Dzięki! Faktycznie te 4 tuje to jeszcze c.d. oddzielenia części warzywnej ogrodu. Plan jest coby i tu rabate zrobić póki co walka z tym co jest....
Mnie też sie zdaje że te fale fatalnie wyszły.... poprawie!

kore mam kupioną ale ciągle z nią czekam żeby 2 razy nie robić.... Mówicie ż góra 3 łagodne, ale czy szerokość dobra..... 1 m-1,5 m No i nadal nie mam nic na obrzeże.... chyba szpadel kupie i już

Prosze pomozcie mi poprowadzić linie jak to miałoby wyglądać....
A co tutaj proponujecie?
To drzewko za sosną samo se urosło, zostawiłam bo ciekawa byłam co to wogóle jest (liczac że będzie to jakiś piękny okaz

) teraz wiem że do wywalenia, sosne też bym zlikwidowała a w to miejsce drzewko na pniu.... tylko co lubi cien/półcień?? Jak widać mam tu jeszcze kilka krzaczków truskawek po starej rabacie ogródkowej ale żal mi było wywalić wszystko.... owocować już zaczęły a jak tylko skończą likwidacja!! No i co z tym pustym rogiem? Co mogłabym posadzić przed thujami? czy trawy będą rosnąć i pasować?? Hosty? Wrzosy chyba nie bo one słonko lubią... Dalej na lewo chciałabym dać rd, mam duży fioletowy
a dokupiłabym 2 może białe.... i w tej kolorystyce chciałabym pozostać.... biało-fioletowo.
Zaś na prawo myślałam o hortensji bo też mam 2 które trzeba ulokować w nowym miejscu...