Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

majkel0326 12:17, 03 sty 2013

Haniu,jesteś pełną optymizmu osobą,miło się do Ciebie zagląda No i te rymy...Podziwiam!
Przetacznik 15:38, 03 sty 2013

Oj Tak, Hania jest bardzo ciepłą i błyskotliwą osobą, i żart i mądrość, na pewno fajnie mieć taką Babcię, nowoczesną Babcię. Na dawnych ilustracjach babcia to chrust na plecach i kijaszek, teraz laptopik i kijaszek : ) Ja też mam zamiar kiedyś kijaszka używać, bo to wygodne po prostu, a co : )
Kasiek 15:50, 03 sty 2013

hanka_andrus napisał(a)
Beatko,Kasiu! Dziękuję za odwiedziny.Trzeba nabierać dystansu do siebie!Wnuczek udając babcię,nakrywa ręcznikiem głowę,kijaszek w rękę i chodzi kulejąc.I pewnie obrazki takiej właśnie babci serwują nam wszystkie ilustracje w książkach.A potem słyszę:Babciu ,ty taka stara ,a przy komputerze siedzisz?
Ale co ja zrobię,że lubię przy lapku,i chusteczki nie noszę,chociaż kijaszek się przydaje......nie da się ukryć.....
Pozdrawiam koleżeństwo sprzed ekranu.

Dzien dobry
Tak pani Haniu,nasza starsza generacja zmienia sie,mlodnieje...Pamietam babcie z mojego dziecinstwa,siedzace w chusteczkach na glowach,przychylone do ziemi ciezarem zycia,zamyslone,czesto smutne,odsuniete przez mlodszych w ciemny kat...Dzisiaj,widze starsze panie zadbane,usmiechniete ,zdobywajace nastepne progi zycia,przy komputerach i z komorkami w rekach.Byly chwile,gdy troche brakowalo mi tej typowej babci,teraz jednak po dluzszych obserwacjach widze,ze te nasze dzisiejsze babcie sa...szczesliwe,bo sa potrzebne,sa bardziej samodzielne, ,,mlodsze duchem´´.Zmienia sie nasze nastawienie,idziemy do przodu,czesto nie majac czasu nawet dla siebie ,a coz dopiero najblizszej rodziny,pedzimy gdzies z rozwianymi wlosami,zdobywamy kolejne progi kariery,ale....Lubie te nasze babcie...I te z dawnych czasow...Sentyment pozostal... Z usmiechem dumy patrze na kobiete 70 letnia ktora w parku umawia sie z kolezanka przez komorke na aerobic Pozdrawiam cieplutko
Bogdzia 15:53, 03 sty 2013

Haniu widzę ze zostałaś ogrodowiskową postępową babcią.Kazdy chciałby miec taką babcię. Pozdrówka.
Martek 17:11, 03 sty 2013

Bogdzia napisał(a)
Haniu widzę ze zostałaś ogrodowiskową postępową babcią.Kazdy chciałby miec taką babcię. Pozdrówka.

Bogdziu,a ja pozwolę sobie na taką dygresję o Hani.
Jest babcią bo wnuki ma,ale jest nadal bardzo rozumną kobietą ,która świetnie funkcjonuje i potrafi trafnie ocenić rzeczywistość.
I to bardzo cenię u Hani
hanka_andrus 17:17, 03 sty 2013

Kobietki,ale mi nasłodziłyście! No po prostu miód i syrop klonowy na dokładkę z cukrem!
Ale ie ukrywam ,że to miłe jest ,tak czytać. A czy w rzeczy samej taka jestem?Dzielna,samodzielna....tak, reszta ,od punktu siedzenia zależy.
Ściskam Was i życzę miłego wieczoru!Wszystkie jesteście w takim samym stopniu przyjazne,serdeczne i miłe, i niech tak zostanie nadal!
dorkow0 17:45, 03 sty 2013

Martek napisał(a)

Jest babcią bo wnuki ma,ale jest nadal bardzo rozumną kobietą ,która świetnie funkcjonuje i potrafi trafnie ocenić rzeczywistość.
I to bardzo cenię u Hani

Bardzo, ale to bardzo mi to zapadło w pamięć... Takiej Babci, życzę moim wnukom, jeśli kiedyś będą... Dziękuję za to, że mogę się uczyć, Haniu...
ka1sia 17:53, 03 sty 2013

Haniu, dziewczyny już Ci naslodzily dzisiaj, to ja dbając, żebyś nudności od nas w końcu nie dostala, pomacham Ci tylko i calusy prześlę, Kasia. Uwielbiam tu zaglądać
KasiaWB 18:42, 03 sty 2013

Pozdrawiam noworocznie!
zbigniew_gazda 18:42, 03 sty 2013

Czytam i czytam Wasze wyznania
Jak dzielna jest ta nasza Hania .
O połowę młodsze są różne jołopy
Co myślą że diabeł siedzi w laptopie.

Myślę że wnuki przez dziurkę zaglądają
I Babcię Hanię szczerze podziwiają .
Skąd te wiadomości Ona posiada
Ale czy Babcię pytać wprost wypada?