Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

wiunia 23:37, 01 sie 2014

Zielona napisał(a)
Oj tam! Kochane może i jesteśmy, ale nie chwalimy Cię dla uznania tego, jakie fajowe jesteśmy tylko dlatego, że w pełni sobie zasłużyłaś! Ewka- gdybyś Ty widziała, ile ja mam terenu w kompletnym chaosie... Posadziłam rośliny tylko z jednej strony przed domem. Druga pusta, za domem pusto, pod tarasem tylko 3 wiosenne róże /w dodatku nie kwitną/... Co mnie hamuje? Jasne, że finanse. Marzył mi się projekt. Bo warunki miałam idealne. Pusta działka. Tylko sadzić zgodnie z wytycznym... Ale na te wytyczne niestety nie mogłam sobie pozwolić. Tzn... owszem, wydałam niemałe pieniądze na rośliny, a mogłam kupić projekt. Ale... nie tylko ja głosowałam... Kompromis... Teraz staram się radzić sobie i nie myśleć o tym, ile popełniam błędów, ile wciąż przede mną, ile jeszcze będę czekała na prawdziwy, dojrzały ogród. Twój zakątek jest mały, ale piękny. Stworzyłaś go sama. Może i nie masz widoków na dywan z trawnika, ale powiedz... czy w innym miejscu, w innym domu, w innym ogrodzie... byłabyś bardziej szczęśliwa, niż w swoim...?

Dziewczyna wie co mówi (pisze) aż miło poczytać
nicol21 07:58, 02 sie 2014

Widoki tarasowe i nie tylko fajne. Rozumiem to czekanie z trawnikiem, a na kiedy planujecie prace tarasowe?

Najpierw psioczyli a potem leżaczek wykorzystali - trzeba było opłaty za psioczenie pobierać owszem, troszkę leżaczek inny niż ławka, ale i tak jest fajnie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ewa004 15:32, 02 sie 2014

Marta jak by mój Emuś choć troszkę podzielał moją pasje to już byśmy byli o dobre kilka kroków do przodu ,ale dla niego są rzeczy ważne i ważniejsze ....ale tak sobie teraz myślę że ogród nie zalicza się do żadnej z tych kategorii

Trudno nie zmienię tego dlatego wolniej, ale poradzę sobie sama......z wasza pomocą

Wiuniu ja cały czas uważam że Marta ma świetne predyspozycje na psycholoszkę chociaż dziennikarka pewnie tez jest niezłą

Nicol pytasz kiedy zaczynam taras...ja bym chciała już, ale jak zrobię w przyszłym roku to będę szczęśliwa

Kolor ławeczki rzeczywiście troszkę sie różni ,ale nie jest to rażąca różnica ...chociaż zawsze można ławkę machnąć pędzelkiem.

Wiesz jak ja bym pobierała opłaty za ich psioczenie to już bym na nowy dom z tarasem miała
wietrzyk 15:59, 02 sie 2014

Zielona napisał(a)
Oj tam! Kochane może i jesteśmy, ale nie chwalimy Cię dla uznania tego, jakie fajowe jesteśmy tylko dlatego, że w pełni sobie zasłużyłaś! Ewka- gdybyś Ty widziała, ile ja mam terenu w kompletnym chaosie... Posadziłam rośliny tylko z jednej strony przed domem. Druga pusta, za domem pusto, pod tarasem tylko 3 wiosenne róże /w dodatku nie kwitną/... Co mnie hamuje? Jasne, że finanse. Marzył mi się projekt. Bo warunki miałam idealne. Pusta działka. Tylko sadzić zgodnie z wytycznym... Ale na te wytyczne niestety nie mogłam sobie pozwolić. Tzn... owszem, wydałam niemałe pieniądze na rośliny, a mogłam kupić projekt. Ale... nie tylko ja głosowałam... Kompromis... Teraz staram się radzić sobie i nie myśleć o tym, ile popełniam błędów, ile wciąż przede mną, ile jeszcze będę czekała na prawdziwy, dojrzały ogród. Twój zakątek jest mały, ale piękny. Stworzyłaś go sama. Może i nie masz widoków na dywan z trawnika, ale powiedz... czy w innym miejscu, w innym domu, w innym ogrodzie... byłabyś bardziej szczęśliwa, niż w swoim...?

