Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

Diana 11:44, 06 cze 2012

beta napisał(a)

Witaj Diana

piekna ta kaskada jak marzenie

czy mi się wydawało czy na którymś zdjęciu w odali widziałam miejsce na ognisko? bom ciekawa jak to u Ciebie wygląda, u siebie też bym chciała takie miejsce i szukam inspiracji

Diano,
wstawiam miejsce na ognisko jak obiecałam.

Jak tam nowe nasadzenia?

Pozdrawiam

dzięki dziewczyny

szczęka mi opadła i wszystko co może opaść- suuuuppppeer widok

też tak chcę

beta nic tylko bierz się do pracy !!!! Jak pamiętam kamienie masz takie u siebie
Mówiłam że sąsiadeczka ma super to miejsce
Diana 11:45, 06 cze 2012

Aniu wczoraj nic nie wsadziłam,miałam lenia.....dzisiaj będę wsadzać szałwię i krwawnik,ale też mi się nie chce
Diana 11:47, 06 cze 2012

bialofiolet napisał(a)
Dokładnie taki lawendowy szpaler mam w planach! Tylko u mnie dopiero za kilka lat będzie mógł powstać, gdy zbuduję garaż i zrobię kostkę.

Będę cierpliwie czekała na fotki twojej lawendy Ja w zeszłym roku wsadziłam malutką lawendę.teraz już się rozrosła troszkę, a za rok, dwa to podejrzewam że będzie wylewać się na kostkę Tak mi się marzy
Diana 11:50, 06 cze 2012

Gardenarium napisał(a)

Co posadzić tuż za kaskadą? Z lewej strony myślę o klonie palmowym - jaka odmiana lubi towarzystwo wody i nie jest zbyt wybujała ?

Po lewej stronie możesz posadzić klona palmowego Acer palmatum Dissectum Atropurpureum. Po prawej gdzie jest mata na płocie, moim zdaniem trzeba posadzić szpaler roślin iglastych jednakowych np. świerki serbskie lub choiny kanadyjskie, (bardziej choiny) aby zasłoniły te matę. Moim zdaniem rozprasza ona całą kompozycję.

dziękuję Danusiu choiny kanadyjskie są ładne.Zastanawiam się jakbym jakieś pnącze puściła na tym płocie - może bluszcz lub co innego.Też by zasłoniło.Za matą jest jeszcze jedna działka przy lesie.Odgrodziliśmy się ze względu na intymność(jeszcze nikt się tam nie buduje,ale nie wiem kiedy zacznie się budowa) i chwasty oczywiście
Diana 12:01, 06 cze 2012

AniaK napisał(a)

Ale fajne miejsce na ognisko A przywrotnik u Ciebie jak szaleje! Tez tak chce!
pozdrawiam!

Dziękuję.To robota mojego M.
A przywrotnik 3 letni przeszedł samego siebie w tym roku, jest ogromny.

Pozdrawiam

Małż Ani to zdolna bestia potwierdzam i widać, że uwielbia ogródek i tworzenie w nim czegoś nowego
A jeśli chodzi o roślinki mojej sąsiadeczki...cóż śliczne bo otoczone matczyną opieką.........po rady zmierzam właśnie do niej.Nie, że blisko - tylko warto Coś choruje u mnie, a tu Ania już zza drzwi wyjmuje lek,to hortensja kiepsko wygląda i oczywiście co - Ania ma radę....
Diana 12:03, 06 cze 2012

Przetacznik napisał(a)
Diano, gdybyś była moją sąsiadką to stałabym przed tą furtką i stała i patrzyła na lawendowy widok ; ) Marzenie ! Masz bardzo ładną latarenkę kojarzy mi się z latarnią morską. Pozdrawiam Weronika

dziękuję Weroniczko Lawendę uwielbiam.ten zapach.Mam ją jeszcze posadzoną w szpalerze przed wielkim bukszpanem Chyba jeszcze jakieś doniczki kupię i do nich też wrzucę lawendę na taras.....ten zapach mnie oczarował
Diana 12:07, 06 cze 2012

beta napisał(a)
Diano śliczna ta lawenda przed wejściem, tak fajnie zaprasza

i ta latarenka klimaciarska

ostatnio też widziałam fajną ale nie wzięłam jej teraz żałuję, ale chyba nic straconego

beta jedz do sklepu i kupuj,jak ci się podoba
Ja wiele razy widziałam cos fajnego .............myślałam...............nie kupiłam .W domu przemyślałam,jadę i ...rozczarowanie nie ma już
Teraz oczywiście jak finanse pozwalają,gdy widzę coś fajnego i wiem gdzie mogłabym to ustawić - zastanawiam się porządnie na miejscu Na szczęście prawie zawsze jest opcja zwrotu, gdyby nie pasowało....
Diana 12:08, 06 cze 2012

Dzisiaj przywiozłam kamyk do kółek na wejściu Jak juz obsypię nim kółeczka wstawię fotki
Długo myślałam nad kolorem, mam nadzieję że będzie pasował
beta 18:03, 06 cze 2012

Diana napisał(a)

Witaj Diana

piekna ta kaskada jak marzenie

czy mi się wydawało czy na którymś zdjęciu w odali widziałam miejsce na ognisko? bom ciekawa jak to u Ciebie wygląda, u siebie też bym chciała takie miejsce i szukam inspiracji

Diano,
wstawiam miejsce na ognisko jak obiecałam.

Jak tam nowe nasadzenia?

Pozdrawiam

dzięki dziewczyny

szczęka mi opadła i wszystko co może opaść- suuuuppppeer widok

też tak chcę

beta nic tylko bierz się do pracy !!!! Jak pamiętam kamienie masz takie u siebie
Mówiłam że sąsiadeczka ma super to miejsce

nooo, nic a nic nie kłamałaś
beta 18:09, 06 cze 2012

Aniu a jakiej srednicy jest ten placyk z kamieni? jaka odległość od ogniska?