Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielony galimatias

Zielony galimatias

Madzenka 22:03, 02 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)
jestem ... głosu nie zabieram bo to ponad moje możliwości z tymi drzewkami ...

Iza za rok bedziesz dyskutowała o różnicy pomiędzy brzozą doorenbos a fascinations
Konstancja30 22:05, 02 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Iza za rok bedziesz dyskutowała o różnicy pomiędzy brzozą doorenbos a fascinations

fascinations będę jak za 10 lat do tego dojdzie
Evchen 22:16, 02 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Moja Droga
Z podpisiku nazwa wątka zniknęła ! Test czy trafimy do Ciebie robisz?
Trafimy trafimy
To może za kołem wiśnie pissardi szczepione wysoko posadzisz tak aby się w jeden bordowy ekran zlały. Wtedy do środka może magnolia obwiedziona bukszpanami? Albo dla kontrastu coś żółtego np. miłorząb lub słynny już wiąz werdei?
Albo odwrotnie za kołem świerki serbskie a w kole bordowo - rohan obelisk jak w Danusiowym projekcie . http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-przy-rezydencji

Gotowa inspiracja. Co Ty na to?

Madżenka, test zdany aż Ty spostrzegawcza jesteś!... Stęskniłam się za wami, a tylko dzień mnie nie było.. Byłam wczoraj u Grupy z Grabiami .. Aga ma przecudny teren (Andrzej też, żeby nie było Dom, ogród, położenie, Grabie ... przecudowne doświadczenie Mam nadzieję, że obustronne
to dziwne.. ale weszłam do ich ogrodu i widziałam, gdzie co można zrobić.. a u mnie - galimatias
Ale Adze trzeba pomóc, musicie mnie pilnować, żebym nie puściła wodzy fantazji - bo to dopiero będę rabaty...

No dobra.. bo się rozmarzę... wracam do siebie
Wiśnie pissardi coś mi mówią.. więc jest szansa, że mi się podobały.. czy one kwitną?.. zaraz wygooglam jakby co... .. a świdowiśnia?.. urzekły mnie jej jabłuszka.. ale być może to chwilowe zauroczenie
W środku mogłaby być magnolia, mam dwie posadzone, mogę przesadzić jedną, jeśli stanie na tej opcji.. w sumie magnolia w środku chodziła mi dzisiaj po głowie.. aż mi fryzurę poczochrała... ale myślałam, że to będzie nie bałdzo -- bo z tyłu drzewo, w środku drzewo... przed Magnolią chciałam kulki - bo na szarym grysie ładnie by się odbijały..
więc jakby moja dzisiejsza wizja spójna z Twoją - tylko ja zamiast pissardi chciałam ekran z grabu - taki sam jak wzdłuż ścieżki do tarasu
a obwódka bukszpanowa wzdłuż linii koła miałaby być?... czy es-flores No i jak drzewa to z tyłu już świerka nie dawać?.... czy dać?

zobaczę jeszcze inspirację Danusiną...
zaraz wracam

Sypiesz pomysłami jak z rękawa

Evchen 22:18, 02 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)

Izolek.. jak dobrze, że jesteś
Evchen 22:19, 02 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)

fascinations będę jak za 10 lat do tego dojdzie

Izuś, Madżenka to chodząca encyklopedia .. w dodatku nic nie ujdzie jej uwadze..
grupa_trzyma... 22:34, 02 wrz 2012

Cześć i czołem, wdepłam do Ciebie i co ja słyszę: pomysły masz i fantazjować chcesz na temat mojego ogrodu....Jupiii! Szalej, dziewczyno, szalej. Bo ja chyba będę płakać niedługo. Andrzej ciągle mówi: Ty się musisz w końcu na coś zdecydować, żebym ja mógł zacząć prace...a ja chcę tylko, żeby było ładnie.

Ewuś! Droga 328 (czy jakoś tak) zawsze czeka na Ciebie! My tu wszyscy zakochani w Tobie i J.

grupa_trzyma... 22:40, 02 wrz 2012

A! O drzewo jeszcze miałam zapytać. Czy taki wiąz "cogonikttunielubi" rósłby w moim lesie. Mam cienie i półcienie i podcienie i cienie to powiek też mam
Evchen 22:40, 02 wrz 2012

Byłam, widziałam.. o realizacji Danusi mówię...
Ślicznie ale muszę pomyśleć.. chciałam tam dać jakieś kwitnące drzewko i myślałam o magnolii, ale faktycznie mogłaby się zgubić w zieleni.
serby musiałabym docinać, żeby nie zgubić zarysu półkola..
może byłoby fajnie?.. i w środek jakieś drzewo/krzew o bordowych liściach, najchętniej kwitnace.. pod tym kulki bukszpanowe i kule betonowe białe. na granitowym żwirze byłoby super!

najlepiej będzie jak zmierzę ile mam miejsca w tym kącie.. łatwiej będzie decydować czy świerki czy drzewa szczepione
Madzenka 22:41, 02 wrz 2012

Ale fajne miałyście spotkanie
Madzenka 22:43, 02 wrz 2012

Evchen napisał(a)
Byłam, widziałam.. o realizacji Danusi mówię...
Ślicznie ale muszę pomyśleć.. chciałam tam dać jakieś kwitnące drzewko i myślałam o magnolii, ale faktycznie mogłaby się zgubić w zieleni.
serby musiałabym docinać, żeby nie zgubić zarysu półkola..
może byłoby fajnie?.. i w środek jakieś drzewo/krzew o bordowych liściach, najchętniej kwitnace.. pod tym kulki bukszpanowe i kule betonowe białe. na granitowym żwirze byłoby super!

najlepiej będzie jak zmierzę ile mam miejsca w tym kącie.. łatwiej będzie decydować czy świerki czy drzewa szczepione

Zmierz
Za kolem mogą być buki czerowe - pamiętaj nie do odróżnienia dla laika od grabu, strzyżesz jak chcesz
W kole magnolia - super - z zawijaskiem z bukszpana albo z kulkami