Gosiu już pomału zaczynam planować coby wiedzieć ile kasy mi trzeba
Zawsze wcześniej można kupić i zostawić w doniczkach ,nie chcę wszystkiego zostawiać na jeden wydatek bo mogę się przeliczyć
Co do roślinek to niestety muszę liczyć tylko na swoje zaskórniaki ,żonkiś się nie dokłada
Aga właśnie ta rabata była moją inspiracją ale masz nosa
Tych brązowych drzwi nie da rady zamurować,nawet nie da rady zrobić tak jak radzi Małgosia (swoja droga ślicznie ) dlatego ze tam przy tych drzwiach jest studnia do której musi być dobry dostęp,latem mąż bierze wodę do oprysków itp.
Jedziemy dalej
Ten żywopłocik na tej rabacie będzie przesadzony ,bedzie tak
Tuz obok widać na zdjęciu wąż tu zaraz jest ta studnia ,więc nasadzeń z tej rabaty nie da rady przedłużyć,bo nie dojdę do studni ani do tych brązowych drzwi
Może tu będzie to lepiej widać
Żeby te dwie rabaty zrobić w jednej linii jak Aga radziła to ta rabata ,która teraz planujemy musiałaby
być z 2,5 metra od ściany wysunięta w podwórko
Acha nie wiem czy pisałam miejsce na rabatę jest bardzo zaciszne i słoneczne a długość na oko koło 4m
Wydaje mi się że nie można tych rabat połączyć muszą tylko grac ze sobą.
Ale pomysł Gosi żeby drzwi zasłonić jest fajny ,i nie twierdze że kiedyś go nie wykorzystam jak studnia wyschnie
Gosiu świetnie to wymyśliłaś ,ale na ta chwilę nie da rady tak zrobić ,do czasu jak studnia jest czynna dostęp musi być szeroki ,ale przecież zawsze można dosadzić
Dzięki za projekcik ,już drugi od ciebie ,zamykam zaraz do osobnego folderu co by nie zaginęły
No to właśnie podałaś nam wszystkie brakujące dane do tego miejsca
Nie da się połączyć i przysłonić. Ale np drzwi można by poddać jakieś małej renowacji np przemalować na mniej przyciągający wzrok kolor lub wymienić.
Mi jeszcze tylko nie pasuje ten łuk z bukszpanów, skoro ta obok ma być w prostokącie.
Może te bukszpany też wyprostować a za tymi betonami dać jakieś drobne kamyczki?
Kasiu coś tam pomalutku zaczynam planować ,jakoś tak mim lepiej
Kolor elewacji Kasiu to chciałam taki właśnie bardzo bardzo jaśniutka wanilia ,taka biel muśnięta wanilią ,na pewno przetestuje kolor bo wiem jaka może być niespodzianka
A rabatka ,Kasiu wiesz w jakich bólach ja wszystko tworzę jak zacznę teraz to do wiosny się wyrobie
Wiem że musi być żywopłocik z bukszpanu ,waham się pomiędzy lawendą a szałwią jako wypełnienie ,no i dałaś mi do myślenia z ta pnącą różą ,ładnie by tam wyglądała .
A lustro odpada z tego samego powodu co na tamtej rabacie odbija się mało ciekawa budowla
Aga te drzwi to mój M dopiero pół roku temu wstawił !!!!! Ubije mnie na stojąco jak tylko coś o nich pisnę .
Nie jestem cykor ,ale ja chce żyć
A posadzić ten bukszpan w linii prostej czy w prostokącie nie będzie problemu .
A co z tamtą rabata ?
Padła też ciekawa propozycja od Kasi z tą róża pnąca co o tym myślisz ?
Haniu przez całą zimę jaj nie podlewałam ,ale jak przyniosłam do domu to podlałam ,dlatego dobrze widziałaś na zdjęciu ze miała mokro )
I co ma siedzieć w zimnym garażu aż do wiosny ? nie przynosić do domu ?
A dać ja do światła czy lepiej do ciemnicy ?
Pytań tyle bo to moje pierwsze hortensje