no to się pomyliłaś , popularna jesteś bo ja nijak nie mogłam się połapać o co chodzi . ogród Madzioskoczka a nick jakiś inny ...ale Magda to Magda i koniec .
kupuj sobie Magda więcej sztuk jednego gatunku ..no chyba że też będziesz rozmnażać , jak większość z nas . zaskoczyłaś mnie siewkami przetacznika . nie przyszło mi nigdy do głowy żeby go siać . ale rozsiewam szałwię . tylko nie można przycinać , więc trzeba wybrać , albo obcinamy żeby drugi raz zakwitła albo czekamy na dojrzałe nasionka i wysiewamy pod mateczną roślinką , ale już nie ma drugiego kwitnienia . pozdrawiam
Oj Alinko, dzięki za odwiedziny. Idealne podsumowanie, Magda to Magda, ta sama czy to dla Was dobrze, no nie wiem
Alinko ja właśnie wszystko chcę rozmnażać, absolutnie wszystko. I jak już coś złapię to od razu wstępne ile z tego byłoby sadzonek Wiem, że powinnam mieć wszystkiego o wiele więcej ale zapewniam PRACUJĘ NAD TYM
a z tym przetacznikiem moim to tak na czuja, kupiłam po prostu te nasionka, które są popularne u nas, na ogrodowisku i wysiałam. I proszę, wyszło
A te malutkie sadzoneczki szałwii to widzisz, uświadomiłaś mnie. Pobrałam je spod dorosłych sadzonek szałwii. Pewnie była tak, jak mówisz, nie ścinano kwiatostanów, dojrzały i się same wysiały.
Ni masz za co przepraszać, masz prawo do takiej decyzji, ale Madzioskoczek takie wdzięczne było
Mnie przetacznik sam się wysiał, w sporych ilościach.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.