Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 19:14, 06 lis 2012

beta napisał(a)

Danusia w swoim wątku pisze że poobrywała hortensją liście ,tak trzeba robić ?czy robi się to żeby ładniej wyglądały?

prawdę mówiąc Ewcia, to nie mam bladego pojęcia
najlepiej będzie spytać Danusię sama ciekawa jestem

A ja już znalazłam w wątku Danusi odpowiedz
W dni deszczowe hortensje są ciężkie i bardziej się pokładają ,a że liście i tak opadną wiec
Danusia obrywa je żeby nie było zbędnego obciążenia )
beta 21:13, 06 lis 2012

ewa004 napisał(a)

Danusia w swoim wątku pisze że poobrywała hortensją liście ,tak trzeba robić ?czy robi się to żeby ładniej wyglądały?

prawdę mówiąc Ewcia, to nie mam bladego pojęcia
najlepiej będzie spytać Danusię sama ciekawa jestem

A ja już znalazłam w wątku Danusi odpowiedz
W dni deszczowe hortensje są ciężkie i bardziej się pokładają ,a że liście i tak opadną wiec
Danusia obrywa je żeby nie było zbędnego obciążenia )

dzieki Ewuś teraz i ja wiem
KasiaWB 09:48, 07 lis 2012

Miłego dnia
beta 07:10, 09 lis 2012

i ja życzę miłego dzionka
wiunia 19:22, 09 lis 2012

Ewuniu , jestem cały czas, przeglądam, czytam i nie mogę się napatrzeć na jesienne ogrodowiskowe ogrody, są takie piękne U mnie nic się nie dzieje, może jutro będzie lepiej to mam w planie posadzić 2 świerki conica , które miałam przez ostatnie 3 lata w donicach, ale myślę, że w gruncie będzie im lepiej, oraz 2 thuje nie znam nazwy), takie małe , od zeszłego roku są w doniczkach - miały 7 cm jak je kupiłam.

świerki

thuje

przenisłam je już do pomieszczenia, może trochę za wcześnie?
ewa004 19:43, 09 lis 2012

Wiuniu miło ze sie odnalazłaś
Fajne te twoje maleństwa
Koniki tez mam w doniczkach na tarasie,jeden nieźle oberwał zeszłej zimy ale przeżył ,troszkę przesuszył się z jednej strony ale żyje

Cały czas myślę o tych wrzosach wysadzać je czy zostawić ?
wiunia 20:26, 09 lis 2012

Ewciu ,nie mam doświadczenia z wrzosami, jak je kiedykolwiek miałam to w domu i usychały po czasie. Teraz mam 10 szt. maleństw w gruncie i mam nadzieję, że przeżyją zimę. A conica dobrze znosiła zimy na zewnątrz, ale mam tak pusto na rabacie, że mnie kusi, żeby ją tam posadzić. Mam nadzieję, że nie będę żałowała?
monitka 20:34, 09 lis 2012

Ewa świerka Conica lubią przędziorki to wyglada jakby wysychały ale niestety robal je żre i konieczny wtedy oprysk...moje przez kilka lat zdrowo się chowały a w tym jednego przędziorek podżarł
pozdrawiam
Gardenarium 20:43, 09 lis 2012

Cyprysiki za wcześnie schowałaś do domu. Poniżej to cyprysiki Lawsona nie tuje

Ale tak w ogóle to chyba trzeba by było je zadołować z doniczkami do gruntu w zacisznym miejscu. To nie jest roślina domowa. Nie wiem czy to im nie zaszkodzi, ale wolą być na zewnątrz. Co prawda mogą przemarzać, dlatego ich nie sadzę.

wiunia napisał(a)

Instagram Ogrodowiska
wiunia 20:56, 09 lis 2012

OJ ! ,Ale wpadka ! Nie wiedziałam dokładnie czy to tuje i tak asekuracyjnie....napisałam , a to cyprysiki, GAPA, GAPA ZE MNIE poprzednią zimę Danusiu jakoś przetrwały, ale faktycznie wsadzę je do gruntu - będzie im lepiej, miały pierwotnie rosnąć w donicach cały czas, ale widziałem u znajomej jakie wielkie porosły więc nie ma co , trzeba na rabatkę.
DANUSIU, DZIĘKI WIELKIE ZA POMOC