I ja się zgadzam z Zieloną (choć uważam, że z tym "za domem pusto" nieco przesadziła Idę do Wilczej Góry i załamka, jak widzę, że ziemi zza roślin nie widać. Ale szczęśliwa jestem z tym moim ugorem i cierpliwości się uczę i strasznie się cieszę, jak Mążuś siada i mówi "kurcze, ale tu ładnie"...
I powiem Ci Ewka, że jak się cofnie do pierwszej stronki tego wątku, to robi wrażenie
ewa004 16:06, 02 sie 2014

Asiu taka jest różnica że Twój Emuś powie ale tu ładnie ,a mój ciagle gdera a po co ? dlaczego ? na co ci to ? nie masz na co pieniędzy wydawać ? i miliony podobnych pytań ...buu na odstrzał bym go odesłała

Żale sieę i marudzę ale takiego mam na niego nerwa ...ławeczka drugi dzień rozłożona bo pękła deseczka i nie mogę się doprosić żeby naprawił.
Konstancja30 16:36, 02 sie 2014

Ewa ... mam dziś dzień szwędactwa i nadrabiania ... zostawiłam 188 nocy z Domagalik i Wiśniewskim i czytam o prawdziwych dylematach kobiet (no pomijam panów bo na babskich wątkach dziś siem poniewieram ) pragnących ten zwyczajny dzień za dniem zamienić w niezwyczajny ... kobietach z pasją ... zmieniających krok po kroczku swój świat na taki o jakim marzą ... i Ewuś to o Tobie jest !!! ... stworzyłaś metodą prób i błędów miejsce, w którym milej upływają dni ... rany boskie musisz to wiedzieć bo to oczywista oczywistość ...

hmmm ... przeczytałam o trawniku ...

Ewa każdy z nas żyje inaczej ... i każdy ma inny trawnik lub jego wariację ... nie ważne jaki on będzie ... dziki z kamiennym brukiem czy po angielsku wypielęgnowany ... ważne w w tym Twoim ... Waszym kawałku świata był czymś naturalnie wpisującym się w dzień ... nie gracie na nim ani w golfa ani w boule ... ma być miło dojść do domu ... jest ? no to tak trzymać ...
i nie wierzę, ze eM z czasem nie wejdzie w to ... ...

Ewunia buziak
ewa004 16:40, 02 sie 2014

Izunia aż dwa razy to czytałam
Buziaczki
jula81 17:53, 02 sie 2014

ewa004 napisał(a)
W końcu kupiłam to co miało zakończyć moją rabatę, to tzn leżak .
Kropka nad i postawiona i wszyscy stwierdzili zgodnie ze teraz to już nasrałam

Poddaje do oceny

Jeśli tak brzydko Ci mówią to pokaż im zdjęcia przed i po. Wtedy zdanie zmienią
A tak w ogóle to pokaż zdjęcie przed i po .Ale takie przed kiedy jeszcze nic nie działałaś z ogródkiem i tarasem
Będę czekać cierpliwie .Bo każdy uwielbia zdjęcia przd i po .Prawda?
baraga1904 17:53, 02 sie 2014

jula81 napisał(a)

Jeśli tak brzydko Ci mówią to pokaż im zdjęcia przed i po. Wtedy zdanie zmienią
A tak w ogóle to pokaż zdjęcie przed i po .Ale takie przed kiedy jeszcze nic nie działałaś z ogródkiem i tarasem
Będę czekać cierpliwie .Bo każdy uwielbia zdjęcia przd i po .Prawda?

...prawda
wiunia 21:09, 02 sie 2014

Ewa ja mam podobnie jak Ty z eMem z tą różnicą, że mój jednak powoli zaczyna się przekonywać do moich dziwactw ogrodowych jak on to nazwał, po tym jak sąsiad, który wykańcza swój dom niedaleko nas wpadł kiedyś i powiedział, że musi swoją żonę przywieźć, żeby podpatrzyła co i jak ,bo bardzo mu się u nas teraz podoba i co chwila coś nowego i ładnego. I wtedy mój eM pokiwał z uznaniem głową i powiedział "no tak, no tak" chyba dopiero wtedy się przyjrzał co i jak I Twój przetrze oczka nie "bój żaby" Pozdsrawiam sobotnio! (jutro będę przejeżdżała przez J ale sprintem na urodzinki do Tatusia pomacham )