Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Basiaw 08:25, 23 kwi 2013

Anitko, piękne Twoje zakupy, kwiaty już takie okazałe!

Ja też na dziś planuję spora część wysiewów w warzywniku, ponoć wg. kalendarza księżycowego do jutra jest dobra pora na siewy.

Co czytam o Twojej Lunie i jej podejściu do spraw toaletowych w ogrodzie, to odrobinę zazdroszczę, bo moja Luna niestety inaczej trawkę traktuje. Trudno, i tak ją kocham
Margarete 16:58, 23 kwi 2013

Hej hej anitko, wpadłam obejrzec efekty po wertykulacji... czy juz sprzęt naprawiony ? wymieniony ? na sprawny ...
Ja dzis u siebie posypałam rano przed praca nawozem bo miało padac i... nie pada... bedzie wieczorne pdlewanie

Ty tez masz Lune - i też dużą ... moja suczka tez Luna tylko czarna, ogoniasta dobermanka.
akanta 20:25, 23 kwi 2013

Anito ,skoro tak pięknie mnie witasz tej wiosny ,odwzajemniam się odrobiną pocieszającego kolorku mojej kaliny.
akanta 20:32, 23 kwi 2013

Anita1978 napisał(a)
Witam serdecznie wszystkich!
Odnalazłam tą stronę przypadkiem, ale to coś zupełnie dla mnie!!! Pochodzę z Piotrkowa Trybunalskiego (łódzkie), ale teraz mieszkam pod miastem, na uroczej wiosce i mam własny kawałek ziemi...
Mój ogródek ma rok, więc można powiedzieć, że jest na etapie nabierania kształtów. Mam nadzieję że w przyszłości będzie tak piękny jak Wasze ogrody i to dzięki Waszej pomocy!

Teraz kilka zdjęć

to na dobry początek

a teraz panoramicznie..
.

moja różana rabatka

Anitko znowu wróciłam do twoich róż ,ale dostrzegłam jeszcze wiele piękności.Moje poddusiły się pod tak długo zalegającym śniegiem i niestety nie wyglądają lepiej niż po zeszłej zimie.
Anita1978 21:27, 23 kwi 2013

Margarete napisał(a)
Hej hej anitko, wpadłam obejrzec efekty po wertykulacji... czy juz sprzęt naprawiony ? wymieniony ? na sprawny ...
Ja dzis u siebie posypałam rano przed praca nawozem bo miało padac i... nie pada... bedzie wieczorne pdlewanie

Ty tez masz Lune - i też dużą ... moja suczka tez Luna tylko czarna, ogoniasta dobermanka.

Wertykulacja skończona-tyle było siana ,że szok!!!! Trawnik wygląda super już, ale zdjęcia wkleję jutro jak je zrobię...
Luna to popularne imię, ale pieski o tym imieniu są super
Anita1978 21:35, 23 kwi 2013

akanta napisał(a)
Anito ,skoro tak pięknie mnie witasz tej wiosny ,odwzajemniam się odrobiną pocieszającego kolorku mojej kaliny.

Dziękuję
A co do róż to moje w tym roku wszystkie ok przezimowały, nawet te sadzone jesienią już wybijają
Zacznij swoje nawozić regularnie magiczną siłą do róż substrala a napewno odbiją . Różom trzeba dać czasu trochę, a potrafią się odwdzięczyć
Ja jesienią posadziłam piękne okazy, dopiero będzie pięknie jak zakwitną!!!
Anita1978 20:45, 24 kwi 2013

Dzisiaj wzięłam się za kompozycje tarasowe , oto efekty

I wieczorem
Anita1978 20:48, 24 kwi 2013

Ale to jeszcze mało, więc jutro ciąg dalszy
Może jeszcze hortensje ogrodowe??? A może słoneczników więcej, a może petunie? Gdy wszystko jest w sklepach trudno się zdecydować....
Madzenka 22:43, 24 kwi 2013

Witam właścicielkę pięknego ogrodu, cudownych róż, pieknego i mądrego piesia

Anita1978 07:58, 26 kwi 2013

Wszystko buchnęło ze zdwojoną siłą po tej długiej zimie
Modrzew ma coraz dłuższe igiełki
Szafirki wychylają łebki
Wierzba hakuro
Bez
Żurawki listki wypuszczają