A przepis oryginalny - wszędzie każą miksować pora w zupie - a u Ciebiue jest wywar z niego. Pozdrawiam

Miksowałam kiedyś,ale zawsze były,,włoski'' w zupie i mi to paskudziło efekt.Przecież po rozgotowaniu, to prawie samo,,łyko'' się zostaje z pora.Wyrzucam,a reszta doskonale się przeciera.
hanka_andrus 09:40, 11 gru 2012

asc napisał(a)
Hanuś, Ciebie też zasypało śniegiem... bo słucham radyjka i mówią, że u Was śniegu dużo sypnęło.... u nas nie pada...a i mrozik w normie
Jak ugotuje i wyjdzie to się pochwale zupką, a jak nie ..to przemilczę porażkę milczeniem

No to życzę udanego debiutu
jotka 09:42, 11 gru 2012

Jestem, jestem
Widzę, że dziś trochę lepiej - ciesze się
Haniu, lenistwo tak jak energia: raz jest raz nie ma - i trzeba się z tym pogodzić...

Wczoraj pojechałam ostro - ruskie już zamrożone i pasztet upieczony
Plany na dziś też ambitne, ale zobaczę bo sama wiesz: plany swoja drogą a życie swoja ...

Przytulam i zmykam w powrotna drogę bo mi pewnie zejdzie
hanka_andrus 09:43, 11 gru 2012

Aniu,śnieg sypie w dalszym ciągu,dziś na spacerze moja psina ugrzęzła w zaspach.Stanął ,i patrzał.Bo z rozpędu wpadł,a z miejsca podskoczyć do góry staremu to już ciężko było.Musiałami jaw te śniegi głębokie pofatygować się z odśnieżonego.Mnie było po kolana.
zbigniew_gazda 09:48, 11 gru 2012

A to ci sprawa . Psina nie przyzwyczajony do takiego śniegu. Pozdrawiam i daj foty ze spaceru.
jotka 09:55, 11 gru 2012

No z tymi spacerami to teraz kłopot, bo nie widać gdzie dołek, gdzie górka ... Mam nadzieję, że w razie co to psinka tez Ci łapę poda A tak poważnie to teraz lepiej chodzić tam gdzie ludzia można spotkać
dajana 09:57, 11 gru 2012

Wpadłam na śniadanko bo u ciebie zawsze pysznosci były,, dzisiaj zupa z porów hmm..Chyba sie nie skuszę Pory uwielbiam ale na surowo,, dodaje ją zawsze równiez do sałatki warzywnej zamiast cebuli Cebuli w sałatce nie lubię ,por jest lepszy .W tym roku i dwa lata temu to ja miałam ogromne zdrowe i pyszne własne pory.W ubiegłym były zjedzone przez jakies robale ,wyrzuciłam bo nawłaziło tego nawet do srodka .Ciekawe jaki będzie następny rok w warzywniku. Lubię bardzo zupę krem z brokułów.Miłego dnia Haniu
dajana 10:04, 11 gru 2012

jotka napisał(a)
Jestem, jestem
Widzę, że dziś trochę lepiej - ciesze się
Haniu, lenistwo tak jak energia: raz jest raz nie ma - i trzeba się z tym pogodzić...

Wczoraj pojechałam ostro - ruskie już zamrożone i pasztet upieczony
Plany na dziś też ambitne, ale zobaczę bo sama wiesz: plany swoja drogą a życie swoja ...

Przytulam i zmykam w powrotna drogę bo mi pewnie zejdzie

Czytam Jolu ze pasztet tez pieczesz .Dla mnie bez własnego pasztetu nie ma Świąt To mój przysmak choc nie należe do miesozernych .Uwilbiam go potem z ćwikła z chrzanem ,ją tez sama robię. Robię dwa rodzaje pasztetu .Jeden z samego królika a drugi ze wszystkich gatunków mięsa po trochu ..taka miesna mieszanka daje wyjatkowy jego smak
hanka_andrus 11:25, 11 gru 2012

Ile gości! Witajcie!
Pasztety odeszły w zapomnienie......przynajmniej u mnie w domu.Staramy się nie jeść mięs,chociaż tak całkiem jeszcze nie możemy odstawić,zawsze mamy jakieś ulubione smaki mięsne.
Odpada mi więc mielenie i gotowanie,ale za to robię dużo galaret ,drobiowych i warzywnych.
Niech Wam udają się wasze specjały.

Na rozjaśnienie wątku, bo już prawie zasypany po uszy!
zuza12 13:13, 11 gru 2012

Hania znowy zrymowała i troche optymizmu tknęła w te zimowe zasypane wątki. Pozdrawiam i udanych przygotowań do Świąt życzę.