Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

Juzia 20:59, 27 sty 2015

O jesssu
ewa004 21:03, 27 sty 2015

No co jesssuuu ! stary juz jest ,a drugiego miec nie bedę .....chyba że małego .
Magda70 21:07, 27 sty 2015

Odpłynie...aleś wymyślila!

A kącików do zagospodarowania to ja widzę nie brakuje u Ciebie
Juzia 21:11, 27 sty 2015

Oj Ewka Ewka

AlKa 21:20, 27 sty 2015

Ewka luzik zawsze można rabatę przerobić, dosadzić coś.
AlKa 21:25, 27 sty 2015

A i blond dopatrzyła że rozchodniki trzeba wspomóc, by stały prosto A ja zachodzę w głowę dlaczego, wasze takie ładne i sterczące, a moje rozłażą sie na boki.
Madzenka 21:30, 27 sty 2015

Przeczytałam wszytsko od 831 szt do 854.....

I dobrze że mnie tu wczesniej nie było bo spojrzałam na to planowanie z dystansem..... I wiesz co nijak mi te wszystkie propozycje z obwodkami bukszpanowymi, kulkami na pniu nie pasuja.... Zawsze piszesz, ze mieszkasz na wsi, że M postawi ciągnik... A Ty chcesz przenieśc ogród Danusi do siebie....
Na pewno brakuje mi drzewa (ale plizz nie formalnego ... Tylko poczochrańca, i nie zadnego klona japońskiego)... I brakuje mi zamist bukszpanów traw, szalwi, lawendy, przetacznikow miniturowych, jezówek , i róż, mozesz poszaleć z kolorami, niebieskim, purpurą i bladym rozem, bialym a nawet pomarańczowym i wetkać z jedną kulkę bukszpanowa. Wiesz widzialabym taką rabatę w najlepszym wydaniu rabat angielskich...
Rabata kopciuszkowa miała być formalna , bo spogladasz na nia przez okrągly rok ale nie Twórz reszty ogrodu w stylu formalnym bo nie pasuje do otoczenia. Obejrzyj piekne ogrody francuskie, angielskie wiejskie, spojrz na ogrod Pszczólki i Małej Mi i znajdż swoj styl, nie nasz tylko Twoj.

Przeciez M nie zmieni zawodu z powodu naszych pomysłow, dlatego spróbuj stworzyć symbioze z otoczeniem tak abyście wszyscy się w nim dobrze czuli i Ty i M i psy.
Juzia 21:41, 27 sty 2015

Madżen... ale w obwódkach mają być właśnie róże i lawendy i szałwie... czyli tak jak już jest obok

Będzie dobrze!
Nie stresuj Ewci
Madzenka 00:26, 28 sty 2015

Wg mnie bez formalnych obwodek, zamiast tego trawy
ewa004 09:53, 28 sty 2015

No to Marzenka się nagadała

Ale wiem o co Ci chodzi i po części masz rację ,tylko ze ja lubię te poukładane rabaty....
Rózanka tez jest w ramie ,taka formalna i co nie pasuje ?

A potem jak już będę w ogrodzie czuła się pewniejsza ,i nie będę musiała posadzenie każdego krzaka konsultować z wami to pewnie pojawi się więcej szaleństwa w tych poukładanych rabatach.

Ja myślę że dom i miejsce do mnie nie pasuje ,ale na to na razie wpływu nie mam