Oj Tak, Hania jest bardzo ciepłą i błyskotliwą osobą, i żart i mądrość, na pewno fajnie mieć taką Babcię, nowoczesną Babcię. Na dawnych ilustracjach babcia to chrust na plecach i kijaszek, teraz laptopik i kijaszek : ) Ja też mam zamiar kiedyś kijaszka używać, bo to wygodne po prostu, a co : )
Dzien dobry
Tak pani Haniu,nasza starsza generacja zmienia sie,mlodnieje...Pamietam babcie z mojego dziecinstwa,siedzace w chusteczkach na glowach,przychylone do ziemi ciezarem zycia,zamyslone,czesto smutne,odsuniete przez mlodszych w ciemny kat...Dzisiaj,widze starsze panie zadbane,usmiechniete ,zdobywajace nastepne progi zycia,przy komputerach i z komorkami w rekach.Byly chwile,gdy troche brakowalo mi tej typowej babci,teraz jednak po dluzszych obserwacjach widze,ze te nasze dzisiejsze babcie sa...szczesliwe,bo sa potrzebne,sa bardziej samodzielne, ,,mlodsze duchem´´.Zmienia sie nasze nastawienie,idziemy do przodu,czesto nie majac czasu nawet dla siebie ,a coz dopiero najblizszej rodziny,pedzimy gdzies z rozwianymi wlosami,zdobywamy kolejne progi kariery,ale....Lubie te nasze babcie...I te z dawnych czasow...Sentyment pozostal... Z usmiechem dumy patrze na kobiete 70 letnia ktora w parku umawia sie z kolezanka przez komorke na aerobic Pozdrawiam cieplutko
Bogdziu,a ja pozwolę sobie na taką dygresję o Hani.
Jest babcią bo wnuki ma,ale jest nadal bardzo rozumną kobietą ,która świetnie funkcjonuje i potrafi trafnie ocenić rzeczywistość.
I to bardzo cenię u Hani
Kobietki,ale mi nasłodziłyście! No po prostu miód i syrop klonowy na dokładkę z cukrem!
Ale ie ukrywam ,że to miłe jest ,tak czytać. A czy w rzeczy samej taka jestem?Dzielna,samodzielna....tak, reszta ,od punktu siedzenia zależy.
Ściskam Was i życzę miłego wieczoru!Wszystkie jesteście w takim samym stopniu przyjazne,serdeczne i miłe, i niech tak zostanie nadal!
Haniu, dziewczyny już Ci naslodzily dzisiaj, to ja dbając, żebyś nudności od nas w końcu nie dostala, pomacham Ci tylko i calusy prześlę, Kasia. Uwielbiam tu zaglądać