Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 22:08, 30 paź 2012

Witaj Wiuniu bardzo milo mi zobaczyć miłą buźkę ,zdjęcie śliczne
pozdrawiam
ewa004 22:16, 30 paź 2012

Pierwszy raz sadziłam żurawki i wrzosy do drewnianych donic ,powiedzcie mi czy je wyciągać i zadołować do ziemi jak przyjdą mrozy ,czy mi przezimują
A może wystarczy jak bym je czymś okryła?
.

nie mam tego dużo , ale szkoda jak maja zmarznąć.
wiunia 00:21, 31 paź 2012

Witaj Ewuniu, nie poradzę Ci w sprawie wrzosów, bo sama pierwszy rok mam wrzosy i to w gruncie i też jestem ciekawa czy przetrwają, bo są maleńkie !
Slawko 00:35, 31 paź 2012

Może ja się coś wypowiem na temat przezimowania wrzosów. Ja bym je okrył stroiszem (gałązki iglaków najlepiej świerkowe albo jodłowe) lub ewentualnie przykryć warstwą kory. A co do samej donicy to bym ją owinął folią bąbelkową i to owinąć agrowłókniną lub ewentualnie owinąć również tylko agrowłókniną wrzosy, a donicę folią w/w i agrowłókniną.
ewa004 19:25, 31 paź 2012

wiunia napisał(a)
Witaj Ewuniu, nie poradzę Ci w sprawie wrzosów, bo sama pierwszy rok mam wrzosy i to w gruncie i też jestem ciekawa czy przetrwają, bo są maleńkie !

Wiuniu fajnie jak uda się przezimować ,w końcu zimy u nas nie takie srogie .
O te w gruncie to raczej się nie martwię ,gorzej z tymi w donicach,ale za rada Slawka okryję ,otulę i może sie uda
ewa004 19:31, 31 paź 2012

Slawko napisał(a)
Może ja się coś wypowiem na temat przezimowania wrzosów. Ja bym je okrył stroiszem (gałązki iglaków najlepiej świerkowe albo jodłowe) lub ewentualnie przykryć warstwą kory. A co do samej donicy to bym ją owinął folią bąbelkową i to owinąć agrowłókniną lub ewentualnie owinąć również tylko agrowłókniną wrzosy, a donicę folią w/w i agrowłókniną.

Slawko bardzo miło mi cię gościć w moich skromnych progach
Dzięki za poradę ,mam nadzieję że okrycie donic wystarczy ,rośliny sadziłam w doniczkach (nie wiem czy dobrze ) doniczki w ziemi dodatkowo otuliłam liśćmi i przykryłam z wierzchu korą .
Może dadzą radę
beta 20:15, 01 lis 2012

ewa004 napisał(a)

.
.

pozwoliła sobie skopiować to zdjęcie, gdyż bardzo podoba mi się ta perspektywa

z rewizytą przyszłam Ewuniu

wiesz, że ja u Ciebie tez byłam nie raz?

świetnie sobie poradziłaś z tą kwadratową rabatą ale widzę że apetyt rośnie w miarę jedzenia ja też miałam się Tu zatrzymać tylko na chwilę, a teraz nie wyobrażam sobie dnia bez Ogrodowiska

będę zaglądać

pozdrawiam

ewa004 15:29, 03 lis 2012

Beatko zaglądaj zaglądaj bardzo się ciesze jak widzę u siebie nowe buźki
Ja do ciebie również zaglądam z ogromną przyjemnością
ewa004 12:54, 05 lis 2012

Danusia w swoim wątku pisze że poobrywała hortensją liście ,tak trzeba robić ?czy robi się to żeby ładniej wyglądały?
beta 13:49, 05 lis 2012

ewa004 napisał(a)
Danusia w swoim wątku pisze że poobrywała hortensją liście ,tak trzeba robić ?czy robi się to żeby ładniej wyglądały?

prawdę mówiąc Ewcia, to nie mam bladego pojęcia
najlepiej będzie spytać Danusię sama ciekawa jestem