Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

Kasik 09:55, 12 cze 2016

Nornic nie zazdroszczę. U mnie grasował kret, ale psy biegają przy domu i wyniósł się na sad, a i to pokazuje się rzadko.

Różyczka cudna.
ewa004 09:57, 13 cze 2016

Kasiu dzisiaj były tylko dwie dziury po tej zadymie ogniowej Wystraszyły się!! tylko pytanie ja jak długo .
Szkoda mi tylko roslinek bo troszkę tą ropą im podtrułam ziemię,bold text ale nie lałam tego jakieś ogromne ilosci więc mam nadzieję że mi wybaczą
olga80 19:01, 13 cze 2016

Oj nie zazdroszczę nornicy tez zaczęłam walkę z nimi.W jedną dziurkę wkładałam karbit a ona mi wyszła przy drugiej ręce myślałam,że na zawał padnę.Wsadziłam jeszcze czosnek w dziurki i mięte chce posadzić podobno noe lubią tego zapachu.
siakowa 19:28, 13 cze 2016

Kacha123 napisał(a)
U mojej mamy nornice zniknęły odkąd pojawił się jamnik, serio. Nie masz jakiegoś znajomego z jamnikiem?
teriery też.dobrze sobie radzą ale chyba z kretami
MirellaB 19:28, 13 cze 2016

Ewa fajnie, że uchroniłaś koteczka przed schroniskiem
Bardzo mnie radują takie informację
Bardzo dawno temu chciałam psa rasowego. Pamiętam, ze wówczas ceny ich były ok 2 000,00 złotych. Dobrze, że zrezygnowałam. Przygarnęłam wówczas ze schroniska moją Biguleńkę. Wydali mi ją za darmo, ale i tak dałam od siebie 50,00 złotych na schronisko
Zawsze biorę psy ze schroniska, albo sieroty z ulicy, których nikt nie chce.

Ewa u mnie dziury zdecydowanie większe. Ziemia również podniesiona, ale dziura to prawdziwa dziura. Myślałam, że to nornica, ale po tym co pokazałaś to może coś innego?

ewa004 19:40, 13 cze 2016

Teresko ja im juz tyle karbitu zapodałam że jak zaczęłam podpalać tę ropę w tych dziurach to pomyślałam że jak to mi zaraz zacznie strzelać to 2017 rok przywitam w czerwcu
Ale nic nie strzelało

Siaka widać mój pies nie robi na moich nornicach najmniejszego wrażenia

Mirelko też chciałam kotka rasowego ,chciałam kupić i całe szczęście że tego nie zdążyłam zrobić .
Jak ta nasza kochana brzydulinda spojrzała w moje oczy wiedziałam że już nic nie kupię
Lata teraz kochany psotnik po domu sra i szcza i pozjadała mi kwiaty : ale i tak się cieszę że jest
Iwk4 20:48, 13 cze 2016

Ewa, gdzie masz swoją Bonicę? Pokaż, co ci się w niej nie podoba?
makkasia 22:55, 13 cze 2016

Już pare razy o tym pisałam, Miałam nornice i krety w Makowym, miałam bo już nie mamWalczyłam z nimi z dwa lata i nic nie działało, tonący brzytwy się chwyta więc zaczęłam zalewać dziury.
Gdzieś przeczytałam, ze działa na nie uryna. Kazałam facetom z mojej rodziny sikać do butelek i takie bomby wlewałam do tych dziur. Codziennie zalewałam jeden otwór. Po dwóch tygodniach po gryzoniach nie pyło śladu i tak jest do dziś tfu, tfu
Róża cudniasta
macham
Marta 23:01, 13 cze 2016

ewa004 napisał(a)
Marta a uwierzysz ze myślałam żeby tego derenia wymienić !!!!
Teraz go kocham za jego pokrój ,za kwiaty ,za wszystko
Potem przestanę kochać za jego wysuszone liście
Ale planuje kolejnego ,tylko muszę upolować

Marzenko pozdrawiam

To po prostu jest miłość...od drugiego wejrzenia

Nornic strasznie współczuję, a Edenka śliczna, fajnie, że pokazała kwiecie
Zana 23:29, 13 cze 2016

Ewa jak ja dawno u Ciebie nie byłam, a tu tyle smutków i kłopotów przez te nieszczęsne nornice. Sposób na paloną ropę mnie powalił, ale to co proponuje Kasia, czyli sikanie na nornice, no to to jest.... Grunt, że skuteczne. Oby i u Ciebie się udało.

Twoja Marlenka przesłodziutka. Ja też mam takiego przygarniętego koteczka, rudaska Florka. W pracy nam się okociła dzika kotka no i wzięłam biedaka, bo u nas dużo samochodów jeździ i dla kociaków to niebezpieczne. Trzeba było je czym prędzej zabierać. Cała historia z tym była, ale nie będę się tu rozwodzić. W każdym razie takie małe kociaki to prawdziwe słodziaki. Nasz też psoci, ale wszystko mu się wybacza.