Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

aga_szsz 10:19, 25 lip 2014

Z magnolią to jestem w szoku, coś jej się chyba poprzestawiało

U mnie na 7 zakupionych horti, tylko jedna na malutkie pączki, a niektóre, to prawie wcale nie urosły
Jagodaa 10:31, 25 lip 2014

Mnie się wydaje, że na co popyt, taka tabliczka . Na pewno nie zawsze to reguła przy takich pomyłkach, ale w jakiejś części... niestety.
ewa004 10:47, 25 lip 2014

Aneta z pomylonymi tulipanami to współczuję ,jeszcze w takiej ilości !!
Zdaje się ze Tesia na wiosnę tez zaliczyła taka pomyłkę i tez wyszły żółte zamiast białych

Ja kupiłam na szczęście tylko trzy te pseudo Chopiny ,zobaczymy jakie bedą kwiaty ,jak będzie kicha oddam teściowej na działkę

Aga ja tez oczy zrobiłam jak zobaczyłam kwity na magnolii ..tak kwiaty bo miała aż dwa Nie są już takie okazałe jak za pierwszym kwitnieniem ale są

Jagoda ale wstawić tysiące róż do marketu z pięknie podrobionym opakowaniem z nazwa to już szczyt,więcej się nie skusze na taki zakup.
Swoją droga ciekawe czy moje Edenki zakupione w P są Edenkami
Jagodaa 10:52, 25 lip 2014

o to ja nie doczytalam, że to w markecie hehe
ewa004 10:55, 25 lip 2014

Jagodaa napisał(a)
o to ja nie doczytalam, że to w markecie hehe

Madzenka 21:32, 25 lip 2014

ewa004 napisał(a)
Jula czyli dobrze przeczuwałam że to jednak nie Chopiny
Właśnie kolor liści mnie niepokoił ...szkoda ,bo juzż się cieszyłam że tak tanio kupiłam

Liście ewidentnie niedokarmione. Daj im teraz dawkę florovitu w plynie lu MS do róż.maja wyrażny niedobor żelaza lub magnezu
Madzenka 21:34, 25 lip 2014

ewa004 napisał(a)
Zastanawia mnie tylko fakt dlaczego tak perfidnie wprowadzają w błąd .Chciałam kupić Chopiny wiec się na zakup skusiłam ,ale jak bym wiedziała że to nie Chopiny to bym nie kupiła .
Podobnie z różą New Davn która tez wtedy kupiłam a nią nie jest ,mało tego przyrosła od wiosny może z 5 cm......porażka

Ola ale paków ma dość sporo ,tylko ciekawe jaki kwiat...myślę ze za kilka dni już będą

O marko kobieto !!! Daj czas tym różom. Kiedy je sadziłaś? Wg mnie całą urodę pokazuja najwczesniej w drugim sezonie a apogeum w trzecim. Niektorzy znawcy celowo obcinają w pierwszym sezonie wszystkie pąki aby roslin a się dobrze krzewiła...
Madzenka 21:37, 25 lip 2014

I jeszcze ostatnie wymądrzanie . To normalne że pod koniec lipca , w sieprniu magnolie kwitną pojedynczymi kwiatami. Potem pod koniec sierpnia zawiązują już pąki kwiatów, ktore będa bardzo obficie kwitły wiosną. Proponuję dać jej ostatnią dawkę nawozu dla magnoli aby dać jej silę na zawiązanie pąków.
wiunia 22:42, 25 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
I jeszcze ostatnie wymądrzanie . To normalne że pod koniec lipca , w sieprniu magnolie kwitną pojedynczymi kwiatami. Potem pod koniec sierpnia zawiązują już pąki kwiatów, ktore będa bardzo obficie kwitły wiosną. Proponuję dać jej ostatnią dawkę nawozu dla magnoli aby dać jej silę na zawiązanie pąków.

No i mądrze powiedziane sorry - napisane
Zielona 22:50, 25 lip 2014

Ewka - a jak wyglądają teraz Twoje Edeny? Moje sadzone wiosną wypuszczają długie pędy, które podejrzewałam o bycie dzikami, ale Pani Chodun uspokoiła mnie, że to normalne, a pędy są zdrowe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies