Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 12:14, 25 lut 2014

Powracając do mojego pomysłu ze studnią
Otóż wyciągnęłam takie panale zbite z deseczek ,które gdzieś tam się walały i wiecie co ......one są na wymiar idealne na ta ściankę

Oczywiście kolorystycznie nic teraz do siebie nie pasuje ,ale to wszystko w jednym odcieniu łącznie z drewnianymi donicami bym pomalowała .
No to wam pokażę ,zdjęcia nie są ładne ,ale muszę pokazać aby było wiadomo co i jak

Odstawiłam donicę aby pokazać wam w jaki sposób pobieram z niej wodę
W tej studni jest 7 metrów węża jak jest potrzeba to wyciagam i leję wodę ,potem go chowam

Deseczki mogły by być od samej ziemi ale morze być tak jak teraz że opierają się na murku

Mam tych paneli więcej ,teraz jest przystawiony jeden

Tylko jak rozwiązać problem z tym żwirkiem ,wydaje mi się że studnia i tak jest na górce ,jak dosypię żwirku na tyle aby ją przykryć to chyba nie będzie to dobrze wyglądało

Tu widać dokładnie w którym miejscu jest ta studnia

Ale jak bym ten zwirek wysypała zaraz by się ładniej zrobiło ,kiedyś jak będę kładła polbrug to tu też ładnie zrobię ...ale kiedy to będzie......czy ja dożyję

No i dobra teraz doradzajcie ,robić czy nie ?

Przypominam jeszcze co to ma być

Sory za ilość fot
Gabrysia_ 12:42, 25 lut 2014

Robić!...mnie się pomysł podoba,fajnie wygląda z deseczkami
leon60 12:43, 25 lut 2014

Ewa działaj będzie super !
Milka 12:49, 25 lut 2014

Też uważam, ze robić, super te deseczki, kolr tylko zmienić i już; póki nie ma kostki, może na płask jakieś kamienie sobie ułożysz, a pomiędzy nie wysypiesz jakieś drobne, powinno byc taniej i szybciej
Gardenarium 13:42, 25 lut 2014

To typowa stylizowana aranżacja japońska z tego ogrodu http://www.gardenarium.pl/realizacje/japonski-ogrod-z-ksiezycowa-brama

Wydaje mi się nie pasować do reszty aranżacji, czyli ogrodu trochę formalnego. Księżycowa brama nie pasuje tutaj, klon w donicy może być, ale moim zdaniem lepszy byłby jakikolwiek iglak na pniu lub trzmielina podsadzone kaskadami zwisającego bluszczu.

Instagram Ogrodowiska
Juzia 13:52, 25 lut 2014

Tylko bordery zakup i połóż przy kulkach bukszpanowych, żeby się żwirek nie rozsypywał!
Zrobisz lekką górkę i nie będzie tak źle!
O nawet donicę masz taką jak trzeba. Możesz nóżki wyższe dorobić i zamaskować dół.

Ja nie wiem na co Ty czekasz?
Dawaj! Do boju Ewka!!!!

Juzia 13:55, 25 lut 2014

Aaaaa! I żwierek bym dała aż do drzwi.
ewa004 13:55, 25 lut 2014

Opinia Danusi jest na nie Nie pasiuje
Juzia 14:05, 25 lut 2014

Zamias czerwonego klona daj żółtego i coś w skarpetę zielonego
wojcieszko 14:13, 25 lut 2014

,...wiesz dobrze by było gdybyś zachowała pewien styl tj, drewno donnicy w tym samym kolorze co kratka na ścianie zwróć uwagę na pierwotny stan na tle symetrycznego koła piękny krzew kolorystycznie zbliżony,no i jeżeli kamyki to zdecydowanie białe w kolorze ściany,bez urazy to tylko moja wizja,też robię coś podobnego,pozdrawiam nie zniechęcaj się-będę Ci kibicował