Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu

Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu

TheMagda 12:23, 14 cze 2013

Joaska napisał(a)
Oj tam madziu, Ty juz go przekonasz!

Nom przekonam, albo się sam przekona. A raczej już się sam przekonuje. Bardzo mi w tym pomógł niedzielny program Majki w ogrodzie. Jak zobaczył ogród i aranżacje Richiego to później pół dnia gadał co u nas można by zrobić .

Jupi!!!
Dasia 13:04, 14 cze 2013

Jakie to ważne, żeby odpowiednie programy w tv na czas komuś włączyć

Napisz jak z Tymi cenami w Mokrem. Ja to mam opory, bo jak przejeżdżam czasem tamtędy w niedzielę, to często są tłumy przy skrzyżowaniu. Ja nie lubię tłoku i braku miejsca do parkowania. I jak pomyślę, że nie będzie gdzie zaparkować, albo trzeba iść z roślinami pół kilometra do auta, to od razu mi się odechciewa
TheMagda 13:15, 14 cze 2013

Dasia napisał(a)
Jakie to ważne, żeby odpowiednie programy w tv na czas komuś włączyć

Napisz jak z Tymi cenami w Mokrem. Ja to mam opory, bo jak przejeżdżam czasem tamtędy w niedzielę, to często są tłumy przy skrzyżowaniu. Ja nie lubię tłoku i braku miejsca do parkowania. I jak pomyślę, że nie będzie gdzie zaparkować, albo trzeba iść z roślinami pół kilometra do auta, to od razu mi się odechciewa

Dasiula, mój post w tym wątku masz z 21 maja br. Tam pokazałam co i ile i za ile kupiłam.

Tam jest naprawdę dużo ludzi, bardzo, bardzo dużo ludzi. Ale ten teren to lotnisko więc i terenu jest oporowo. Z parkowaniem różnie bywa to fakt, ale dla nas nie ma źle. Rośliny są wzdłuż parkingu od strony lotniska, nie od wjazdu. Czyli jak złapiesz dobrą miejscówę na auto to to roślin możesz mieć 5 m
Joaska 13:41, 14 cze 2013

Madzioskoczek napisał(a)

Nom przekonam, albo się sam przekona. A raczej już się sam przekonuje. Bardzo mi w tym pomógł niedzielny program Majki w ogrodzie. Jak zobaczył ogród i aranżacje Richiego to później pół dnia gadał co u nas można by zrobić .

Jupi!!!

Madzi u mnie tez Żon ogród Richiego oglądał ze mną, a NIGDY nie ogląda ze mna Majki!!!!
I tez mu sie podobało,
i o dziwo i ja byłam w szoku że u Richiego tylko 600m2!!
TheMagda 14:13, 14 cze 2013

Joaska napisał(a)

Madzi u mnie tez Żon ogród Richiego oglądał ze mną, a NIGDY nie ogląda ze mna Majki!!!!
I tez mu sie podobało,
i o dziwo i ja byłam w szoku że u Richiego tylko 600m2!!

Też byłam w szoku, że to tylko 600m2.
Doskonale widać ile architekturą ogrodową, odpowiednimi nasadzeniami można ugrać
Joaska 14:24, 14 cze 2013

Poważnie ja myslałam że tam jest duuuży ogród, naprawde dobrze przemyślane rozwiązania potrafią zdziałać "cuda"
nl_kinia 14:25, 14 cze 2013

no to ja może jeden zaporowy minus mokrego
PROCH
w upalne dni proch jest wszędzie! na samochodach, w samochodach, na Tobie i w Tobie (w sensie, że między zębami zgrzyta) okien nie otworzysz, bo potem chyba trzeba drzwi rozkręcać, żeby piasek o szyby nie tarł jednym słowem masakra
dlatego my jak jeździmy, to parkujemy gdzieś na osiedlu (chyba że akurat jest w miarę po deszczu i nic nie fruwa) Ale miejsca jest tam tak dużo, że spokojowo można znaleźć kawałek dla siebie. za 4 zł
TheMagda 14:27, 14 cze 2013

nl_kinia napisał(a)
no to ja może jeden zaporowy minus mokrego
PROCH
w upalne dni proch jest wszędzie! na samochodach, w samochodach, na Tobie i w Tobie (w sensie, że między zębami zgrzyta) okien nie otworzysz, bo potem chyba trzeba drzwi rozkręcać, żeby piasek o szyby nie tarł jednym słowem masakra
dlatego my jak jeździmy, to parkujemy gdzieś na osiedlu (chyba że akurat jest w miarę po deszczu i nic nie fruwa) Ale miejsca jest tam tak dużo, że spokojowo można znaleźć kawałek dla siebie. za 4 zł

Słońce, Tobie ktoś płaci za antyreklamę

Ale argument absolutnie prawdziwy ;/
Po zakupach w gorący dzień czułam się jak po sianokosach ;/
TheMagda 14:28, 14 cze 2013

Joaska napisał(a)
Poważnie ja myslałam że tam jest duuuży ogród, naprawde dobrze przemyślane rozwiązania potrafią zdziałać "cuda"

Wielka sprawa to wszystko dobrze zaprojektować !
nl_kinia 14:29, 14 cze 2013

no jak! przecież pisałam, że między roślinkami tak wspaniale można pospacerować!
[do tego stopnia, że ost jak byliśmy, to isę rozdzieliliśmy i wracając alejką kwiatową miałam rozglądać się za mężem - myślicie, że go zauważyłam??]