Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

Gosiniak 21:06, 11 sty 2013

....w zeszłym roku to w garażu trochę trzymałam bo chciałam ucelować, żeby na święta były rozwinięte.
Agnieszka a co z tymi cebulkami robisz, jak przekwitną? Czy można je dać do gruntu na wiosnę i czy zakwitną w przyszłym roku, bo ja w zeszłym roku miałam trochę tych cebul nazbieranych, ale jakieś takie puste się zrobiły i w końcu wyrzuciłam.
baraga1904 21:13, 11 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
....w zeszłym roku to w garażu trochę trzymałam bo chciałam ucelować, żeby na święta były rozwinięte.
Agnieszka a co z tymi cebulkami robisz, jak przekwitną? Czy można je dać do gruntu na wiosnę i czy zakwitną w przyszłym roku, bo ja w zeszłym roku miałam trochę tych cebul nazbieranych, ale jakieś takie puste się zrobiły i w końcu wyrzuciłam.

...też próbowałam i nic z tego nie wyszło...dokładnie jak u Ciebie zrobiły się puste...chyba żle przechowywałam ..albo tak je teraz robią - jak jednorazowki..sama nie wiem..nie mam takiej wiedzy i cierpliwości...wyrzucam i kupuję nowe...nawet cebulowych z gruntu nie wyciagam, siedzą w ziemi cały rok...takie moje grzechy
Gosiniak 23:15, 11 sty 2013

Ja też cebulowych nie wyciągam, nie chce mi się, ile to roboty co roku by było, najwyżej nowe dokupię jak przestaną kwitnąć. A hiacyntów mi zawsze żal było wyrzucić, więc tak sobie leżały w garażu a w ostateczności i tak wylądowały w koszu, a to teraz nie będę ich tak długo trzymać.
baraga1904 11:00, 12 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Ja też cebulowych nie wyciągam, nie chce mi się, ile to roboty co roku by było, najwyżej nowe dokupię jak przestaną kwitnąć. A hiacyntów mi zawsze żal było wyrzucić, więc tak sobie leżały w garażu a w ostateczności i tak wylądowały w koszu, a to teraz nie będę ich tak długo trzymać.

...moje hiacynty dzisiaj ladują w koszu... buuuu
Gosiniak 20:06, 12 sty 2013

A ja dzisiaj widziałam w Bricomarche w koszyku białym pięć sztuk, ale 36 zł to chyba przesada, jak później i tak w koszu mają wylądować
malwes 16:04, 13 sty 2013

Uwielbiam hiacynty i inne cebulowe - ale jeszcze nie próbowałam sama pobudzić do kwitnienia.
Może spróbuję w tym roku, zainspirowałyście mnie.

Pozdrowienia z cudownie śnieżnego, słonecznego, iskrzącego mazowieckiego...oby jak najdłużej utrzymała się taka cudna pogoda.
Madzenka 17:59, 13 sty 2013

Aga przypomniałaś mi o prezencie od Noemi , idę popędzić hiacynta
gierczusia 20:19, 13 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aga przypomniałaś mi o prezencie od Noemi , idę popędzić hiacynta
... Łoooo ja też nabyłam hiacyntach , pierwszego w moim życiu.. wprawdzie dopiero potem na opakowaniu przeczytałam , ze dopiero za 8 tygodni będzie kwitł ( jak się uda ). .... A w Auch. były już wyrośnięte.... No to już była musztarda po obiedzie ... Ciekawe , czy wytrzymam i czy hiacynt wytrzyma
baraga1904 20:47, 13 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
A ja dzisiaj widziałam w Bricomarche w koszyku białym pięć sztuk, ale 36 zł to chyba przesada, jak później i tak w koszu mają wylądować

...no przesada... można kupic taniej - moje z Ikea były po 7 zł tzry sztuki to gdybyś kupiła dwie doniczki miałabyś 6 cebulek za 14 zł..
baraga1904 20:48, 13 sty 2013

malwes napisał(a)
Uwielbiam hiacynty i inne cebulowe - ale jeszcze nie próbowałam sama pobudzić do kwitnienia.
Może spróbuję w tym roku, zainspirowałyście mnie.

Pozdrowienia z cudownie śnieżnego, słonecznego, iskrzącego mazowieckiego...oby jak najdłużej utrzymała się taka cudna pogoda.

...też uwielbiam ...bo wiosenna jestem....
...również pozdrawiam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies