Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

ewsyg 20:27, 07 maj 2026

Jolu, wstawiłam zdjęcia.
Joku 21:43, 07 maj 2026

Bożenko, szkoda tych naszych róż i innych roślin ale trzeba się pocieszać że będzie miejsce na coś nowego. Sangwinarii do niedawna tez nie widziałam ale gdzieś czytałam że coś takiego jest .

Ewa, byłam i widziałam (str. 360 twojego wątku, zapisuję dla pamięci). Będę kombinować.

Padało wczoraj niemal cały dzień. W końcu, tyle wyczekiwania. Zrobiło się znowu zimno, po raz chyba 3. przeprosiłam się z zimowym płaszczem. Oby przymrozków już nie było.
Kordina 20:44, 08 maj 2026

Masz rację Jolu, będzie miejsce na coś nowego, ogród jak kalejdoskop a jedyną stałą jest zmiana
Joku 21:18, 08 maj 2026

Jeszcze nieustająca robota jeżeli się chce żeby ogród jakoś wyglądał.
W końcu zajęłam się trawnikiem. Na razie wygląda żałośnie ale liczę na poprawę.
Ewa777 21:44, 08 maj 2026

Joku napisał(a)
Jeszcze nieustająca robota jeżeli się chce żeby ogród jakoś wyglądał.
W końcu zajęłam się trawnikiem. Na razie wygląda żałośnie ale liczę na poprawę.

Mój trawnik potrzebuje dosiewki. Ciągle mam gołe place po śniegu. Na dodatek wyroło w nim kilka mleczy. Musze je usunąć zanim zrobia się dmuchawce i sie rozsieje.
hankaandrus_44 12:42, 09 maj 2026

Nasze chciejstwa i reklamowane nowości czasami nas doprowadzają na skraj rozpaczy.
Chciałoby się mieć, ale trzeba czytać co u nas pasuje, a co nie będzie dobrze sioe czuło. Wiele chciejstw w moim ogrodzie poszło za góry za lasy.

A ja wciąż .jak dziecko, muszę mieć.
Czekam na ocieplenie, może w końcu coś w szklarni posadzę. Może jakieś nowalijki, ale to już późna pora na nie. Może przeżyje tylko rukola, ale tydzień nie podlana? Kto wie?

Miłego weekendu dla wszystkich lubiących ostre słońce! Ranniki nie lubią ,już zaczynają usychać

Joku 21:13, 09 maj 2026

Ewa, ja już dosiałam i sypnęłam nawozem. Wszystko na raz żeby mieć z głowy . Mlecze już mam prawie pod kontrolą ale widzę że u sąsiada plantacja się zrobiła. Walka z wiatrakami.

Haniu, mnie już chciejstwa w niewielkim stopniu prześladują . Postanowiłam najpierw szukać we własnym ogrodzie czym zastąpić to co wypadło. Na razie wymyśliłam jedną "zapchajdziurę". Ale czasami coś mi w ręce wpadnie podczas wizyty w ogrodniczym.

Dzisiaj ładny dzień, bez wiatru i ze słońcem. Przesadziłam kilka roślin, posiałam cynie i fasolkę, posadziłam na rabatę podkiełkowany groszek. Czyli powoli do przodu .
Aktualnie zastanawiam się czy schować do domu moją tak troskliwie noszoną w te i nazad hortensję w donicy. Na termometrze teraz 9 st., w prognozie nad ranem 0 st.
Wafel 21:21, 09 maj 2026

Schowaj, szkoda by było, tyle było z nią zachodu...
Joku 21:40, 09 maj 2026

Idę schować .
Magara 23:01, 09 maj 2026

Dobra decyzja.
Patrzę na prognozy u nas, każda mówi, że będzie zero. Czyli u nas minus murowany. Okryłam truskawki, ponowiliśmy oprysk algami. Będzie co będzie.
U Ciebie cieplej trochę i zaciszniej