Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 21:38, 14 lis 2012

Czy to może być ta sama odmiana ? Liście łudząco podobne

Ta na pierwszym zdjęciu to kwista u popcarol
popcorn 08:49, 15 lis 2012

Ewo tak, moja to żurawka krwista. A swoją masz od niedawna? nie wiesz jak kwitnie? Powinna mieć czerwone drobne kwiatostany... zobaczymy w przyszłym roku?
ewa004 09:28, 15 lis 2012

Karolinko nie mam pojęcia jak kwitnie ta żurawka ,ale jak będzie to odmiana krwista to fajnie ładna jest
Powiedz mi jeszcze kochana czy ta twoja ma liście takie twarde czy meszkowate ?
ewa004 22:02, 19 lis 2012

Zachorowałam na coś co mój M nazwał latarniomanią
Zaczęłam od małych egzemplarzy ,ale marzy mi się taka duża w ogrodzie

Mój pierwszy nabytek

kolejny

i ostatni

Mój grudnik, który nareszcie zakwitł

A w ogrodzie cisza wena gdzieś zniknęła
wiunia 23:49, 19 lis 2012

Bardzo fajne te latarenki. Przyznam szczerze, że ja również jak tylko jest okazja to próbuję coś takiego nabyć ale mój M skutecznie mi to wybija z głowy słowami" znajdziesz coś ciekawszego itp..."a ja potem oczywiście żałuję , że nie kupłam latarenki! I tym sposobem mam tylko jedną taką starowinkę,.
Pozdrawiam serdecznie!!!
beta 08:38, 20 lis 2012

Cześć Ewuniu

śliczne te latarenki u Ciebie widzę że nie tylko ja do nich wzdycham taką Ikeowską też mam, ale srebrną bardzo serdecznie Cię pozdrawiam

widziałam że żurawkę próbujesz zidentyfikować? a próbowałaś Tu? https://www.ogrodowisko.pl/watek/124-zurawka-heuchera

albo spytaj Igora https://www.ogrodowisko.pl/watek/1445-wielka-pasja-i-checi-ograniczane-miejscem ma niesamowita kolekcję tych cudnych bylin
ewa004 11:08, 20 lis 2012

Wiuniu jak jestem z moim mężem na zakupach to kupnem takich "pierdół" jak on to nazywa nawet nie drażnię jego wzroku ale zakoduje i potem i tak kupie

Beatko dzięki za namiary na Igora jak ja mogłam przeoczyć jego wątek ,nie mam pojęcia .
Swoja droga to kolekcje żurawek ma powalającą

Poprosiłam go o pomoc ,ale czy jest aktywny na forum nie wiem wpisy u niego ostatnie w październiku
były
wiunia 14:04, 20 lis 2012

Ewuniu, doskonały masz patent odnośnie zakupów takich "pierdół" - pozwól, że również wykorzystam
Pozdrawiam serdecznie !!!
ewa004 15:12, 20 lis 2012

Wiuniu pierdółki pierdółkami a ja swój błąd poprawiłam hi hi sorki
popcorn 15:19, 20 lis 2012

ewa004 napisał(a)
Karolinko nie mam pojęcia jak kwitnie ta żurawka ,ale jak będzie to odmiana krwista to fajnie ładna jest
Powiedz mi jeszcze kochana czy ta twoja ma liście takie twarde czy meszkowate ?

Ewo jak chcesz wiosną mogę Ci sadzonkę mojej przysłać, będziesz miała 2 albo inną ona dość szybko rośnie, a wiosną i tak będę przeorganizowywać tę rabatę... listki ma raczej twarde, chociaż meszek też jest..
pozdrawiam!!

PS fajne latarenki! Mam na razie jedną i wystarczy, bo te kurzołapy potem to tylko problem...