Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu

Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu

Joaska 22:07, 21 cze 2013

No nie Magda nie można tak robić! Madzioskoczek wcale nie był dziecinny!
adom1206 12:29, 22 cze 2013

Ja też przyzwyczajona do madzioskoczka myślałam że jakiś ogródeczek pominęłam.A jednak nie
TheMagda 19:08, 22 cze 2013

Tess napisał(a)
A co to za zmyłka? Rano byłam u Madzioskoczka, a wieczorem...?
Madziu, rewelacyjne zakupy Cieszę się, że ruszyłaś z ogrodem.
Z przyjemnością będę kibicować.

Zapomniałam dodać, że Madzioskoczek to bardzo fajny nick, i jak najbardziej dziewczynie blisko trzydziestoletniej - pasuje.

Tereniu, serdecznie dziękuje za dobre słowa. Liczę także na kibicowanie i dobre rady, te zawsze mile widziane
TheMagda 19:15, 22 cze 2013

Tess napisał(a)
Zapomniałam dodać, że Madzioskoczek to bardzo fajny nick, i jak najbardziej dziewczynie blisko trzydziestoletniej - pasuje.

Joaska napisał(a)
No nie Magda nie można tak robić! Madzioskoczek wcale nie był dziecinny!.

adom1206 napisał(a)
Ja też przyzwyczajona do madzioskoczka myślałam że jakiś ogródeczek pominęłam.A jednak nie.

Kurcze, przepraszam za zamęt, powinnam to ogłosić czy coś, tylko gdzie i po co??
Przeca aż tak popularna znowu na ogrodowisku nie jestem

buziaki,
TheMagda
alinak 22:16, 23 cze 2013

no to się pomyliłaś , popularna jesteś bo ja nijak nie mogłam się połapać o co chodzi . ogród Madzioskoczka a nick jakiś inny ...ale Magda to Magda i koniec .
kupuj sobie Magda więcej sztuk jednego gatunku ..no chyba że też będziesz rozmnażać , jak większość z nas . zaskoczyłaś mnie siewkami przetacznika . nie przyszło mi nigdy do głowy żeby go siać . ale rozsiewam szałwię . tylko nie można przycinać , więc trzeba wybrać , albo obcinamy żeby drugi raz zakwitła albo czekamy na dojrzałe nasionka i wysiewamy pod mateczną roślinką , ale już nie ma drugiego kwitnienia . pozdrawiam
TheMagda 08:17, 24 cze 2013

alinak napisał(a)
no to się pomyliłaś , popularna jesteś bo ja nijak nie mogłam się połapać o co chodzi . ogród Madzioskoczka a nick jakiś inny ...ale Magda to Magda i koniec .
kupuj sobie Magda więcej sztuk jednego gatunku ..no chyba że też będziesz rozmnażać , jak większość z nas . zaskoczyłaś mnie siewkami przetacznika . nie przyszło mi nigdy do głowy żeby go siać . ale rozsiewam szałwię . tylko nie można przycinać , więc trzeba wybrać , albo obcinamy żeby drugi raz zakwitła albo czekamy na dojrzałe nasionka i wysiewamy pod mateczną roślinką , ale już nie ma drugiego kwitnienia . pozdrawiam

Oj Alinko, dzięki za odwiedziny. Idealne podsumowanie, Magda to Magda, ta sama czy to dla Was dobrze, no nie wiem

Alinko ja właśnie wszystko chcę rozmnażać, absolutnie wszystko. I jak już coś złapię to od razu wstępne ile z tego byłoby sadzonek Wiem, że powinnam mieć wszystkiego o wiele więcej ale zapewniam PRACUJĘ NAD TYM
a z tym przetacznikiem moim to tak na czuja, kupiłam po prostu te nasionka, które są popularne u nas, na ogrodowisku i wysiałam. I proszę, wyszło

A te malutkie sadzoneczki szałwii to widzisz, uświadomiłaś mnie. Pobrałam je spod dorosłych sadzonek szałwii. Pewnie była tak, jak mówisz, nie ścinano kwiatostanów, dojrzały i się same wysiały.

Dziękuję
Joaska 10:36, 24 cze 2013

Magduska dobrze że ci sianie wychodzi bo ja noga jestem w wysiewaniu czy spotkałaś się może u siebie z różowym prztacznikiem??
Tess 10:42, 24 cze 2013

TheMagda napisał(a)

Kurcze, przepraszam za zamęt, powinnam to ogłosić czy coś, tylko gdzie i po co??
Przeca aż tak popularna znowu na ogrodowisku nie jestem

Ni masz za co przepraszać, masz prawo do takiej decyzji, ale Madzioskoczek takie wdzięczne było
Mnie przetacznik sam się wysiał, w sporych ilościach.
TheMagda 12:40, 24 cze 2013

Tess napisał(a)

Ni masz za co przepraszać, masz prawo do takiej decyzji, ale Madzioskoczek takie wdzięczne było
Mnie przetacznik sam się wysiał, w sporych ilościach.

Jak ja bym chciała aby mi się wszystko tak powysiewało i to w dużych ilościach
TheMagda 12:40, 24 cze 2013

Brzydki dubel ;/