Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na Cedrowej

Ogród na Cedrowej

Madzenka 11:09, 02 wrz 2012

Anieszka fajne nasadznia w donicach, szczególnie mi się to z brązową trawą podoba
O horti nie wpsomnę bo boska A w sadzonkach takie sukcesy, że ach
Miłej niedzieli źyczę
11stokrotka 16:44, 02 wrz 2012

Witaj Agnieszko. Ogród wychodzi fajnie. Pozwoliłam sobie zajrzeć bo piszesz w wątku Danusi, że będziesz robić podobny zakątek z brzozami i lustrem. Też mi to chodzi po głowie, bo jest urocze, ale u mnie to dopiero na etapie idei. Proszę, nie odkładaj realizacji do wiosny, bo szkoda czasu (cicho o tym, że ja mam w tym interes). A później ja od Ciebie odgapię.... No to będę zaglądać...Pozdrowienia z Łodzi.
11stokrotka 17:51, 02 wrz 2012

I jeszcze jedno. Wiesz już czym różnią się od siebie te dwie brzozy których odmiany kupiłaś. Nie znam tej White..... Masz zamiar pozwolić im rosnąć naturalnie, czy chcesz regulować wysokość, gęstość?
MilenaP 18:33, 06 wrz 2012

Aga dla mnie też zaczął się właśnie rok szkolny i to pierwszy w szkole dla mojego syna. Co prawda to zerówka, ale jak to on podkreśla, już nie przedszkole - poważna sprawa Nie możemy się pozbierać z tym wczesnym wstawaniem
anieszka 18:44, 06 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Anieszka fajne nasadznia w donicach, szczególnie mi się to z brązową trawą podoba
O horti nie wpsomnę bo boska A w sadzonkach takie sukcesy, że ach
Miłej niedzieli źyczę

Oj trochę wagarowałam Ale mam usprawiedliwienie - robię wrzosowisko w moich brzozach i karczuję chwasty
Donice jakoś nie do końca do mnie przemawiają, chyba coś muszę w nich zmienić, ale jeszcze nie wiem co
anieszka 19:06, 06 wrz 2012

11stokrotka napisał(a)
I jeszcze jedno. Wiesz już czym różnią się od siebie te dwie brzozy których odmiany kupiłaś. Nie znam tej White..... Masz zamiar pozwolić im rosnąć naturalnie, czy chcesz regulować wysokość, gęstość?

Oczywiście nie odłożyłam zakątku już częściowo zrealizowany Teren lekko podniesiony i troszkę wrzosów wsadzonych ale jeszcze daleko do końca
A w Łodźi b. często bywam , więc witam koleżankę
Brzozy różnią się korą i wielkością liści , chociaż u mie tylko widać to na liściach, bo kory jeszcze ie mają, a White jest nową odmianą Z tego co mówił mi Pan Szmit, nie powinny rosnąć wyżej niż 8m więc raczej nie będę ich formować
anieszka 19:10, 06 wrz 2012

MilenaP napisał(a)
Aga dla mnie też zaczął się właśnie rok szkolny i to pierwszy w szkole dla mojego syna. Co prawda to zerówka, ale jak to on podkreśla, już nie przedszkole - poważna sprawa Nie możemy się pozbierać z tym wczesnym wstawaniem

My już mamy 2 klasę, w zerówce nie byłyśmy wcale ale oprócz szkoły mamy mnóstwo zajęć dodatkowych - tenis, basen itd. Więc biegiem z pracy do domu, na zajęcia i do domu a do późnej nocy w ogrodzie Ale zaczątek wrzosowiska już zrobiony
I kilka taczek chwastów wyrwanych
anieszka 16:43, 08 wrz 2012

Dzisiaj dalsze polowanie na wrzosy i wrzośce Wrzosy są tych drugich niet
Za to urodził mi się nowy pomysł - na drzewo Chcę posadzić takie szczepione na pniu przynajmniej 3m aby sąsiad z piętra nie zaglądał mi do kuchni i zastanawiam się nad:
Prunus cerasus "Umbraculifera"
buk
tulipanowiec
platan
czy ambrowiec
Co o tym sądzicie ???

MilenaP 20:32, 08 wrz 2012

Ja bym wybrała umbraculiferę. na 100%
anieszka 20:43, 08 wrz 2012

Też się ku niej skłaniam Prześpię się do jutra i zobaczymy, ale boję się że pojadę do centrum i ją przytargam